Football Talk

Ο Ολυμπιακός άλλαξε και μόνο… πέντε συνδέουν το ρόστερ με τις πρώτες, τρεις περσινές αγωνιστικές!

Ο Ολυμπιακός άλλαξε και μόνο… πέντε συνδέουν το ρόστερ με τις πρώτες, τρεις περσινές αγωνιστικές!
Ο Ολυμπιακός άλλαξε. Διαφοροποιήθηκε πολύ και σε τεράστιο βαθμό. Μεγαλύτερη απόδειξη από τις ενδεκάδες του, στα περσινά, πρώτα τρία ματς πρωταθλήματος, συγκριτικά με ό,τι βλέπουμε σήμερα, δεδομένα δεν υφίσταται.

Πρόκειται για μία ολική αναδόμηση της ομάδας. Και φαντάζει ιδιαίτερα λογική. Η σεζόν για τον Ολυμπιακό δεν κύλησε όπως ο ίδιος θα περίμενε πέρυσι. Δεν κατέκτησε το πρωτάθλημα, αλλά είχε σημαντική διαφορά από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, δεν έφτασε μέχρι το φινάλε του Κυπέλλου Ελλάδας, δεν απέδωσε καλά στην Ευρώπη και ήταν ολοφάνερο πως κάτι έπρεπε να αλλάξει.

Παίκτες αποχώρησαν, αρκετές μεταγραφές δεν βγήκαν, ο Πέδρο Μαρτίνς, ο Κάρλος Κορμπεράν και ο Μίτσελ έφυγαν, με συνέπεια ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ να αφιχθεί το καλοκαίρι και να έχει ένα σημαντικό διάστημα μπροστά του, ώστε να αλλάξει πράγματα στο ρόστερ.

Να μάθει αρχικά τους ποδοσφαιριστές, να δει ποιους θέλει και από εκεί και πέρα, να εισηγηθεί όσους χρειάζεται. Δύο μήνες μετά, ο Ολυμπιακός είναι μία άλλη ομάδα. Και μεγαλύτερη απόδειξη από τις διαφορές στην ενδεκάδα, συγκριτικά με τις τρεις πρώτες, περσινές συνθέσεις που παρέταξε, σαφώς και δεν υφίσταται.

Δείτε και μόνοι σας τι εννοούμε:

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα με τον ΠΑΣ Γιάννινα:

Βατσλίκ, Ανδρούτσος, Μανωλάς, Σισέ, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά, Ρατζέλοβιτς, Ντε λα Φουέντε, Χασάν

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού στη 2η αγωνιστική με τον Αστέρα Τρίπολης:

Βατσλίκ, Πίπα, Σισέ, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Χουάνγκ, Εμβιλά, Ζινγκερνάγκελ, Μασούρας, Ρατζέλοβιτς, Ελ Αραμπί

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού στο ματς της 3ης αγωνιστικής με τον Ιωνικό:

Βατσλίκ, Πίπα, Μανωλάς, Μπα, Ρέατμπτσιουκ, Μπουχαλάκης, Χουάνγκ, Μασούρας, Μπιέλ, Ντε λα Φουέντε, Χουάνγκ

Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να συγκρίνουμε το περσινό με το φετινό ρόστερ, ούτε φυσικά τα αποτελέσματα των τριών πρώτων αγωνιστικών σε επίπεδο Super League. Άλλωστε, αυτά «μιλούν» από μόνα τους. Πρόκειται για τη μοναδική ομάδα που έχει το απόλυτο, δίχως καν να έχει δει την εστία της να παραβιάζεται.

Πέρυσι, οι «ερυθρόλευκοι» χρησιμοποίησαν 19 διαφορετικά πρόσωπα στην αρχική τους ενδεκάδα, σε 270 αγωνιστικά λεπτά. Πόσοι από αυτούς όμως εξακολουθούν να βρίσκονται στο ρόστερ τους;

Μόλις… πέντε. Ο Θανάσης Ανδρούτσος, ο Μαντί Καμαρά, που επέστρεψε από τον δανεισμό του, ο Γιώργος Μασούρας, ο Πεπ Μπιέλ και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Ναι, ο Κώστας Φορτούνης είχε χάσει την περσινή εκκίνηση του πρωταθλήματος λόγω τραυματισμού, ενώ ο Σισέ, ναι μεν ανήκει ακόμη στον Ολυμπιακό, αλλά δεν υπολογίζεται, γεγονός που αποδεικνύεται και από το ότι δεν ακολούθησε την προετοιμασία.

Πέντε λοιπόν είναι οι συνδετικοί κρίκοι των τριών πρώτων αγωνιστικών του περσινού πρωταθλήματος, με το τρέχον. Πόσοι από αυτούς τους πέντε λογίζονται όμως ως βασικοί;

Πιθανότατα… δύο. Ο Μαντί Καμαρά και ο Γιώργος Μασούρας, με τον πρώτο να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, τον Έλληνα επιθετικό το ίδιο, αλλά την άφιξη του Ντάνιελ Ποντένσε ενδεχομένως να επηρεάζει τη θέση του στη βασική ενδεκάδα.

Με λίγα λόγια, ο Ολυμπιακός άλλαξε τα ¾ των περσινών συνθέσεών του στην αρχή της σεζόν. Άλλαξε ριζικά. Διαφοροποιήθηκε πλήρως. Και μένει να δούμε τι μέλλει γενέσθαι στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, με τα πρώτα δείγματα φυσικά να είναι μόνο… θετικά!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0