Football Talk

Γκολ κατά της Εθνικής με όλους τους τρόπους από στατική φάση στο 2023! (video)

Γκολ κατά της Εθνικής με όλους τους τρόπους από στατική φάση στο 2023! (video)

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η αναμέτρηση της Εθνικής μας ομάδας στην Ολλανδία, με την Ελλάδα να βλέπει την εστία της να παραβιάζεται για τέταρτη συνεχόμενη φορά από στατική φάση.

Η Ελλάδα έμοιαζε να πατά καλά στην Ολλανδία, απείλησε με πλαγιοκόπηση του Κώστα Τσιμίκα και επιχειρούσε να ελέγξει τον ρυθμό, αλλά «προδόθηκε» και πάλι από μία γνώριμη αδυναμία της, προτού το σκορ... ξεφύγει.

Ποια είναι αυτή; Οι στατικές φάσεις, καθώς σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση.

Το γκολ του Ντε Ρουν αποτέλεσε το τέταρτο συνεχόμενο που δεχόμαστε από γκολ, πέναλτι ή φάουλ, με τους διεθνείς μας να μην μπορούν να απομακρύνουν και το 1-0 από το 17ο λεπτό να είναι γεγονός.

Η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο στην εποχή… Γκουστάβο Πογιέτ έλαβε χώρα στην Ουγγαρία, όταν η Ελλάδα ηττήθηκε με 2-1, με το τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στις καθυστερήσεις, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κάλμαρ.

Η συνέχεια δόθηκε στην πρώτη μας νίκη ιστορικά ματς στην OPAP Arena, με τη φιλοξενούμενη να ισοφαρίζει σε 1-1 προς στιγμήν, έπειτα από κόρνερ. Κεφαλιά προς τα πίσω ο φορ της Μπράιτον, Έβαν Φέργκιουσον και γκολ ο Νέιθαν Κόλινς.


Το κακό «τρίτωσε» στις 19 Ιουνίου, όταν ο Κίλιαν Εμπαπέ έκανε το 1-0 από το σημείο του πέναλτι, έπειτα από παράβαση του Ντίνου Μαυροπάνου.

Και το «καρέ» συμπληρώθηκε στην Ολλανδία, με τον Ντε Ρουν να βεβαιώνει πως όσα γκολ έχει δεχθεί η Εθνική από τον Δεκέμβριο του 2022 και έπειτα, ξεκινούν δίχως να είμαστε σε κανονική ροή αγώνα. Εν συνεχεία φυσικά, η Ολλανδία σκόραρε δις σε φάσεις που δεν προέρχονται από στημένη μπάλα και η Ελλάδα δεν κατάφερε να ανταποκριθεί σωστά.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0