Football Talk

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 0-1: «Απόδραση» με Παλάσιος, αλλά… πονοκέφαλος για τους τραυματίες

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 0-1: «Απόδραση» με Παλάσιος, αλλά… πονοκέφαλος για τους τραυματίες

Σπουδαίο «διπλό» του Παναθηναϊκού, ο οποίος επικράτησε με 1-0 του ΠΑΣ στα Γιάννενα. Ο Σεμπαστιάν Παλάσιος αποδείχθηκε ο «λυτρωτής», με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να έχει έντονες ανησυχίες για τέσσερις παίκτες των «πρασίνων» που αποχώρησαν τραυματίες.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να «αποδράσει» για δεύτερη σερί χρονιά από τα Γιάννενα και επικράτησε με 1-0 του ΠΑΣ, χάρις στο «χρυσό» γκολ του Σεμπαστιάν Παλάσιος, για την 3η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Πολλά ζητήματα για το «τριφύλλι» τα οποία δημιουργούν… πονοκέφαλο στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, καθώς είδε τέσσερις του παίκτες να αποχωρούν τραυματίες (Βέρμπιτς, Αϊτόρ, Βαγιαννίδης, Τζούρισιτς).

1ο ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας, με το ποσοστό να αγγίζει το 70%. Ωστόσο, ο ρυθμός του ματς ήταν αργός, το παιχνίδι του «τριφυλλιού»… ανούσιο και δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του ΠΑΣ.

Απεναντίας, οι γηπεδούχοι μπορούσαν με άνεση και με ταχύτητα να βγουν στην αντεπίθεση, αλλά και ο Τσαούσης (12’) και ο Τζίμας (27’) νικήθηκαν από τον Μπρινιόλι, ο οποίος δεν ανησύχησε ιδιαίτερα.

Ο Αϊτόρ και ο Γιώργος Βαγιαννίδης παρουσίασαν ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκαν στο 38ο λεπτό, με τον Μπερνάρ και τον Γιάννη Κώτσιρα να μπαίνουν στη θέση τους αντίστοιχα.

2ο ημίχρονο

Μετά την ανάπαυλα, η εικόνα δεν άλλαξε στο μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Παναθηναϊκός ανέβασε ακόμη περισσότερα τα ποσοστά κατοχής της μπάλας (82%), αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχασε και… τέταρτο (!) παίκτη από τραυματισμό στο 55ο λεπτό, με τον Φίλιπ Τζούρισιτς να αποχωρεί από το γήπεδο.

Στην μεγαλύτερη φάση του ματς έως τότε, ο Μπρινιόλι έκανε σημαντική επέμβαση στο δυνατό σουτ του Σόρια από τα δεξιά (58’), ενώ οι «πράσινοι» απείλησαν την εστία του Κλέιμαν μονάχα με την κεφαλιά του Φώτη Ιωαννίδη στο 61’.

Στο 74ο λεπτό, όμως, «μίλησε» η ποιότητα του Σεμπαστιάν Παλάσιος. Είχε αλλάξει θέση με τον Μαντσίνι, εκείνος του έβγαλε τη σέντρα στο πίσω δοκάρι και ο πρώτος τελείωσε την φάση με εκπληκτικό μονοκόμματο πλασέ για το 1-0.

MVP

Μία φάση χρειάστηκε ο Παλάσιος για να βρει δίκτυα. Το δικό του γκολ χάρισε τους τρεις βαθμούς στον Παναθηναϊκό, σε μία ημέρα όπου όλα του πήγαιναν… στραβά.

Η φάση του αγώνα

Αναμφισβήτητα αυτή του 74ου λεπτού, με τον Παλάσιος να πλασάρει υποδειγματικά για το 1-0 του «τριφυλλιού».

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΠΑΣ Γιάννινα (Α. Στάικος): Κλέιμαν, Τσαούσης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Σόρια, Καραχάλιος, Τζίνο, Ριένστρα (77’ Γκάρο), Τζίμας (63’ Ροζέρο), Παμλίδης (89’ Μπάλαν), Κόντε.

Παναθηναϊκός (Ι. Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Μλαντένοβιτς, Πάλμερ-Μπράουν (73’ Βιλένα), Σιένκεφελντ, Βαγιαννίδης (38’ Κότσιρας), Αράο, Τσέριν, Τζούρισιτς (55’ Μαντσίνι ), Αϊτόρ (38’ Μπερνάρ ), Παλάσιος, Ιωαννίδης (73’ Σπόραρ).

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0