Football Talk

Ολυμπιακός: Το 16-1 μιλάει από μόνο του

Ολυμπιακός: Το 16-1 μιλάει από μόνο του

Άκρως επιτυχημένα και μέσα από μεγάλες δυσκολίες η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκλεισε τον πρώτο κύκλο της σεζόν. Οι 13 μεταγραφές, η αναγέννηση των «παλιών»  και ο Φορτούνης από… άλλον πλανήτη.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Το πρώτο κομμάτι της σεζόν και ένα από τα πιο απαιτητικά που καλούνταν να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός ολοκληρώθηκε με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν άριστα -10- . Οι «Πειραιώτες» προχώρησαν σε πολλές και σημαντικές αλλαγές το φετινό καλοκαίρι, άλλαξαν το ίδιο τους το οργανόγραμμα, πήραν νέο αθλητικό διευθυντή, νέο προπονητή και μέχρι στιγμής απέκτησαν 13 νέους ποδοσφαιριστές. Εν μέσω όλων αυτών ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ καλούνταν να δώσει μια νέα αγωνιστική ταυτότητα στην ομάδα και παράλληλα να κερδίζει χρόνο παίρνοντας νίκες και να βάλει το κλαμπ σε όμιλο του Europa League.

Ως προς το πρώτο σκέλος, ένα δεκάλεπτο να πέσεις τυχαία πάνω σε ένα από τελευταία ματς του Ολυμπιακού μπορείς εύκολα να καταλάβεις πως πάει καλά. Σίγουρα οι «ερυθρόλευκοι’ δεν έχουν… σκοτώσει κάνα θηρίο, ωστόσο η εικόνα τους ακόμα κι αν την συγκρίνεις με αντίστοιχης δυσκολίας ματς την περσινή σεζόν δεν έχει καμία σχέση. Σαν να επανέφερε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις ο Ισπανός τεχνικός παρουσιάζει μια ομάδα που «πνίγει» τον αντίπαλο από το πρώτο λεπτό. Μια ομάδα επιθετική σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού, με τρεξίματα, συνεργασίες και ωραίο ποδόσφαιρο που κάνει τον κόσμο να φεύγει χαρούμενος από το γήπεδο.

Ως προς το δεύτερο, επτά επίσημα ματς έχει παίξει ο Ολυμπιακός μέχρι τώρα και μετράει δύο προκρίσεις επί των Γκενκ και Τσουκάριτσκι και τρία στα τρία στο πρωτάθλημα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από τον νέο προπονητή του Ολυμπιακού; Στα τελευταία πέντε παιχνίδια η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει πετύχει 16 γκολ και αν ο αριθμός αυτός ξεπερνούσε τα 20 δεν θα προκαλούσε εντύπωση σε κανέναν. Την ίδια ώρα στην άμυνα έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ, στις καθυστερήσεις του πρώτου αγώνα με την Τσουκάριτσκι.

Εκτός όλων των άλλων, αυτός ο πρώτος κύκλος του φετινού Ολυμπιακού έχει για πρωταγωνιστές κάποια δικά του παιδιά. Παιδιά που έχουν ακούσει τα εξ αμάξης. Ο Ρέτσος είναι ο ηγέτης της άμυνας θυμίζοντας τον παίκτη που έκανε μεταγραφή κοντά 20 εκατ. ευρώ στην Bundesliga. Ο Μασούρας μοιάζει με οδοστρωτήρα που παρασέρνει όποιον βρεθεί στον δρόμο του. Ο Μαντί Καμαρά είναι βγαλμένος από την πρώτη τριετία του Μαρτίνς όταν όλη η ομάδα περιστρεφόταν γύρω του. Ο Φορτούνης κάνει ό,τι θέλει στο γήπεδο, προκαλώντας τον θαυμασμό όλων εκτός από τον ομοσπονδιακό τεχνικό. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού βρίσκεται σε φοβερή κατάσταση μετρώντας 3 γκολ και 5 ασίστ σε 7 ματς. Όλοι μαζί χαίρονται και πάλι το ποδόσφαιρο και πανηγυρίζουν κάθε νίκη σαν μικρά παιδιά. Αυτή είναι ίσως και η πιο σημαντική νίκη του Μαρτίνεθ μέχρι τώρα.

Το μέλλον είναι πολλά υποσχόμενο για τους «ερυθρόλευκους», αφού το επίπεδο προσαρμογής αρκετών παικτών είναι μικρό, ενώ κάποιους άλλους δεν τους έχουμε δει καν ακόμα. Ο προπονητής θα συνεχίσει να εξελίσσει το ποδοσφαιρικό του σχέδιο με τον κόσμο να ανυπομονεί ήδη για το επόμενο ματς. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0