Football Talk

Παναθηναϊκός: Έσπασε παράδοση-κατάρα 12 χρόνων! (video)

Παναθηναϊκός: Έσπασε παράδοση-κατάρα 12 χρόνων! (video)

Διαδοχικές νίκες στους Ζωσιμάδες κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, πέτυχε ο Παναθηναϊκός και μας γυρίζει… μια ντουζίνα χρόνια πίσω, επικυρώνοντας την δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι «πράσινοι» στην έδρα των Ηπειρωτών.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Με γνώμονα την περσινή του χρονιά και τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός την σεζόν του στο ελληνικό πρωτάθλημα μαζεύοντας γρήγορα-γρήγορα δύο τρίποντα σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Ξεκινώντας από τη Λεωφόρο με τον Βόλο και συνεχίζοντας στους Ζωσιμάδες κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, οι «πράσινοι» έκαναν το 2/2 και έχουν συνολικά έξι βαθμούς στο πηλίκον της βαθμολογίας τους. Μπορεί να μην κατάφεραν να ήταν πληθωρικοί στο σκοράρισμα όμως η δουλειά έγινε και αυτό είναι το ζητούμενο. Πόσο μάλιστα όταν μιλάμε για την έδρα στην Ήπειρο, που παραδοσιακά η ομάδα δυσκολεύεται να φύγει με νικηφόρο αποτέλεσμα.

Τον περασμένο Ιανουάριο ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη στα Ιωάννινα, με ένα γκολ του Αντράζ Σπόραρ στο 90+6’, με τον Σλοβένο να αναλαμβάνει το πέναλτι που κέρδισε ο Δημήτρης Κουρμπέλης από τον Μορέιρα. Αυτή η νίκη λοιπόν, άλλαξε τη ροή της κακής εικόνας που είχε σημειώσει το Τριφύλλι επί 8 διαδοχικές αναμετρήσεις στην έδρα των Ιωαννίνων, χωρίς να καταφέρει να περάσει νικηφόρα.

Με την νίκη της Κυριακής (3/9), η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατάφερε να γράψει δεύτερο διαδοχικό στο παιχνίδι από το οποίο ο Παναθηναϊκός φεύγει με χαμόγελα και τρεις βαθμούς στις αποσκευές του. Όταν μιλάμε όμως για άσχημη παράδοση στα Ιωάννινα, είναι φυσιολογικό πως θα χρειαστεί... ψάξιμο για να βρει κανείς κάτι αντίστοιχο πρόσφατα, με δύο συνεχόμενες νίκες στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Panathinaikos_Athens_-_Record_vs_PAS_Giannina___Transfermarkt_-_Google_Chrome_4_9_2023_11_13_15_μμ.jpg

Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει κανείς να γυρίσει το ημερολόγιο 12 χρόνια πίσω για να παρατηρήσει δύο συνεχόμενες νίκες του Παναθηναϊκού, κόντρα στους Ηπειρώτες. Επιστρέφοντας στις σεζόν 2009/10 και 2011/12 οι «πράσινοι» επικράτησαν δύο φορές σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια στην συγκεκριμένη έδρα (ο ΠΑΣ Γιάννινα τη σεζόν 2010/11 βρισκόταν στη Β’ εθνική κατηγορία). Τα σκορ και στα δύο παιχνίδια ήταν το ίδιο: 1-0. Το πρώτο πραγματοποιήθηκε στις 18 Απριλίου του 2010 και το γκολ του παιχνιδιού πέτυχε ο Γκάμπριελ στο 56ο λεπτό, ενώ το δεύτερο στις 15 Ιανουαρίου του 2012 και το τέρμα πέτυχε ο Κλέιτον στο 85ο λεπτό, πετυχαίνοντας το λυτρωτικό γκολ.

Την περασμένη σεζόν ο Σπόραρ και τώρα ο Παλάσιος, ήρθαν να το ξανακάνουν με επίσης δύο γκολ στα δεύτερα ημίχρονα των παιχνιδιών, για να μας γυρίσουν… μια ντουζίνα χρόνια πίσω και να μας θυμίσουν την δυσκολία που αντιμετωπίζει η ομάδα ανά τα χρόνια με τον συγκεκριμένο αντίπαλο στους εκτός έδρας αγώνες.

*Το συγκεκριμένο στατιστικό απευθύνεται αποκλειστικά σε παιχνίδια πρωταθλήματος, αφού οι πιο πρόσφατες δύο συνεχόμενες νίκες έχουν γίνει τη σεζόν 2015/16 σε πρωτάθλημα και κύπελλο!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0