Football Talk

Ημίχρονο με… 3-0 σε βάρος της Ελλάδας; Πέρασαν 1550 ημέρες, μεσολάβησε ο Φαν'τ Σχιπ! (video)

Ημίχρονο με… 3-0 σε βάρος της Ελλάδας; Πέρασαν 1550 ημέρες, μεσολάβησε ο Φαν'τ Σχιπ! (video)

Πέρασαν τέσσερα χρόνια, 1552 ημέρες, μεσολάβησε ένας προπονητής και η ιστορία επαναλήφθηκε. Ο Γκουστάβο Πογιέτ γίνεται ο πρώτος προπονητής μετά τον Άγγελο Αναστασιάδη, που βλέπει την Ελλάδα να δέχεται τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο, οποιασδήποτε διοργάνωσης!

Ουδείς φανταζόταν πως η Ολλανδία θα προβεί σε μία τόσο άνετη επικράτηση επί της Εθνικής μας ομάδας. Ναι, οι γηπεδούχοι αποτελούν το φαβορί, ναι, η Ελλάδα διαθέτει λιγότερη ποιότητα από το σύνολο του Ρόναλντ Κούμαν, αλλά η αλήθεια είναι πως το 3-0 του πρώτου ημιχρόνου, δεν ήταν κάτι που χαρακτηρίζεται… αναμενόμενο.

Πόσο μάλλον από τη στιγμή που δεν συμβαίνει και… συχνά για την Εθνική μας ομάδα, με την πιο πρόσφατη αντίστοιχη περίπτωση να χρονολογείται το 2019, όταν προπονητής μας ήταν ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Η Ελλάδα είχε υποδεχθεί την Ιταλία, στο δεύτερο ματς του έμπειρου προπονητή στον πάγκο μας και το 3-0 του πρώτου μέρους είχε προκύψει με χαρακτηριστική ευκολία.

Η «σκουάντρα ατζούρα» μάλιστα, σκόραρε τρεις φορές σε 10 λεπτά, με τον Μπαρέλα, τον Ινσίνιε και τον Κιελίνι να διαμορφώνουν επί της ουσίας, το τελικό αποτέλεσμα.

Έκτοτε, μεσολάβησαν ακριβώς 1552 ημέρες, με τον Φαν’τ Σχιπ να διαδέχεται τον Άγγελο Αναστασιάδη και την Ελλάδα να μην δέχεται σε κανένα από τα 26 ματς που την καθοδήγησε περισσότερα από δύο γκολ.

Εν τέλει, αυτό έμελλε να λάβει χώρα στο 15ο παιχνίδι του Γκουστάβο Πογιέτ στην τεχνική μας ηγεσία. Άνετη επικράτηση των Ολλανδών, τρία γκολ μέσα σε 23 λεπτά για τους «οράνιε» και διαφαινόμενη… συντριβή για την Ελλάδα στο «Philips Stadion».

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0