Football Talk

ΑΕΚ: H πίστη και η καρδιά αυτής της ομάδας, μπορεί να κερδίσει και τα λάθη της!

ΑΕΚ: H πίστη και η καρδιά αυτής της ομάδας, μπορεί να κερδίσει και τα λάθη της!
Η τεράστια ανάγκη που είχε ο οργανισμός της ΑΕΚ τη νίκη στο Πανθεσσαλικό, η διακοπή – βάλσαμο, τα κακώς κείμενα που πρέπει να διορθωθούν και η αλλαγή νοοτροπίας όλων μας.
Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Είχε μεγάλη ανάγκη όλη η ΑΕΚ τη νίκη στο Πανθεσσαλικό. Την είχε ανάγκη ο κόσμος, την είχαν οι παίκτες, την είχε ο Αλμέιδα. Και η νίκη ήρθε. Ήρθε με τρόπο… καρδιακό ξανά, με την ομάδα να βγάζει ξανά στο γήπεδο σοβαρά προβλήματα συγκέντρωσης και να τα πληρώνει όλα! Στο τέλος όμως μέτρησε ξανά αυτό που έχει «ποτίσει» ο Ματίας Αλμέιδα την ομάδα: το δεν τα παρατάμε και δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα!

Η ΑΕΚ δέχθηκε για έκτο σερί ματς πρώτη γκολ και πάλι πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο! Δεν είναι καθόλου εύκολο για μία ομάδα να δέχεται συνεχώς πρώτη γκολ. Η ΑΕΚ, όμως, βάζει συνεχώς τον εαυτό της σε αυτή τη διαδικασία. Στο Πανθεσσαλικό ήρθε το λάθος του Μουκουντί που εκμεταλλεύτηκε ο Ντέλετιτς. Και μετά, ήρθε και το τραγικό λάθος του Μάνταλου. Το είχε κάνει και στο Περιστέρι πριν μερικά χρόνια ο Μάνταλος το ίδιο πράγμα! Διεκδικεί τη μπάλα σε χώρο του κέντρου, χωρίς να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος και υψώνει το πόδι ψηλά, βρίσκοντας σε ακατάλληλο σημείο τον αντίπαλο. Σωστή κόκκινη, που ευτυχώς για την ΑΕΚ στο τέλος δεν το πλήρωσε.

Η ΑΕΚ, λοιπόν, με την ψυχολογία της κακή από τον αποκλεισμό στο Champions League, με κούραση, ψυχική και σωματική, βρέθηκε από δυο δικά της ατομικά λάθη, να είναι πίσω στο σκορ και με παίκτη λιγότερο. Και εκεί μπαίνει μπροστά η ψυχή, η δουλειά, αλλά και το ταπεραμέντο που έχει πλέον αυτό το γκρουπ. Γύρισε το παιχνίδι από δυο στημένα πριν το ημίχρονο! Στην επανάληψη ο Βόλος ρίσκαρε, πήρε μέτρα στο γήπεδο, η ΑΕΚ δεδομένα έβγαλε κούραση και ήρθε το 2-2. Και πάλι όμως ο Αλμέιδα έστειλε μήνυμα νίκης με τις αλλαγές του.

Με παίκτη λιγότερο τόση ώρα, έκανε αλλαγές ρίσκου, δούλεψε τακτικά και ήρθε το γκολ – πέναλτι στο 92’ που έδωσε και τη νίκη. Αν κοιτάξουμε τι λεγόταν μέχρι να γίνει το… 1-1 και τι γινόταν γενικώς από τα σχόλια και την έλλειψη πίστης και εμπιστοσύνης πολύ κόσμου προς την ομάδα (πράγμα για μένα ακατανόητο!) δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα γινόταν σήμερα στο ενδεχόμενο που η ΑΕΚ δεν κατάφερνε να κερδίσει τον αγώνα! Δεδομένα η ομάδα δεν είναι καλά αυτή την περίοδο. Βασικά, δεν είναι στην αγωνιστική κατάσταση που την είχαμε συνηθίσει πέρυσι και στα φιλικά παιχνίδια. Άλλο αυτό όμως κι άλλο η ισοπέδωση!



Η ΑΕΚ παίζει με τους ίδιους παίκτες που πέρυσι έφεραν το νταμπλ. Μόνο ο Πόνσε έχει μπει, ο οποίος όντως μέχρι τώρα κινείται σε ρηχά νερά, ενώ στο Πανθεσσαλικό έλλειπε και ο Πισάρο, που δεδομένα θα δώσει λύσεις στην πορεία. Έχει πολλά να διορθώσει ο Αλμέιδα. Τα ξέρει ο άνθρωπος! Τα βλέπει, τα τονίζει ακόμα και δημόσια. Χρόνο πλέον θέλει η ΑΕΚ και φυσικά ψυχραιμία όταν δεν έρχονται τα αποτελέσματα που θέλει. Το μεγάλο πρόβλημα της ΑΕΚ έως τώρα επιμένω ότι είναι η γενική αμυντική λειτουργία κι αυτή προέρχεται από το ντεφορμάρισμα αρκετών παικτών. Στο Βόλο έγιναν πολλά ατομικά λάθη, όμως στη μεγάλη εικόνα η ομάδα δεν βγάζει ακόμη τα τρεξίματα και τη φρεσκάδα να κάνει επιθετική άμυνα και να βάζει δύσκολα στον αντίπαλο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Ντιναμό, η Αντβέρπ, ο Πανσερραϊκός και ο Βόλος, να φτάνουν πιο εύκολα στην περιοχή της, απ’ ότι θα έφταναν πέρυσι. Να πατούν περιοχή και να δημιουργούν φάσεις. Ολοι οι αντίπαλοι της ΑΕΚ έως τώρα έβγαλαν και αποτελεσματικότητα και σκόραραν. Από εκεί και μετά η έλλειψη επιθετικής ουσιαστικής άμυνας από την ΑΕΚ δεν της επιτρέπει και να πετύχει τον αντίπαλο σε ανισορροπία. Βλέπουμε όμως και πάλι πως η ομάδα έχει και την ψυχραιμία και την υπομονή, μα κυρίως την πίστη, πως με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα καταφέρει να βρει γκολ.

Η διακοπή θα είναι βάλσαμο για την ΑΕΚ. Το τόνισε και ο Αλμέιδα στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα του Βόλου. Θα ηρεμήσει η ομάδα πνευματικά, θα ξεκουραστούν οι παίκτες μετά από ένα έντονο δίμηνο που είχε προετοιμασία, το θλιβερό συμβάν με τον Μιχάλη, τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά και τα ελληνικά, όπου όλα «στράβωσαν». Η ΑΕΚ στη διακοπή πρέπει να βρει τον εαυτό της, γιατί την περιμένει ένα αγωνιστικό… βουνό με την επιστροφή. Τον εαυτό μας πρέπει να βρούμε και όλοι εμείς γύρω – γύρω… Δεν ξέχασε τη… μπάλα η ΑΕΚ. Δεν ξέχασαν οι παίκτες να παίζουν ποδόσφαιρο! Θα φορμαριστεί το σύνολο, δεν γίνεται να μην φορμαριστεί και όλα θα πάρουν το δρόμο τους. Μέχρι τότε, όλοι εμείς δεν πρέπει να ξεχνάμε τι έχει αποδείξει αυτό το γκρουπ ότι μπορεί να κάνει όταν είναι στα καλά του. Και όταν δεν είναι στα πολύ καλά του, επιβάλλεται να παίρνει δύναμη και αγάπη από τον κόσμο. Όπως προσέφεραν όσοι ήταν το βράδυ της Κυριακής στο Πανθεσσαλικό…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0