Football Talk

Βόλος - ΑΕΚ 2-3: Έχει βαλθεί να κάνει τους «Ενωσίτες» καρδιακούς! (video)

Βόλος - ΑΕΚ 2-3: Έχει βαλθεί να κάνει τους «Ενωσίτες» καρδιακούς! (video)
Είτε νίκη, είτε πρόκριση, χωρίς γκολ στις καθυστερήσεις, φαίνεται πως δεν έχει... γούστο για την ΑΕΚ φέτος! Αγχωτικό «διπλό» με δέκα παίκτες κόντρα στον Βόλο (03/09, 3-2), με την... υπογραφή του Άμραμπατ στο 90+1', από τα «έντεκα βήματα»!
Η ΑΕΚ φάνηκε να... κολλά για δεύτερο σερί ματς στη φετινή Stoiximan Super League, αλλά βρήκε τον δρόμο προς τη νίκη στο αγαπημένο της χρονικό διάστημα: τις καθυστερήσεις, όπως έκανε δύο φορές κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ! Μία για την πρώτη της νίκη στη σεζόν και μία για την πρόκριση στα Play Off του Champions League.

Ο Άμραμπατ ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι στο 90+1' και χάρισε τη νίκη στην «Ένωση» με σκορ 3-2 (03/09) απέναντι στον Βόλο, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος.

Πρώτη νίκη για την ΑΕΚ μετά από τέσσερα παιχνίδια, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, έστω και αγχωτική, αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ του Ντέλετιτς στο 8', έμεινε με δέκα στο 24', έφερε το ματς... τούμπα με τους Γιόνσον (32') και Τσούμπερ (37'), αλλά ισοφαρίστηκε στο 72', ξανά από τον πρώην παίκτη της.

Χωρίς τον Πέτρο Μάνταλο θα αγωνιστεί απέναντι στον Ολυμπιακό (16/09) στην OPAP Arena, που αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα.


1ο ημίχρονο

Το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα έδειχνε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων από την αρχή της αναμέτρησης. Απείλησε με τον Ρότα στο 7', αλλά ένα λεπτό αργότερα (8'), βρέθηκε πίσω στο σκορ!

Ο Μουκουντί δεν εκτίμησε σωστά τη φάση, γύρισε απρόσεκτα την μπάλα προς τον Στάνκοβιτς και ο Ντέλετιτς που «διάβασε» σωστά την πορεία της, εκμεταλλεύθηκε το λάθος κι έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.



Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για την ΑΕΚ στο 24'. Ο Μάνταλος έκανε ένα πολύ άτσαλο μαρκάρισμα πάνω στον Κόμπα και ο διαιτητής του έδειξε την απευθείας κόκκινη κάρτα. Παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα, ωστόσο, η «Ένωση» βρήκε τον... δρόμο προς την ανατροπή.



Αρχικά, ο Γιόνσον έφερε το ματς στα ίσα στο 32'. Ο Ελίασον εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο χαφ της ΑΕΚ «νίκησε» τους πάντες στον αέρα και έκανε το 1-0.



Η ολική ανατροπή ήρθε πέντε λεπτά αργότερα (37'). Ο Τσούμπερ εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, με αριστοτεχνικό τρόπο, και διαμόρφωσε το 2-1 ως σκορ του πρώτου μέρους.


 

2ο ημίχρονο

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε στο δεύτερο 45λεπτο. Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει τα ηνία του ματς, με τον Βόλο να προσπαθεί να απειλήσει κυρίως μέσω αντεπιθέσεων.

Η πιο μεγάλη φάση ήρθε στο 70ο λεπτό, ξανά από «στημένη μπάλα», εκτελεσμένη από τον Ελίασον. Ο Βίντα πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Σιαμπάνης «μπλόκαρε».

Στο... ταμείο του ματς, η απόκρουσή του ήταν καθοριστική, μιας και κράτησε τον Βόλο «ζωντανό». Κάτι που εκμεταλλεύθηκε, δύο λεπτά αργότερα.

Στο 72' ο Ντέλετιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας, μετά από φάση διαρκείας εντός περιοχής, και με δυνατό σουτ νίκησε τον Στάνκοβιτς, για να φέρει το ματς στα ίσα!

Η ΑΕΚ ανέβασε τις γραμμές και την ένταση της πίεσής της, για να βρει το γκολ που θα της έδινε το «τρίποντο». Στο 88ο λεπτό, «άγγιξε» το νικητήριο γκολ, αλλά η κεφαλιά του Αραούχο μετά από σέντρα του Άμραμπατ, σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Σιαμπάνη.

Εν τέλει, το «χρυσό» γκολ ήρθε στο 90+1', μέσω εύστοχης εκτέλεσης πέναλτι του Νόρντιν Άμραμπατ.

Ο Μουκουντί έκανε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κρούζλιακ και ο διαιτητής υπέδειξε την εσχάτη των ποινών.

Ο Μαροκινός εξτρέμ της ΑΕΚ ανέλαβε την εκτέλεση και δεν λάθεψε, διαμορφώνοντας το 3-2 ως τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Ο MVP

Ο Νόρντιν Άμραμπατ. Με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο έβγαλε ενέργεια και στην κρίσιμη στιγμή, ευστόχησε στην εκτέλεση του πέναλτι.

Η φάση του αγώνα

Η αποβολή του Πέτρου Μάνταλου στο 24'. Άλλαξε τις αριθμητικές ισορροπίες, αλλά και την πορεία που θα μπορούσε να έχει πάρει η αναμέτρηση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (77' Πινέδα), Γαλανόπουλος (73' Γαλανόπουλος), Ελίασον(77' Άμραμπατ), Τσούμπερ (68' Αραούχο), Γιόνσον, Μάνταλος, Πόνσε (68' Ζίνι).

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Σιαμπάνης, Άλχο, Σιέλης, Ασλανίδης (46' Κρούζλιακ), Κίτσος (46' Μεταξάς), Τσοκάνης, Τρουιγέ (75' Γκλάβτσιτς), Κορνέτ (61' Ενγκίν), Κόμπα, Ντέλετιτς, Μωραΐτης (75' Μραζ).

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0