Football Talk

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1: Τεράστια νίκη για τους «κανονιέρηδες», άρχισε την… απόσβεση ο Ράις! (video)

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1: Τεράστια νίκη για τους «κανονιέρηδες», άρχισε την… απόσβεση ο Ράις! (video)

Τεράστια νίκη πανηγύρισε η Άρσεναλ απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Ντέκλαν Ράις να σκοράρει στο 96ο λεπτό. Απίθανες σκηνές στο «Έμιρεϊτς» για το τελικό 3-1, τρίποντο – χρυσάφι για τους Λονδρέζους που πάλεψαν μέχρι τέλους το ματς!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε στο «Έμιρεϊτς» με τη λογική να διατηρήσει την κατοχή της μπάλας, να μην κάνει λάθη και να βρει τις ευκαιρίες της στην κόντρα – επίθεση και η Άρσεναλ ήθελε να δώσει πιο γρήγορο ρυθμό στο ματς.

Ο Έρικ Τεν Χαγκ είχε διαβάσει εξαιρετικά το παιχνίδι του Μικέλ Αρτέτα και περιόρισε αισθητά την Άρσεναλ, με την λογική του να επιβραβεύεται στο 27ο λεπτό.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» στάθηκαν τυχεροί στο 3ο λεπτό, όταν το σουτ του Μαρτινέλι βρήκε στα σώματα και πολύ δε περισσότερο, όταν στο 13’, ο Κάι Χάβερτς έκανε… τσαφ από ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση, με τους Λονδρέζους να μην προηγούνται σε κάποια από τις δύο στιγμές που τους παρουσιάστηκαν.

Και αφού δεν το έκαναν αυτοί, ήρθε η ώρα να τους «τιμωρήσουν» οι φιλοξενούμενοι. Ο Μάρκους Ράσφορντ «ξεχύθηκε» στην επίθεση, μετά από λάθος του Χάβερτς στο «επιθετικό τρίτο» της Άρσεναλ, το πλασέ του ήταν άρτιο και το 1-0 ήταν γεγονός.

Προτού όμως να προλάβουν να αγχωθούν οι γηπεδούχοι, ήρθε ο Μαρτίν Έντεγκααρντ για να τους δώσει «πνοή». Εξαιρετικά γρήγορη μετάβαση παιχνιδιού, η μπάλα στον Μαρτινέλι, αυτός στο πέναλτι για τον Νορβηγό και ο τελευταίος ισοφάρισε με υπέροχο πλασέ.

Και πάλι πάντως, η Γιουνάιτεντ δεν πανικοβλήθηκε. Ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με 56% κατοχή της μπάλας και έναν Κρίστιαν Έρικσεν που έλεγχε απόλυτα το ματς και το 1-1 παρέμεινε μέχρι και το φινάλε.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι «κόκκινοι διάβολοι» έδειχναν και πάλι πως ο στόχος τους είναι να έχουν αυτοί την μπάλα στα πόδια τους, ακόμη και αν δεν απειλούν, με την Άρσεναλ να αναζητά το «κλικ» που θα «ξεσήκωνε» το «Έμιρεϊτς».

Οι Λονδρέζοι δεν είχαν εκμεταλλευτεί κανένα από τα οκτώ κόρνερ που εκτέλεσαν στο πρώτο μέρος και λίγο έλειψε να δουν την εστία τους να παραβιάζεται για δεύτερη φορά, με τον Μπεν Γουάιτ να σταματά τον Ράσφορντ εντός περιοχής, μετά την απόκρουση του Ράμσντεϊλ στην προσπάθεια του Μαρσιάλ στο 52’.

Φτάσαμε στη συμπλήρωση μίας ώρας και ο Κάι Χάβερτς είχε την ευκαιρία να βρεθεί απέναντι από τον Ονάνα. Επέλεξε όμως να πέσει. Καταλογίστηκε αρχικά το πέναλτι, αλλά εν συνεχεία ο VAR σωστά παρενέβη.

Δεν υπήρξε κάποια επαφή, η απόφαση πάρθηκε πίσω και το ματς συνεχίστηκε κανονικά.

Ακολούθησε μία καλή στιγμή στο 66ο λεπτό, με τον Γκάμπριελ Μαρτινέλι να σουτάρει ελάχιστα εκτός από το δεξί δοκάρι του Ονάνα και δύο λεπτά μετά, ο Χάρι Μαγκουάιρ μπήκε στο ματς.

Απίθανες σκηνές ακολούθησαν από εκεί και έπειτα. Η Γιουνάιτεντ σκόραρε με τον Γκαρνάτσο αλλά το γκολ ακυρώθηκε, και στο 97ο λεπτό των καθυστερήσεων, ήρθε η στιγμή της Άρσεναλ να σκοράρει.

Κόρνερ ο Σάκα, γκολ ο Ράις, νίκη η Άρσεναλ και το ντέρμπι «βάφτηκε» κόκκινο! To κερασάκι στην τούρτα από τον Ζεσούς, βραζιλιάνικο γκολ και τεράστια νίκη για την Άρσεναλ στο ντέρμπι!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0