Football Talk

Οι 5+1 στιγμές της 3ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League: O Ολυμπιακός «καίει», ο ΠΑΟΚ... κάηκε, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός γλύτωσαν στο τσακ! (video)

Οι 5+1 στιγμές της 3ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League: O Ολυμπιακός «καίει», ο ΠΑΟΚ... κάηκε, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός γλύτωσαν στο τσακ! (video)
Από τον «μονόλογο» του Ολυμπιακού και την... ακατάλληλη για καρδιακούς, ΑΕΚ, έως τον Παναθηναϊκό που πληγώθηκε, αλλά χτίζει παράδοση στα Γιάννενα, και τον Άρη, που φαίνεται πως μπορεί να στηρίζεται επιτελούς στον σέντερ φορ του!
Premier League δεν γίναμε, αλλά τα 21 γκολ στα επτά ματς της 3ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, δεν είναι κι άσχημα. Και δεδομένου πως έρχονται ματς-φωτιά στην επόμενη (16/09 ΑΕΚ - Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ - Άρης) οι προσδοκίες παραμένουν υψηλές. Πάντως, σε αυτήν την αγωνιστική, κανείς δεν έμεινε παραπονεμένος.

Η τρίτη «στροφή» του ελληνικού πρωταθλήματος της σεζόν 2023/24 είχε τα πάντα: γκολ, εκπλήξεις, ανατροπές, πρόσωπα που ξεχώρισαν και το BN Sports διάλεξε τα 5+1 σημεία στα οποία αξίζει να σταθεί κανείς.


Ολυμπιακός, Δέκα-0!

Τρία ματς, δέκα γκολ υπέρ, μηδέν κατά. Ο απολογισμός του Ολυμπιακού είναι εντυπωσιακός. Απέναντι στη Λαμία, «έριξε» δεύτερη σερί... τεσσάρα στη Stoiximan Super League, αποδεικνύοντας πως φέτος, παίζει σε άλλη ταχύτητα.

Ο Φορτούνης έχει αναλάβει τον ρόλο του μαέστρου, ο Πασχαλάκης «καθαρίζει» ό,τι χρειαστεί και γίνεται ξεκάθαρο, πως όσοι είχαν προτρέξει να βγάλουν εκτός συζήτησης τους Πειραιώτες από τη διεκδίκηση του φετινού πρωταθλήματος, λόγω της κακής περσινής τους σεζόν, θα αναθεωρήσουν από νωρίς.



ΑΕΚ, ακατάλληλη για καρδιακούς!

Χαρά χωρίς... καρδιοχτύπι, δεν έχει γούστο για την ΑΕΚ φέτος. Κάθε γκολ νίκης (Ντιναμό Ζάγκρεμπ, πρώτο ματς) ή πρόκρισης (Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ρεβάνς), έχει έρθει μετά το 90'. Έτσι κι αυτό του Άμραμπατ κόντρα στον Βόλο, που έδωσε τέλος σε ένα σερί τεσσάρων αγώνων, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, χωρίς νίκη.

Αγωνιστικά συμπεράσματα δεν είναι εύκολο να βγουν. Το ματς ήταν ειδικών συνθηκών για την ΑΕΚ από το 24' και μετά, λόγω της αποβολής του Μάνταλου. Αξίζει να «κρατήσει» κανείς την αντίδρασή της, πάντως.



Παναθηναϊκός: Τρεις βαθμοί και τέσσερεις «πονοκέφαλοι»

Τα «μάγια» των Ζωσιμάδων, δεν πιάνουν, πλέον, στον Παναθηναϊκό. Δεύτερο σερί «διπλό» κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, μία ομάδα που από τον Φεβρουάριο του 2017, έως τον Απρίλιο του 2022, δεν είχε κερδίσει ούτε μία φορά στην έδρα της, σε οκτώ ματς!

Η ποιότητα του Παλάσιος και ο... κανόνας που έχει χτίσει μακριά από τη Λεωφόρο, έκριναν το ματς και ο Παναθηναϊκός πήρε τους τρεις βαθμούς, έστω κι αν έμοιαζε ακίνδυνος για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Στην επιστροφή προς την Αθήνα, όμως, πήρε και τέσσερεις «πονοκεφάλους» μαζί, δηλαδή τραυματισμούς: των Βέρμπιτς, Τζούρισιτς, Βαγιαννίδη και Αϊτόρ. Κι αν οι δύο πρώτες περιπτώσεις δείχνουν εύκολες, οι δύο τελευταίες τον ανησυχούν.



Ο ΟΦΗ «γύρισε» τα ρολόγια πίσω

Χρειάστηκαν να «ξεσκονιστούν» τα βιβλία της ιστορίας, για να βρεθεί πότε ο ΟΦΗ, νίκησε και Άρη και ΠΑΟΚ στην έδρα του, στην ίδια σεζόν.

Δεν εντυπωσίασε, αλλά ούτε προβληματίστηκε. «Χτύπησε» στο φινάλε και επιβεβαίωσε όσους τον θέλουν να είναι εκ των φαβορί, για είσοδο στα Play Off.

Ναι, είναι πολύ νωρίς. Ναι, η ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης ήταν «παραφωνία». Τέτοιες υπερβατικές νίκες, όμως, δεν τις κάνει οποιαδήποτε ομάδα, ούτε παίζουν τυχαία σε... επανάληψη, μέσα σε δύο εβδομάδες.



Μόνο σπαθιά δεν «κατάπιε» ο Μορόν για τον Άρη!

Δύσκολα ή εύκολα, το ζητούμενο ήταν να πάρει τη νίκη. Και το ότι τα κατάφερε, φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Λορέν Μορόν.

Ο 29χρονος Ισπανός φορ ξεχωρίζει στον φετινό Άρη και απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, είχε την πρώτη του μεγάλη «παράσταση». Ασίστ για το πρώτο γκολ, σκόρερ του δεύτερου και κερδισμένο πέναλτι για το τρίτο.

Μάλλον ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τον Άρη, ώστε να «ξανάζήσει» μία σεζόν, ποντάροντας πολλά στον σέντερ φορ του.



Έτσι το ήθελε η μοίρα για την Κηφισιά...

Από βαθμολογικής πλευράς, είναι μία τεράστια νίκη. Αλλά ποια βαθμολογία;

Η Κηφισιά πανηγύρισε την πρώτη νίκη της ιστορίας της, στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και σαν παιχνίδι της μοίρας, αυτός που την «σφράγισε» κόντρα στον Ατρόμητο, ήταν ένα παιδί που πίστεψε στο πρότζεκτ του συλλόγου, από τη Γ' Εθνική: ο αρχηγός της, Αντώνης Παπασάββας.



Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0