Football Talk

Εθνική Αγγλίας: Με Μαγκουάιρ και Γκουέχι το μέλλον των «λιονταριών» προβλέπεται… δυσοίωνο

Εθνική Αγγλίας: Με Μαγκουάιρ και Γκουέχι το μέλλον των «λιονταριών» προβλέπεται… δυσοίωνο

Η ισοπαλία της Αγγλίας, στο τελευταίο επίσημο ματς της, απέναντι στην Ουκρανία (1-1) δεν είναι η αιτία, αλλά η αφορμή να γίνει ένα καλό… τσεκάρισμα στους κεντρικούς αμυντικούς των «λιονταριών» και την σημαντική έλλειψη από ηγέτες που στο (κοντινό) μέλλον μπορεί να αποδειχθεί μοιραία.  

Οι φράσεις όπως «οι άμυνες κερδίζουν τα πρωταθλήματα» ή «από την άμυνα χτίζεις μία σωστή ομάδα», ίσως να μην είναι απόλυτα ακριβείς, αλλά σίγουρα έχουν μεγάλη δόση αλήθειας.

Η Αγγλία τα τελευταία χρόνια έχει μία ανοδική πορεία μαζί με ένα αγωνιστικό πλάνο που είτε αρέσει είτε δεν αρέσει στους φίλους της ομάδας, την έχει οδηγήσει μία… ανάσα από ένα τρόπαιο, κάτι που τα παλαιότερα χρόνια κοίταγε με «κιάλια».

World Cup 2018: Kieran Trippier free kick gives England early lead

Ούτε τα ημιτελικά του Μουντιάλ (2018) είναι ένα εύκολο επίτευγμα, ούτε και ένας χαμένος τελικός EURO (2021) στα πέναλτι είναι απλή υπόθεση.

Harry Maguire says England will grow from Euro 2020 heartbreak... and go  one step further in Qatar | The Sun

Ενώ μπορεί να έφερε ισοπαλία με την Ουκρανία (1-1), αλλά αυτοί ήταν οι πρώτοι χαμένοι βαθμοί για την ομάδα του Σάουθγκεϊτ, στα προκριματικά του EURO 2024.

Υπάρχουν όμως προβλήματα που σιγά σιγά εμφανίζονται και η λύση τους θα αποτελεί σοβαρό «πονοκέφαλο» τα ερχόμενα χρόνια.

Η λειψυδρία στην αμυντική γραμμή και δε στο κέντρο της, είναι σημαντική καθώς οι ποδοσφαιριστές που έχουν αναλάβει τον ρόλο του «βράχου» της ομάδας είναι προς το παρόν ακόμη… πέτρες.

Αν κάποιος έχει διαφορετική άποψη μπορεί ρίξει μία γρήγορη ματιά στο ρόστερ της ομάδας.

Μαρκ Γκουέχι

Χάρι Μαγκουάιρ

Λέβι Κόλγουιλ

Λούις Ντανκ

Φικάγιο Τομόρι

Τάιρον Μινγκς (τραυματίας)

Τζον Στόουνς (τραυματίας)

Σίγουρα ο οποιοσδήποτε θα περίμενε κάτι καλύτερο από τα «λιοντάρια».

Οι Γκουέχι και Κόλγουιλ αποτελούν δύο εξαιρετικά ταλέντα και αρκετά υποσχόμενοι ποδοσφαιριστές για το μέλλον. Προς το παρόν όμως δεν έχουν ακόμη την εμπειρία που χρειάζεται για να ανταπεξέλθουν στον ρόλο του βασικού κεντρικού αμυντικού της Αγγλίας. Ο Ντανκ ήταν και παραμένει μία σταθερή λύση για την Μπράιτον, αλλά με την Εθνική του ομάδα για να μετρηθούν οι συμμετοχές που έχει πραγματοποιήσει δεν χρειάζεται καν μία παλάμη, ένα μόλις δάκτυλο αρκεί. Ενώ ο Τομόρι μετά το τρομερό του ξεκίνημα με την Μίλαν και το πρωτάθλημα που σήκωσε στο Μιλάνο (2022), περνάει ένα συνεχόμενο και διαρκές «ντεφορμάρισμα», δημιουργώντας προβληματισμούς τόσο στην Αγγλία όσο και στην ομάδα του.

World Cup: A superb XI of players left out of England's squad for Qatar

Κανενας εκ των προαναφερθέντων δεν «πείθει» πως μπορεί να αναλάβει κάτι τόσο εξεζητημένο, καθώς όλοι μαζί έχουν μόλις 9 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος τους. Για τον Μαγκουάιρ δεν χρειάζεται να πει κανείς πολλά, όποιος έχει μάτια βλέπει. 

Ακόμη όμως και οι τραυματισμένοι Μινγκς και Στόουνς δεν δείχνουν ικανοί να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στο κέντρο της άμυνας των «λιονταριών». Ο Στόουνς με την Μάντσεστερ Σίτι έκανα μία «ονειρική» χρονιά, αλλά κυρίως στην μεσαία γραμμή παρά ως κεντρικός αμυντικός.

John Stones gamble pays off after 'flawless' Manchester City performance in  Champions League final

Μπορεί οι κλασικές «κλισέ» εκφράσεις να φτάνουν μερικές φορές τα όρια της γραφικότητας, όμως χωρίς έναν ηγέτη στην αμυντική γραμμή το μέλλον προβλέπεται… δυσοίωνο.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0