Football Talk

Λιθουανία – Μαυροβούνιο 2-2: H οικοδέσποινα δεν έπεσε αμαχητί σε έναν αγώνα... θρίλερ

Λιθουανία – Μαυροβούνιο 2-2: H οικοδέσποινα δεν έπεσε αμαχητί σε έναν αγώνα... θρίλερ

Λιθουανία και Μαυροβούνιο αναμετρήθηκαν την Πέμπτη (07/09) για τα προκριματικά του Euro 2024 με την ομάδα του Γιανκάουσκας να παραδίδει μαθήματα πάθους και αυταπάρνησης. Τελικό σκορ 2-2.

Προκριματικά Euro 2024 και η Λιθουανία υποδέχτηκε το Μαυροβούνιο για λογαριασμό του έβδομου ομίλου. Ο αγώνας ξεκίνησε χωρίς ζωντάνια, μιας και οι φάσεις ήταν λιγοστές, ενώ απουσιάζε ο ρυθμός και επικράτησαν τα νεύρα.

Η οικοδέσποινα φάνηκε αρχικά να δείχνει απολαυστική ομαδικότητα και ωραίες εναλλαγές της μπάλας, όμως το εξαιρετικά επιθετικό στυλ παιχνιδιού της και τα επικίνδυνα φάουλ της αλλοίωσαν αυτή την αρχικά ποιοτική εικόνα.

Το δεύτερο ημίχρονο απέκτησε ξαφνικά ενδιαφέρον. Ο Κρίστοβιτς βρήκε με κεφαλιά τα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ύστερα από υπόδειξη του VAR στο 57’. Στο 72’ ο Παουλάουσκας άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Γιανκάουσκας στέλνοντας ένα σουτ στην κάτω αριστερή γωνία.

Το Μαυροβούνιο δεν άργησε να απαντήσει στο 78' με τον Κρίστοβιτς να τρέχει προς την σέντρα ακριβείας του Μάρουσιτς στην μικρή περιοχή και να τελειώνει τη φάση με ένα γρήγορο σουτ. Το κόρνερ του Γιόβετιτς βρήκε το κεφάλι του Σάβιτς και η μπάλα με τη σειρά της τα δίχτυα στο 90' και όλα έδειχναν πως η ομάδα του Ραντούλοβιτς θα κερδίσει το ματς. Η Λιθουανία δεν τα παράτησε με τον Τσέρνιτς να στέλνει στο 94’ ένα σουτ-κεραυνό στην δεξιά πλευρά της εστίας, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ σε 2-2.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λιθουανία (Εντγκάρας Γιανκάουσκας): Εντβίνας Γκερτμόνας, Γιούστας Λασίτσκας, Ρόκας Λεκιάτας, Εντβίνας Γκιρτβάινις, Μάρκας Μπενέτα (46’ Πίγιους Σίρβις), Οβίντιους Βερμπίκας (92' Λίνας Κλιμαβίτσιους), Γκβίντας Γκινέιτις, Αρβίντας Νοβικόβας (82’ Ντονάτας Καζλάουσκας), Πόλιους Γκολουμπίτσκας (68’ Βικίντας Σλίβκα), Ελίγκιγιους Γιανκάουσκας (69’ Φιοντόρ Τσέρνιτς), Τζύτις Παουλάουσκας

Μαυροβούνιο (Μίοντραγκ Ραντούλοβιτς): Μίλαν Μιγιάτοβιτς, Άνταμ Μάρουσιτς, Στέφαν Σάβιτς, Ζάρκο Τομάσεβιτς, Ρίστο Ραντούνοβιτς, Βλάντιμιρ Γιόβοβιτς (72’ Ούρος Τζούρτζεβιτς), Αλεκσάνταρ Στσέκιτς (53’ Στέφαν Λόντσαρ), Μάρκο Γιάνκοβιτς (78’ Βίκτορ Τζουκάνοβιτς), Βούκαν Σαβίτσεβιτς (46’ Ντρίτον Τσαμάι), Στέφαν Μουγκόσα (46’ Στέβαν Γιόβετιτς), Νίκολα Κριστόβιτς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0