Football Talk

Οι 5+1 στιγμές της 4ης αγωνιστικής της Premier League: Η «βόμβα»115 εκατομμυρίων, ο VAR και η Λίβερπουλ που είναι… εδώ! (video)

Οι 5+1 στιγμές της 4ης αγωνιστικής της Premier League: Η «βόμβα»115 εκατομμυρίων, ο VAR και η Λίβερπουλ που είναι… εδώ! (video)

Πρόκειται για την τελευταία αγωνιστική, πριν από τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες και η αλήθεια είναι πως η Premier League μας έδωσε και πάλι έναν καλό λόγο για να αναμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία την επιστροφή των Άγγλων στις εγχώριες διοργανώσεις.

Η τέταρτη στροφή του πρωταθλήματος εξελίχθηκε με μεγάλο ενδιαφέρον, με τη Μάντσεστερ Σίτι να συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της, επικρατώντας με 4-1 της Φούλαμ, την Άρσεναλ να πανηγυρίζει τη νίκη στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη Λίβερπουλ να… συνέρχεται και την Τσέλσι να αποδεικνύει για ακόμη μία φορά, πως η ολική «αναδόμησή» της, χρειάζεται χρόνο και μεγάλη υπομονή.

Από εκεί και πέρα, η Μπράιτον φαίνεται να συνεχίζει εκεί από όπου σταμάτησε, ενώ η Τότεναμ του Άγγελου Ποστέκογλου εντυπωσίασε και πάλι, πανηγυρίζοντας ένα σπουδαίο «διπλό» στο «Τερφ Μουρ», επί της Μπέρνλι, με 5-2.

Ποιες είναι όμως οι 5+1 καλύτερες στιγμές της 4ης αγωνιστικής της Premier League; Ας τις δούμε αναλυτικά:

Ξεκινάμε φυσικά από το μεγάλο ματς, των «κανονιέρηδων» με τους «κόκκινους διαβόλους» και την επικράτησή τους με 3-1. Πραγματικό ντέρμπι, ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο λεπτό, αλλά όλα κρίνονται στο σουτ του Ντέκλαν Ράις, στο 96ο λεπτό.

Το κόρνερ του Μπουκάγιο Σάκα κατέληξε στον Άγγλο, αυτός σούταρε και το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Άρσεναλ είναι γεγονός. Μία «βόμβα» 115 εκατομμυρίων, με το τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώνεται από τον Γκαμπριέλ Ζεσούς στο 100ο λεπτό της συνάντησης.

Περνάμε στο τρίποντο της Λίβερπουλ επί της Άστον Βίλα, με την ομάδα του Ουνάι Έμερι να επιβεβαιώνει σε δεύτερη δύσκολη εξόρμησή της, μετά την πρεμιέρα με τη Νιούκαστλ και την ήττα με 5-1, πως προς το παρόν «χωλαίνει» σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις.

Ξεχώρισε το πρώτο γκολ των γηπεδούχων, το οποίο επετεύχθη από τον Ντόμινικ Σόμποσλαϊ. Σουτ με το αριστερό, προβάδισμα από νωρίς και η ιστορία «γράφτηκε», καθώς για πρώτη φορά, Ούγγρος που εκπροσωπεί τη Λίβερπουλ, σκοράρει με τη φανέλα της. Ο τέταρτος γενικά στην ιστορία της Premier League!

Στην 3η θέση της σχετικής λίστας, βρίσκεται φυσικά το «διπλό» της Νότιγχαμ Φόρεστ με 1-0, επί της Τσέλσι, στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Το νικητήριο γκολ έχει επιτευχθεί από τον Ελάνγκα, όμως προέρχεται από λάθος του Μόισες Καϊσέδο.

Της ακριβότερης μεταγραφής στη Βρετανία, με τον Καϊσέδο να προβαίνει στο δεύτερο λάθος του που οδηγεί σε γκολ, στα τρία τελευταία ματς της Τσέλσι!

Πώς να μείνει εκτός λίστας η Μπράιτον; Η εκπληκτική αυτή ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, η οποία συνέτριψε τη Νιούκαστλ με 3-1, πιο εύκολα από ό,τι αναδεικνύει το τελικό αποτέλεσμα. «Μαγική» εμφάνιση για την αντίπαλο της ΑΕΚ, πρώτο χατ-τρικ στην επαγγελματική καριέρα του Έβαν Φέργκιουσον με την ανδρική ομάδα.

Ο 18χρονος Ιρλανδός αυτομάτως έγινε μόλις ο τέταρτος διαφορετικός παίκτης στην ιστορία της Premier League, που προτού συμπληρώσει τα… 19 του χρόνια, σκοράρει τρεις φορές στο ίδιο ματς. Αν ο Μόισες Καϊσέδο πουλήθηκε με 116 εκατομμύρια, πόσο άραγε θα αξιώσει η Μπράιτον τον… Ιρλανδό της;

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τη μεγάλη συζήτηση που γίνεται για τη διαιτησία και τον VAR στο «Νησί». Κυρίως για το ματς της Μάντσεστερ Σίτι με τη Φούλαμ, όπου το χατ-τρικ του Έρλινγκ Χάαλαντ, επισκιάστηκε από τη φάση του 49ου λεπτού.

Τι συνέβη σε εκείνο το χρονικό σημείο; Ο Νέιθαν Άκε έκανε το 2-1, ο Ακάντζι ήταν εκτεθειμένος, επηρέασε τη φάση και η τεχνολογία δεν έκανε… σωστά τη δουλεία της. Τρομερά παράπονα από τους φιλοξενούμενους του Μάρκο Σίλβα, αρνήθηκαν στην αρχή να ξανακάνουν σέντρα στο ματς!

Ποια είναι όμως η καλύτερη στιγμή της 4ης αγωνιστικής της Premier League; Η πιο ιδιαίτερη;

Είναι αναμφίβολα το γεγονός πως Έρλινγκ Χάαλαντ, Χέουνγκ Μιν Σον και Έβαν Φέργκιουσον, σημείωσαν άπαντες χατ-τρικ, την ίδια ημέρα, πράγμα που συμβαίνει σε αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος από το 1992 και έπειτα, μόλις για δεύτερη φορά.

Η πρώτη έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 1995! Πλέον, η πρώτη φορά στον 21ο αιώνα έγινε πραγματικότητα, με τους τρεις τους να έχουν περάσει αυτομάτως στα βιβλία… ιστορίας της Premier League!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0