Football Talk

Γεωργία – Ισπανία 1-7: Μην υποτιμάτε την «φούρια ρόχα» των Μοράτα και… Γιαμάλ (video)

Γεωργία – Ισπανία 1-7: Μην υποτιμάτε την «φούρια ρόχα» των Μοράτα και… Γιαμάλ (video)

Τεράστια νίκη των Ισπανών κόντρα στη Γεωργία (8/9,1-7), μετά τα αρνητικά αποτελέσματα των  προηγούμενων αγώνων. Ο Μοράτα «πλήγωσε» τρις τους γηπεδούχους, την ώρα που ο 16χρονος Γιαμάλ πραγματοποιούσε το ιστορικό ντεμπούτο του το οποίο συνοδεύτηκε και από το γκολ για τους Ίβηρες.

Στο 22ο λεπτό οι Ισπανοί προηγήθηκαν με γκολ του Άλβαρο Μοράτα, ο οποίος βρήκε πολύ ωραία την μπάλα μετά την ψηλή πάσα του Ασένσιο και την έστειλε με κεφαλιά στα δίχτυα.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Κβιρκέλια της Γεωργίας σημείωσε αυτογκόλ στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, ενώ στο 38’ ο ‘Ολμο σκόραρε για το 0-3 με ένα άπιαστο σουτ μέσα από την περιοχή.

Οι Ισπανοί ήταν ασταμάτητοι και με την συμπλήρωση 40 λεπτών αγώνα διεύρυναν ακόμα περισσότερο το προβάδισμά τους πάλι με τον Μοράτα, ο οποίος έκανε εύκολα το 0-4.

Λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι Γεωργιανοί μείωσαν σε 1-4 με τον Χακβεντάτζε αλλά οι Ίβηρες στο 66ο λεπτό έβαλαν και πέμπτο γκολ με τον κορυφαίο του αγώνα να βρίσκει ξανά ανοιχτό τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο Μοράτα ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του και αύξησε τη διαφορά στο σκορ σε 1-5 με τον Νίκο Γουίλιαμς να υπογράφει μία «εξάρα» για την Ισπανία στο 68’.

Η παράσταση της ομάδας του Ντε Λα Φουέντε δεν είχε τελειώσει. Στο 74ο λεπτό, ο Γιαμάλ στο ντεμπούτο του έκανε το 1-7 και έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της «φούρια ρόχα», σε ηλικία 16 ετών και 57 ημερών!  

Τεράστια νίκη για την εθνική Ισπανίας που έκανε κυριολεκτικά… περίπατο στην Τιφλίδα, δίνοντας μία ανάσα ανακούφισης στον κόσμο της μετά το κακό ξεκίνημά στα προκριματικά του EURO 2024.

 Βασιλική Μπαρτζιώτη   

www.bnsports.gr
  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0