Football Talk

Βέλεθ η επιστροφή: 5+1 αμυντικές «κολώνες» του ελληνικού Big-5 που γύρισαν στα παλιά! (video)

Βέλεθ η επιστροφή: 5+1 αμυντικές «κολώνες» του ελληνικού Big-5 που γύρισαν στα παλιά! (video)

Επιστροφή σε γνωστά… λημέρια για τον Φραν Βέλεθ. Ο 32χρονος Ισπανός φορά ξανά τη φανέλα του Άρη και δίνει την αφορμή για να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας ορισμένους αμυντικούς, που επέλεξαν να γυρίσουν στις ομάδες όπου διέπρεψαν.

Σχετικά Άρθρα

Τρία χρόνια έμεινε μακριά από τη Θεσσαλονίκη ο Φραν Βέλεθ, όμως πλέον έφτασε η στιγμή να φορέσει εκ νέου τα «κίτρινα». Ο 32χρονος Ισπανός κεντρικός αμυντικός θα πατήσει και πάλι στο χορτάρι του «Κλεάνθης Βικελίδης» τη νέα αγωνιστική περίοδο, ύστερα από την πρώτη του διετία στον Άρη (2018-20).

Αφού πέρασε από τον Παναθηναϊκό, αλλά και τη Σαουδική Αραβία για λογαριασμό της Αλ Φατέχ, επιστρέφει για να ηγηθεί στην άμυνα της ομάδας του Άκη Μάντζιου, για τα επόμενα δύο χρόνια. Δεν είναι, ωστόσο, ο πρώτος αμυντικός που επιστρέφει σε ένα μέρος όπου γνωρίζει καλά.

Το BN Sports θυμάται ορισμένες αντίστοιχες περιπτώσεις παικτών του ελληνικού Big-5, ενδεικτικά μία για την κάθε ομάδα, αλλά και την… ιδιαιτερότητα του Παρασκευά Άντζα!

Τραϊανός Δέλλας (ΑΕΚ)

Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός πήγε στην ΑΕΚ από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι του 1999. Παρέμεινε για δύο χρόνια, έως ότου αποχωρήσει για να δοκιμάσει την τύχη του στην Ιταλία και την Περούτζια.

Από εκεί μετακόμισε στη Ρόμα, για να επιστρέψει τελικά και πάλι στην «Ένωση» το 2005, μένοντας για τρία χρόνια. Μάλιστα, έμελλε να γυρίσει και τρίτη φόρα το 2010, ύστερα από ένα σύντομο πέρασμα από την Ανόρθωση, για να κλείσει και την καριέρα του.

Ντάρσι Νέτο (Άρης)

Ένα από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας του Άρη. Ο Ντάρσι Νέτο μέχρι να γίνει κάτοικος Θεσσαλονίκης, δεν είχε αποχωριστεί ποτέ την πατρίδα του. Αυτό δεν τον εμπόδισε, όμως, να αισθανθεί την Ελλάδα σαν το δεύτερό του «σπίτι».

Στους «κίτρινους» αγωνίστηκε από το 2007 έως το 2012, αλλά επέστρεψε ξανά το 2016, παίζοντας για δύο χρόνια μέχρι να κλείσει την καριέρα του.

Κώστας Μανωλάς (Ολυμπιακός)

Από την ΑΕΚ μετακόμισε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2012. Ο Μανωλάς πήρε κατευθείαν φανέλα βασικού στους «ερυθρόλευκους» και κατάφερε να ξεχωρίσει σχεδόν αμέσως.

Αποτέλεσε έναν «βράχο» στην άμυνα για τους Πειραιώτες και εξαργύρωσε τις καλές του εμφανίσεις το 2014, παίρνοντας μεταγραφή για τη Ρόμα έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ. Στην Ιταλία έμεινε για 7,5 χρόνια, φορώντας τη φανέλα και της Νάπολι, για να γυρίσει στον Ολυμπιακό στον Ιανουάριο του 2022. Ύστερα από έξι μήνες, αποχώρησε για την Αλ Σάρζα.

Τάκης Φύσσας (Παναθηναϊκός)

Άλλος ένας πρωταθλητής Ευρώπης με την Ελλάδα το 2004. Ο Φύσσας έφυγε από τον Παναθηναϊκό τον Γενάρη του 2004 για λογαριασμό της Μπενφίκα, ενώ έναν χρόνο αργότερα πήγε στη Σκωτία για την Χαρτς.

Το καλοκαίρι του 2007 ντύθηκε εν τέλει και πάλι στα «πράσινα», παίζοντας για μία σεζόν μέχρι να «κρεμάσει» τα παπούτσια του.

Στέλιος Μαλεζάς (ΠΑΟΚ)

Βρέθηκε στον ΠΑΟΚ από πολύ μικρή ηλικία. Από το 2003 μέχρι και το 2012, με εξαίρεση έναν μονοετή δανεισμό στον Ηρόδοτο, ο Μαλεζάς φορούσε τη φανέλα του «Δικεφάλου του Βορρά».

Τότε, δοκίμασε την τύχη του στο εξωτερικό και τη Φορτούνα Ντίσελντορφ. Στη Γερμανία έμεινε για δύο χρόνια, ώσπου να γυρίσει στην Ελλάδα για τον Παναιτωλικό. Τελικά, όμως, αγωνίστηκε ξανά στην Τούμπα, καθώς ο ΠΑΟΚ τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2015, με τον Έλληνα αμυντικό να περνά στη Θεσσαλονίκη άλλη μία τετραετία.

παοκ_μαλεζας.jpg

Παρασκευάς Άντζας (Ξάνθη – Ολυμπιακός)

Η περίπτωση του Άντζα είναι ιδιάζουσα. Από την Ξάνθη πήγε στον Ολυμπιακό το 1998, παραμένοντας έως τον Ιανουάριο του 2004. Τότε, παραχωρήθηκε ως δανεικός στη Δόξα Δράμας, γυρνώντας στους Πειραιώτες το καλοκαίρι του ίδιου έτους. Ύστερα από έξι μήνες, δόθηκε ξανά ως δανεικός, αυτή τη φορά στην ομάδα της Κομοτηνής, στην οποία επέστρεψε ως ελεύθερος το καλοκαίρι του 2005!

Μετά από δύο σεζόν, όμως, διάλεξε το δρόμο του γυρισμού. Φόρεσε για άλλα δύο χρόνια τα «ερυθρόλευκα», από το 2007 μέχρι το 2009, όταν και ολοκλήρωσε την καριέρα του.

αντζας.jpg

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0