Football Talk

Οι 5+1 στιγμές της 3ης αγωνιστικής της Bundesliga: «Ασπιρίνες» και Βαυαροί το 3/3 και η Ντόρτμουντ που... είναι ο εαυτός της

Οι 5+1 στιγμές της 3ης αγωνιστικής της Bundesliga: «Ασπιρίνες» και Βαυαροί το 3/3 και η Ντόρτμουντ που... είναι ο εαυτός της

Η τρίτη αγωνιστική στη Γερμανία έκρυβε κάποιες εκπλήξεις, αλλά είχε και παιχνίδια που «έπεσαν βροχή» τα γκολ.

Η αγωνιστική δράση στην Bundesliga, ποτέ δεν αφήνει παραπονεμένους τους λάτρεις του πρωταθλήματος. Κάθε βδομάδα έχουν είτε κάποιο μεγάλο σκορ που τραβάει τα βλέμματα, είτε κάποιο αποτέλεσμα που χαρακτηρίζεται ως «βόμβα».

Την τρίτη αγωνιστική, έχουμε έναν συνδυασμό και των δύο, με τις Λεβερκούζεν και Μπάγερν να είναι στην κορυφή, τη Στουτγκάρδη να βάζει για ένα ακόμη ματς πέντε γκολ και την Ντόρτμουντ να γκελάρει εντός έδρας. Ας ξεχωρίσουμε όπως τις 5+1 καλύτερες στιγμές από το τριήμερο που ολοκληρώθηκε.

1. Πρωτιά με πεντάρα για τις «ασπιρίνες»

Με τον πιο ιδανικό τρόπο έχει ξεκινήσει η χρονιά για τη Λεβερκούζεν. Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο, έχει κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα. Μετά τη νίκη επί της Λειψίας με 3-2 και το διπλό επί της Γκλάντμπαχ με 3-0, υποδέχθηκε την Ντάρμσταντ και την... κέρασε πεντάρα.

Το τελικό 5-1, έχει στείλει τις «ασπιρίνες» στην πρώτη θέση της Bundesliga (ισοβαθμία με την Μπάγερν). Μία ομάδα που δείχνει να εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις της, αλλά και την ένταση που έχει με πολλά τρεξίματα στο γήπεδο.

2. Τι και αν έφυγε ο Φίλκρουγκ;

Μπορεί η Βέρντερ Βρέμης να έχασε το «κανόνι» της, μιας και ο Φίλκρουγκ πήγε με μεταγραφή στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο αυτό δεν απασχόλησε επιθετικά την ομάδα της Βρέμης κόντρα στη Μάινζ.

Το παιχνίδι με βάση τα στατιστικά έμοιαζε ισορροπημένο, όμως η ομάδα του Βέρνερ, εκμεταλλευόμενη τα προβλήματα που είχαν αμυντικά οι αντίπαλοί της, κατάφερε να πάρει την εντός έδρας νίκη με 4-0.

Σίγουρα μία από τις στιγμές του ματς, ήταν όταν σκόραρε ο νεαρός Νίνμαχ, ο οποίος έκανε την πρώτη του εμφάνιση μετά την επιστροφή του από την Ντόρτμουντ Β'.

 

3. Δεύτερη εντός έδρας πεντάρα της Στουτγκάρδης 

Δεν δείχνει να... αστειεύεται στην έδρα της φέτος η Στουτγκάρδη. Την πρώτη αγωνιστική υποδέχθηκε την Μπόχουμ και επικράτησε με 5-0. Δύο βδομάδες αργότερα, υποδέχθηκε την πολύ δυνατή Φράιμπουργκ (θα παίξει με τον Ολυμπιακό στο Europa League) και κατάφερε πάλι να βάλει πέντε γκολ χωρίς να δεχθεί κανένα.

Εντυπωσιακά πράγματα από την ομάδα του Χένες. Αν βέβαια κάποιος είναι λάτρης των στατιστικών, να πούμε ότι τη δεύτερη αγωνιστική η Στουτγκάρδη έχασε από τη Λειψία. Πόσα γκολ δέχθηκε; Η απάντηση... προφανέστατη. Πέντε! 

 

4.Ανατροπή χάρις έναν 18χρονο

Η Μπάγερν παραδοσιακά δυσκολεύεται στην έδρα της Γκλάντμπαχ. Κάτι τέτοιο έγινε και την τρίτη αγωνιστική, με την Μπορούσια να προηγείται στο πρώτο ημίχρονο με 1-0, αλλά τους πρωταθλητές να κάνουν την ανατροπή και να επικρατούν με 2-1.

Το πρώτο γκολ το έβαλε ο εξαιρετικός για ένα ακόμη ματς ο Σανέ. Το τέρμα της νίκης όμως, το πέτυχε ένας 18χρονος που ήρθε από τον πάγκο. Ο λόγος για τον Τελ, ο οποίος σίγουρα θα έχει να το θυμάται το συγκεκριμένο παιχνίδι.

5.  Διπλό στο ντέρμπι με την «υπογραφή» Σέσκο

Μία από τις φετινές μεταγραφές της Λειψίας, ήρθε από την άλλη ομάδα της Red Bull, τη Σάλτσμπουργκ. Ο λόγος για τον Μπέντζαμιν Σέσκο, ο οποίος έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη νίκη της ομάδας του στο Βερολίνο επί της Ουνιόν.

Οι «ταύροι» αν και το ημίχρονο ήταν ισόπαλο 0-0, κατάφεραν να επικρατήσουν με 3-0,  με τον 20χρονο Σλοβένο να πετυχαίνει τα δύο τελευταία γκολ.

5+1. Γκέλα που πραγματικά θυμίζει... Ντόρτμουντ

Μπορεί κάθε χρόνο η Ντόρτμουντ να τερματίζει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, αλλά κάθε σεζόν συνηθίζει τους φίλους της ομάδας της αλλά και του ποδοσφαίρου σε γκέλες που... σε κάνουν να αναρωτιέσαι.

Οι Βεστφαλοί είχαν το προβάδισμα με 2-0 επί της νεοφώτιστης Χάιντενχαιμ στο «Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ» από το ημίχρονο. Και όμως, με τον πιο... Ντόρτμουντ τρόπο, η ομάδα του Τέρζιτς δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, με τη Χάιντενχαιμ να πανηγυρίζει για το 2-2 και τον πρώτο της βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα.

Παναγιώτης Ραμαντάνης

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0