Football Talk

Ολλανδία – Ελλάδα 3-0: «Εφιαλτικό» πρώτο ημίχρονο, προβληματισμός για εικόνα και πρόκριση (video)

Ολλανδία – Ελλάδα 3-0: «Εφιαλτικό» πρώτο ημίχρονο, προβληματισμός για εικόνα και πρόκριση (video)

Οι απουσίες στην άμυνα ήταν εμφανείς, τα λάθη μας αρκετά και οι Ολλανδοί φρόντισαν να μας… τιμωρήσουν για αυτά, με μία «σαρωτική» εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο (3-0). Προβληματισμός για την εικόνα, με την «υπόθεση» πρόκριση να δυσκολεύει αφάνταστα…

Σχετικά Άρθρα

Απότομη προσγείωση για την Εθνική μας ομάδα, η οποία υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Ολλανδίας και ηττήθηκε με 3-0, για την 5η αγωνιστική του 2ου ομίλου των προκριματικών του Euro.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν άκρως προβληματικό για την Ελλάδα, δεν κατάφερε να αμυνθεί σωστά και οι «οράνιε»… τιμώρησαν κάθε λάθος για να φτάσουν σε αυτήν την ευρεία νίκη, χάρις σε τέρματα των Ντε Ρουν, Χάκπο και Βέγκχορστ.

Ελάχιστα θετικά πορίσματα για το σύνολο του Γκουστάβο Πογιέτ, με τις ελπίδες για απευθείας πρόκριση στη τελική φάση του Euro μέσω των προκριματικών να… δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό.

Η Εθνική «πατούσε» καλά στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα λεπτά, το πρέσινγκ της ήταν αποτελεσματικό και κατάφερε να εκδηλώνει και επιθέσεις, όταν έκλεβε την μπάλα στη μεσαία γραμμή. Οι Ολλανδοί απείλησαν δύο φορές από στημένες φάσεις (Νέιθαν Άκε 7’, Μάρτεν Ντε Ρουν 8’) και έδειξαν ότι αυτό το σημείο του παιχνιδιού χρειαζόταν… προσοχή.

Έτσι ακριβώς, όμως, απέκτησαν το προβάδισμα οι γηπεδούχοι, με τον Ντε Ρουν να σκοράρει, όντας αμαρκάριστος στην περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντάλεϊ Μπλιντ (17’).

Η ομάδα του Κούμαν άρχισε να ελέγχει το παιχνίδι και μέσω της αποτελεσματικότητάς της, έφτασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος σταμάτησε με εντυπωσιακό τρόπο την εξαιρετική ενέργεια του Τσάβι Σίμονς στο 28ο λεπτό, όμως δεν βρήκε «απάντηση» και τέσσερα λεπτά αργότερα.

Ο Ντάμφρις έκανε την σέντρα, ο Χάκπο είχε… άπλετο χώρο και χρόνο, υποδέχθηκε την μπάλα και την έστειλε στα δίκτυα του Έλληνα τερματοφύλακα.

Οι αμυντικές αδυναμίες πολλές και από νέα σέντρα του αμυντικού της Ίντερ, ήρθε στο 39ο λεπτό το 3-0 για την Ολλανδία, χάρις στην κεφαλιά του Βέγκχορστ.

Η Ελλάδα έφτασε κοντά στο γκολ στο 44’, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τάσου Μπακασέτα από πλάγια θέση, αλλά ο Μαρκ Φλέκεν πραγματοποίησε μία σημαντική επέμβαση και διατήρησε το μηδέν στην εστία του.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε, η ομάδα του Κούμαν δεν αναζήτησε άλλο γκολ το 3-0 παρέμεινε μέχρι τέλους, αφού ο Τσάβι Σίμονς (70’) και ο Ράιντερς (83’) δεν απείλησαν τον Βλαχοδήμο με τις προσπάθειές τους .

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολλανδία (Ρ. Κούμαν): Φλέκεν, Άκε (46’ Ντε Φράι), Φαν Ντάικ, Χερτράουντα, Μπλιντ, Ντε Γιονγκ (77’ Φίρμαν), Ντε Ρουν (65’ Ράιντερς), Ντάμφρις, Χάκπο (65’ Λανγκ), Σίμονς, Βέγκχορστ.

Ελλάδα (Γ. Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Χατζηδιάκος, Ρέτσος, Ρότα (70’ Γιαννούλης), Σιώπης, Κουρμπέλης (70’ Κουλιεράκης), Μπακασέτας (77’ Μπουχαλάκης), Μάνταλος, Μασούρας (70’ Φούντας), Παυλίδης (73’ Γιακουμάκης).

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0