Football Talk

Η άμυνα φέρνει τις νίκες: Δεν δέχεται γκολ ούτε με... αίτηση η Γαλλία και «γράφει» ιστορία

Η άμυνα φέρνει τις νίκες: Δεν δέχεται γκολ ούτε με... αίτηση η Γαλλία και «γράφει» ιστορία
Υπάρχει λόγος να χαμογελάει ο Ντιντιέ Ντεσάμπ όσον αφορά την εικόνα της ομάδας του.
Η Γαλλία είχε μία καταπληκτική πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, όμως δεν κατάφερε στον τελικό να επικρατήσει της Αργεντινής και να φτάσει μέχρι την κατάκτηση του τίτλου. Ενώ η άμυνα δεν ήταν το δυνατό στοιχείο των «τρικολόρ», μετά τον τελικό είναι λες και... κάτι άλλαξε στο ποδοσφαιρικό DNA τους.

Το πρώτο ματς της Γαλλίας μετά το Μουντιάλ, ήταν για την πρώτη αγωνιστική των προκριματικών του EURO, εκεί όπου στο «Σταντ Ντε Φρανς» η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ πήρε μία πολύ μεγάλη νίκη επί της Ολλανδίας με 4-0.



Αυτή ήταν η αρχή για ένα ιδιαίτερο σερί και... πάλι καλά να λένε στη Γαλλία που ο Μέμφις Ντεπάι είχε αστοχήσει από την «άσπρη βούλα» στο 95'.
Έκτοτε, οι δευτεραθλητές κόσμου, έχουν δώσει πέντε παιχνίδια, όλα για τα προκριματικά του EURO 2024. Οι «μπλε», όχι μόνο έχουν καταφέρει να τα κερδίσουν όλα, αλλά το έχουν πετύχει αυτό χωρίς να δεχθούν γκολ.



Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Γαλλίας που κερδίζει πέντε σερί παιχνίδια, χωρίς παράλληλα να δεχθεί κάποιο γκολ. Μία ομάδα που δεν είχε ως... δυνατό της χαρτί την άμυνα, έχει γίνει αδιαπέραστη. 
Τα παιχνίδια που έχει κερδίσει η Γαλλία: 

Γαλλία - Ολλανδία 4-0

Ιρλανδία - Γαλλία 0-1

Γιβραλτάρ - Γαλλία 0-3

Γαλλία - Ελλάδα 1-0

Γαλλία - Ιρλανδία 2-0

Παναγιώτης Ραμαντάνης

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0