Football Talk

Οι 5+1 επιστροφές επιθετικών στον Ολυμπιακό: Από τον «Φόντακα» και τον... πιστολέρο, στον Ντάνιελ Ποντένσε! (video)

Οι 5+1 επιστροφές επιθετικών στον Ολυμπιακό: Από τον «Φόντακα» και τον... πιστολέρο, στον Ντάνιελ Ποντένσε! (video)
Έτοιμος να φορέσει για δεύτερη φορά στην καριέρα του τα «ερυθρόλευκα» είναι ο Ντάνιελ Ποντένσε. Το BN Sports σας παρουσιάζει τις 5+1 επιστροφές επιθετικών στο «λιμάνι».
Σχετικά Άρθρα

Έχουν λόγο να χαμογελάνε οι φίλοι του Ολυμπιακού, μιας και θα φορέσει και πάλι τη φανέλα της ομάδας ένας παίκτης που ξεχώρισε με τις εμφανίσεις του και «ανάγκασε» τη Γουλβς να τον κάνει δικό της και να παίξει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Την Premier League.

Ο λόγος για τον Ντάνιελ Ποντένσε, ο οποίος ήρθε σε συμφωνία με τους Πειραιώτες και έγινε και πάλι κάτοικος Ελλάδος.

Αυτή δεν είναι η πρώτη επιστροφή στον Ολυμπιακό, αλλά ας μείνουμε καθαρά στους επιθετικούς που φύγανε από τη χώρα μας και επέστρεψαν για να φορέσουν και πάλι τα «ερυθρόλευκα». 

1.Ο θρυλικός «Φόντακας», Γιώργος Σιδέρης

Ένας επιθετικός που έχει γράψει ιστορία στον Ολυμπιακό και με βάση τα γκολ του είναι το μεγαλύτερο «κανόνι» που έχει περάσει από την ομάδα. Ο λόγος για τον Γιώργο Σιδέρη. Για πρώτη φορά φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού το 1959. Για έντεκα χρόνια, ήταν ο κύριος «εκτελεστής» των Πειραιωτών. Απολογισμός; Συνολικά 283 εμφανίσεις με 223 γκολ. Αριθμοί που θα ζήλευε κάποιος επιθετικός ακόμα και σήμερα.

σιδε.jpg

Είχε φύγει για έναν χρόνο από την αγαπημένη του ομάδα για να παίξει στο Βέλγιο με την Αντβέρπ. Ένα χρόνο αργότερα είχε επιστρέψει για τελευταία φορά στο λιμάνι, όπου έπαιξε για μόλις δύο παιχνίδια και μετά σταμάτησε την καριέρα του. 

Κατάφερε να κερδίσει με τον Ολυμπιακό δύο πρωταθλήματα Ελλάδος, πέντε κύπελλα και ένα βαλκανικό κύπελλο.

2. Στην μπάντα, στην μπάντα, περνάει ο Λοσάντα 

Ένας παίκτης που... κέρδισε το δικό του ιδιαίτερο σύνθημα. Ο λόγος για τον Χούλιο Λοσάντα. Είχε πάει στον Πειραιά για πρώτη φορά το 1972, κάνοντας το μακρινό ταξίδι από την Ουρουγουάη και την Πενιαρόλ για την Ελλάδα, με τον ίδιο να παίζει για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο μικρόσωμος (1.62μ) Λοσάντα, είχε αγωνιστεί μέχρι το 1982 στον Ολυμπιακό, με μία μικρή διακοπή τη σεζόν 1980-1981. Συνολικά φόρεσε τη φανέλα με τον «δαφνοστεφανομένο έφηβο» σε 151 παιχνίδια πρωταθλήματος πετυχαίνοντας 30 γκολ, σε 21 ματς στο κύπελλο Ελλάδας και σε δέκα αναμετρήσεις στα κύπελλα Ευρώπης.

Η καριέρα του στην ομάδα του Πειραιά, ήταν άκρως πετυχημένη, με τον ίδιο να κατακτά πέντε πρωταθλήματα και δύο κύπελλα.

3. Ο σπουδαίος «Αναστό»

Ο Νίκος Αναστόπουλος, είναι αδιαμφισβήτητα, ένας από τους παίκτες που έχουν αγαπήσει και με το παραπάνω οι φίλοι του Ολυμπιακού. Για πολλούς ο αγαπημένος τους Έλληνας επιθετικός που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας.

Για πρώτη φορά «έπιασε λιμάνι» το 1980 και κάθισε για εφτά χρόνια. Σε αυτή την επταετία, είχε καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, 114 φορές, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές στην ομάδα του, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη.


Ο «Αναστό» είχε αποχωρήσει για την Αβελίνο (Ιταλία) και είχε και ένα σύντομο πέρασμα από τον Πανιώνιο, για να φορέσει ξανά τα «ερυθρόλευκα» το 1989. Εκεί σε μία τριετία είχε 72 συμμετοχές και 28 γκολ.

anasto-avelino.jpg

Μπορεί να έφυγε ξανά, για να παίξει αυτή τη φορά με τον Ιωνικό, ωστόσο την καριέρα του την «έκλεισε» στον Ολυμπιακό, το 1993.

Κατάφερε όσα χρόνια φορούσε τα «ερυθρόλευκα» να κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα Ελλάδος και ένα κύπελλο, ενώ στις ατομικές του διακρίσεις, είχε βγει τρίτος σκόρερ στην Ευρώπη.

4. Ο Έλληνας «πιστολέρο»

Ένας παίκτης που από πολύ μικρή ηλικία είχε πάρει την ευκαιρία του στον Ολυμπιακό και κρίνοντας από το αποτέλεσμα, άξιζε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της ομάδας. Ο λόγος για τον Κώστα Μήτρογλου, τον οποίο γνώρισαν οι φίλοι της ομάδας για πρώτη φορά το 2007.

Ο «πιστολέρο» έμεινε στους Πειραιώτες μέχρι το 2010, πετυχαίνοντας συνολικά 41 γκολ. Γκολ που είχαν δώσει μεγάλες νίκες τόσο στο πρωτάθλημα, αλλά και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

μητροτρο.jpg

Είχε πάει στη Φούλαμ και την Premier League, ενώ είχε περάσει και από τον Ατρόμητο και τον Πανιώνιο. Η επιστροφή του στο «λιμάνι» έγινε το 2014, με τον ίδιο να μένει στον Πειραιά για έναν χρόνο και να πετυχαίνει 16 γκολ σε 24 συμμετοχές.

Συνολικά κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα και τρία κύπελλα Ελλάδος. Παραμένει ο πρώτος Έλληνας σκόρερ του Ολυμπιακού στην Ευρώπη.


5.Ο Κέβιν και η επιστροφή που... γέμισε το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Σίγουρα για τη νέα γενιά των Ολυμπιακών και για τα παιδιά που δεν είχαν προλάβει θρυλικές μορφές του συλλόγου, όπως οι προηγούμενοι που αναφέραμε, ο Κέβιν Μιραλάς, ήταν το μεγάλο τους είδωλο. Και πως να μην είναι εξάλλου, αφού ο Βέλγος στα δύο χρόνια που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας, είχε κάνει... μαγικά πράγματα.

κεβιν-ολυ.jpg

Το 2010 ήρθε από τη Γαλλία και τη Σεντ Ετιέν, σκοράροντας συνολικά 50 γκολ σε 52 συμμετοχές. Προφανώς αυτές οι εμφανίσεις του δεν είχαν περάσει απαρατήρητες από τις ομάδες του εξωτερικού, με τον ίδιο να πηγαίνει στην Έβερτον.

Η επιστροφή του στο «λιμάνι» έγινε το 2018, με τους φίλους του Ολυμπιακού να πηγαίνουν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τον ίδιο να αγωνίζεται σε 13 παιχνίδια, πετυχαίνοντας συνολικά δέκα γκολ.

Κατάφερε να κατακτήσει με τα «ερυθρόλευκα» δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο, ενώ το 2011-2012 είχε βγει πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

5+1. Ο... μικρόσωμος Ντάνιελ που είχε λείψει στους φίλους του Ολυμπιακού

Μία μεγάλη επιστροφή επιφύλασσε ο Ολυμπιακός στους φίλους της ομάδας. Λίγο πριν «κλείσει» η ευρωπαϊκή λίστα για τη σεζόν 2023-2024, οι «ερυθρόλευκοι» ήρθαν σε συμφωνία με τον Ντάνιελ Ποντένσε. Ο... τελευταίος παίκτης που έκανε τρομερές εμφανίσεις στα «φτερά» και ήταν μόνιμος μπελάς για τις αντίπαλες άμυνες.

Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι η Γουλβς τον έκανε δικό της και ο ίδιος έπαιξε στο κορυφαίο επίπεδο και την Premier League. Είχε «πιάσει λιμάνι» το 2018 από τη Σπόρτινγκ και κάθισε στον Πειραιά μέχρι το 2020.

ponte.jpg

Σε 68 συμμετοχές είχε 13 γκολ και 14 ασίστ, αλλά οι χώροι που δημιουργούσε και η πίεση που δεχόταν από τους αντίπαλους αμυντικούς, είναι κάτι που τα νούμερα δεν μπορούν να το αποδείξουν. Μετά από τρία χρόνια, επιστρέφει στον Πειραιά και στα 27 του είναι έτοιμος και πάλι να ξεσηκώσει το «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Παναγιώτης Ραμαντάνης

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0