Football Talk

Ο γεμάτος Παναθηναϊκός και η αναβάθμιση του!

Ο γεμάτος Παναθηναϊκός και η αναβάθμιση του!

Διακοπή για εθνικές ομάδες, με τον Παναθηναϊκός να έχει πλέον ένα γεμάτο ρόστερ, που το καλοκαίρι ενισχύθηκε ποιοτικά και αναβαθμίστηκε!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Περίοδος αγωνιστικής απραξίας για όλες τις ομάδες τόσο σε Ελλάδα, όσο και σε όλη την Ευρώπη, λόγω των ποδοσφαιρικών αγώνων των εθνικών ομάδων και είναι ώρα για προπόνηση και αποφόρτιση για όλους τους συλλόγους που αγωνίστηκαν στα διαδοχικά προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Ο Παναθηναϊκός είναι μια από αυτές τις ομάδες, ο οποίος ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του από τα τέλη του Ιουλίου με τα παιχνίδια κόντρα στην Ντνίπρο. Σε συνέχεια ήρθε η Μαρσέιγ και η Μπράγκα. Τώρα είναι ώρα για να πάρουν μερικές ανάσες όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, αλλά παράλληλα να συνεχίσουν τις εντατικές προπονήσεις εν όψει της απαιτητικής χρονιάς που έπεται.

Μετά από πολλά χρόνια ο Παναθηναίκός είναι πραγματικά πλήρης, στο κομμάτι του ρόστερ του, γεγονός που δηλώνει την επιτομή της συνολικής του αναβάθμισης σαν σύλλογος. Η μόνη αποχώρηση που αφορούσε βασικό ποδοσφαιριστή της ομάδας είναι ο Δημήτρης Κουρμπέλης, του οποίου η θέση αναπληρώθηκε και… ενισχύθηκε με τον Τόνι Βιλένα. Κακά τα ψέμματα, ο Ολλανδός δεν είναι ακόμα σε κατάσταση ετοιμότητας που να αντιπροσωπεύει την ποιότητα που θα προσφέρει στο Τριφύλλι, αλλά χρειάζεται υπομονή για αυτή τη νέα προσθήκη στο σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά το ρόστερ των «πράσινων» για να καταλάβουμε πως είναι πλήρες και τη δεδομένη στιγμή δεν χρειάζεται προσθαφαιρέσεις. Δεν μιλάμε για την προοπτική αναβάθμισης στο μέλλον, αλλά ας κοιτάξουμε λίγο και το παρόν, αλλά και το παρελθοντικό σύνολο.

Ποιοι έφυγαν και ποιοι ήρθαν:

Έφυγαν οι Κουρμπέλης, Σάρλια, Πούγγουρας, Σάντσες, Σαβιέ, Γκάνεα και Καμπετσής, ενώ δανεικοί έφυγαν Τρουγιέ και Τόρο.

Ήρθαν οι Βιλένα, Πάλμερ-Μπράουν, Γεντβάι, Αράο, Τζούριτσιτς, Μλαντένοβιτς και Ζέκα.

Είναι αντιληπτό λοιπόν, πως η καλοκαιρινή ενίσχυση είχε σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση της ομάδας, φτάνει οι προσδοκίες που υπάρχουν να μετουσιωθούν στο χορτάρι.

Αν κοιτάξουμε αναλυτικά όμως το ρόστερ, είναι επίσης αντιληπτό πως η μοναδική θέση που θα μπορούσε να συμπληρωθεί ένας ποδοσφαιριστής ακόμα είναι αυτή του δεξιού μπακ, όμως ο Βαγιαννίδης με τις καλές του παρουσίες, άλλαξε τα πλάνα της ομάδας «παγώνοντας» τις διαδικασίες.

Τερματοφύλακες: Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος.

Δεξιοί μπακ: Βαγιαννίδης, Κώτσιρας.

Αριστεροί μπακ: Χουάνκαρ, Μλαντένοβιτς.

Κεντρικοί αμυντικοί: Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Γεντβάι, Πάλμερ-Μπράουν, Σιδεράς.

Μέσοι: Ρούμπεν Πέρεθ, Μπερνάρντ, Τζούριτσιτς, Τσέριν, Βιλένα, Αράο, Κλέινχεϊσλερ, Ζέκα.

Πλάγιοι επιθετικοί: Μαντσίνι, Παλάσιος, Αϊτόρ, Βέρμπιτς.

Κεντρικοί επιθετικοί: Ιωαννίδης, Σπόραρ, Γερεμέγεφ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0