Football Talk

Premier League: Χατ-τρικ από Χάαλαντ και Σον, τεράστιο «διπλό» της Νότιγχαμ επί της Τσέλσι!

Premier League: Χατ-τρικ από Χάαλαντ και Σον, τεράστιο «διπλό» της Νότιγχαμ επί της Τσέλσι!

Μία πολύ μεγάλη νίκη πανηγύρισε η Νότιγχαμ Φόρεστ επί της Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ», τη στιγμή που Έρλινγκ Χάαλαντ με τον Χέουνγκ Μιν Σον σημείωσαν από ένα χατ-τρικ στις «πεντάρες» των Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ!

Ένα «χτύπημα» και ... κάτω η Τσέλσι! Ο Ελάνγκα «πάγωσε» το «Στάμφορντ Μπριτζ» και η Νότιγχαμ Φόρεστ πήρε τεράστια νίκη (1-0) επί της Τσέλσι που δεν είχε καθόλου φαντασία και τρόπους για να σκοράρει. Χατ-τρικ από τον Σον και ανατροπή σκορ από το πρώτο ημίχρονο για την Τότεναμ που έφτασε στο 5-2 επί της Μπέρνλι. Με τρία γκολ και μια ασίστ ο Χάαλαντ έβαλε σε... σίγαση τις διαμαρτυρίες της Φούλαμ στο 5-1 της Σίτι, άξιζε βαθμό η Μπρέντφορντ στο 2-2 με την Μπόρνμουθ. Μάντσεστερ Σίτι – Φούλαμ 5-1.

 

Η Τσέλσι δεν ήθελε ν' αφήσει την Νότιγχαμ Φόρεστ να πάρει δικαιώματα στο “Στάμφορντ Μπριτζ” κι έτσι περιόρισε το παιχνίδι στο μισό γήπεδο των φιλοξενούμενων. Βέβαια, αυτό δεν σήμαινε ότι ήρθαν και κλασσικές ευκαιρίες για γκολ με το τσουβάλι, όσο κι αν θα το ήθελε και πάλευε γι' αυτό ο Στέρλινγκ, με τον Τζάκσον και τον Γκάλαχερ να είναι αρκετά δραστήριοι μαζί του. Η Φόρεστ είχε τον Αγουονίγι που μπορούσε να κάνει γκολ ακόμα και την μισή ευκαιρία που θα του δινόταν κι έτσι, όταν η μπάλα ήταν στα καρέ του Σάντσεθ, οι “μπλε” έπρεπε να προσέξουν πολύ. Οι γηπεδούχοι έπρεπε να προβληματίσουν πολύ περισσότερο το σύνολο του Στιβ Κούπερ αν ήθελαν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε κάποιο γκολ.

Κι όμως, η Φόρεστ έκανε το “μπαμ” με την έναρξη του δευτέρου μέρους! Ο Καϊσέδο έχασε την μπαλα, ο Αγουονίγι πήρε, έκανε την κάθετη προς τον Ελάνγκα κι εκείνος με ωραίο χαμηλό πλασέ έγραψε το 1-0 για την ομάδα του! Η Τσέλσι έπρεπε να ελέγξει την κατάσταση και να βρει τρόπο να γίνει απειλητική, αφού, για τρίτο ματς στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές της Πρέμιερ βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ο Έντσο Φερνάντες γι' ακόμα ένα παιχνίδι έκανε ό,τι μπορούσε στο κομμάτι της δημιουργίας. Επιστρατεύτηκε και ο Πάλμερ που έκανε ντεμπούτο, με τον Τζάκσον στο 83' να χάνει τεράστια ευκαιρία προ κενής εστίας! Η “πολιορκία” των παικτών του Ποτσετίνο δεν οδήγησε πουθενά κι έτσι η Φόρεστ έφυγε από το Λονδίνο με όλους τους βαθμούς!

Μπέρνλι – Τότεναμ 2-5

 

Η Μπέρνλι σκόραρε πρώτη κι αυτό βοήθησε το παιχνίδι ώστε να παραμείνει ανοιχτό και να ... ενεργοποιήσει την Τότεναμ πολύ πιο γρήγορα απ' ότι ίσως θα το έκανε. Ο Φόστερ έπειτα από ταχύτατη αντεπίθεση των “clarets” βρήκε δίχτυα για το 1-0, το οποίο όμως διατηρήθηκε μονάχα για 12'. Ο Σον θα σκόραρε για πρώτη φορά ως αρχηγός των “σπιρουνιών” και το έκανε στο 16' με υπέροχο πλασέ έπειτα από ωραία εναλλαγή της μπάλας με τον Σόλομον.

Παρά την απάντηση που δέχθηκε η ομάδα του Κομπανί, έκανε τον Βέλγο κόουτς να είναι ικανοποιημένος με τον τρόπο προσέγγισης των παικτών του και την άμεση προσαρμογή τους στις συνθήκες που διαμορφώνονταν. Παρ' όλα αυτά, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Κρίστιαν Ρομέρο με τρομερό σουτ έκανε την ανατροπή και το 2-1 για την Τότεναμ που τελικά με τον Ποστέκογλου δείχνει ότι πια θα είναι πολύ σκληρό “καρύδι”. Και προκειμένου να μην προλάβει η Μπέρνλι να παραμείνει ζωντανή στο παιχνίδι, ο Τζέιμς Μάντισον στο 54ο λεπτό έκανε τρία τα τέρματα των “σπρουνιών”.

Ο ασκός του Αιόλου είχε ανοίξει και έτσι ο Σον θα έφτανε μέχρι το χατ-τρικ, βρίσκοντας δίχτυα ξανά στο 63' και το 66' για το 5-1 και το ακόμα πιο άνετο το Σαββατιάτικο απόγευμά της Τότεναμ. Μάλιστα, ο Νοτιοκορεάτης έχει πλέον περισσότερα χατ-τρικ στην Πρέμιερ Λιγκ (4), από θρύλους όπως οι Ντρογκμπά, Λάμπαρντ, Κριστιάνο, Ανελκά, Αντεμπαγιόρ, Κιν και Μπέιλ! Ο Μπράουνχιλ στις καθυστερήσεις απλά μείωσε στο τελικό 5-2 για τους ηττημένους. 

Μάντσεστερ Σίτι - Φούλαμ 5-1

Μπορεί οι «πολίτες» να μην εντυπωσίασαν άπαντες με την εμφάνισή τους, καθώς δεν έπιασαν ιδιαίτερα υψηλά στάνταρ απόδοσης, όμως για ακόμη μία αγωνιστική, είχαν την ουσία. Και τι μπορεί να πει κανείς για μία ομάδα που σκοράρει… πέντε φορές σε μία ημέρα που δεν είναι και η καλύτερή της.

Πώς όμως φτάσαμε στο τελικό 5-1 υπέρ των γηπεδούχων;  Σκόραραν με τον Άλβαρες με τη συμπλήρωση μισής ώρας, έπειτα από σέντρα – σουτ του Έρλινγκ Χάαλαντ, αλλά σύντομα αντιλήφθηκαν πως η Φούλαμ δεν θα αποτελέσει απλή υπόθεση.

Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν αμέσως στην επίθεση και κέρδισαν το πρώτο τους κόρνερ στο ματς, ένα λεπτό αφότου βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Και αυτό ήταν αρκετό για να ισοφαρίσουν.

Ο Ριμ έκανε το 1-1 και για πρώτη φορά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είδε κάποια αντίπαλό της, να την «πληγώνει» στην έδρα της.

Όλα έδειχναν πως θα οδηγηθούμε στην ανάπαυλα στην ισοπαλία, αλλά η φάση του ματς έλαβε χώρα στο 49ο λεπτό. Ο Άκε έπιασε την κεφαλιά, ο Μάνουελ Ακάντζι έχει ξεκάθαρη συμμετοχή στη φάση, αυτό δεν καταλογίστηκε από τον VAR και το 2-1 ήταν γεγονός.

Η κατάσταση απλοποιήθηκε πάρα πολύ για τη Μάντσεστερ Σίτι και οι «πολίτες» τελείωσαν τη συζήτηση στο πρώτο 25άλεπτο του δευτέρου μέρους. Ο Χάαλαντ έκανε το 3-1 στο 58ο λεπτό και στο 70’, εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, «γράφοντας» ιστορία.

Έγινε ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία της Premier League που χρειάζεται μόλις 39 ματς για να έχει συμμετοχή σε 50 γκολ, με τον Νορβηγό να ξεπερνά τον Άντι Κόουλ και εν συνεχεία να σημειώνει χατ-τρικ. Διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 95’ και σηματοδότησε τη μεγαλύτερη σε έκταση φετινή νίκη της ομάδας του.

Μπρέντφορντ – Μπόρνμουθ 2-2

 

Πρόκειται δεδομένα για ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχουμε παρακολουθήσει ως στιγμής στο πρωτάθλημα. Είναι προφανές. Ένα ματς γεμάτο φάσεις, το οποίο μπορεί να «χορτάσει» κανείς, μόνο σε περίπτωση που καθίσει και παρακολουθήσει τις καλύτερες στιγμές του.

Η Μπρέντφορντ ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ, μόλις στο 7ο λεπτό, με τον Γιάνσεν να γίνεται ο πρώτος παίκτης των «μελισσών», που δεν λέγεται… Γουϊσά ή Εμπουεμό, αλλά βρίσκει δίχτυα, μετά από 14 γκολ των δύο προαναφερθέντων για το σύνολο του Τόμας Φρανκ.

Γρήγορα όμως, η Μπόρνμουθ βρήκε τον τρόπο να φέρει το ματς στα ίσα. Ισοφάρισε στο 30ο λεπτό με τον Σολάνκε και εν συνεχεία, κατάφερε να πετύχει την ολική ανατροπή, όταν ο Μπρουκς στο 77’ έκανε το 2-1.

Ούτε αυτό όμως στάθηκε ικανό, ώστε οι φιλοξενούμενοι να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη στην φετινή Premier League. Η Μπρέντφορντ πίεσε, ο Εμπουεμό ισοφάρισε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και το τελικό 2-2 σηματοδότησε την πρώτη ισοπαλία των δύο ομάδων, μετά το 0-0 της Πρωτοχρονιάς του 2013, στην League One!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0