Football Talk

Χάρι Κέιν με… γάντια και ραμπόνα του Λαμέλα στο τελευταίο τετραπλό ελληνικό ταξίδι στην Ευρώπη! (video)

Χάρι Κέιν με… γάντια και ραμπόνα του Λαμέλα στο τελευταίο τετραπλό ελληνικό ταξίδι στην Ευρώπη! (video)

Πόσα περίεργα μπορούν να συμβούν σε ένα παιχνίδι; Μάλλον θα πρέπει να ρωτήσουμε τον Αστέρα Τρίπολης, καθώς αυτά που έζησε στον αγώνα του με την Τότεναμ, κατά την τελευταία τετραπλή ελληνική συμμετοχή σε ευρωπαϊκούς ομίλους, ήταν βγαλμένα από ένα όνειρο… τρελό!

Σχετικά Άρθρα

Από τη σεζόν 2014-15 έχουν περάσει αρκετά χρόνια. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν ευτύχησε να δει έως τώρα τέσσερις εκπροσώπους στις κορυφαίες διασυλλογικές ευρωπαϊκές διοργανώσεις από εκείνη την περίοδο. Τώρα, όμως, η -πολυπόθητη- ιστορία επαναλαμβάνεται.

ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ βρίσκονται στους ομίλους του Europa League και του Europa Conference League, πραγματοποιώντας σχεδόν την… τέλεια αντιγραφή της ελληνικής σύνθεσης πριν από εννέα έτη. Η «Ένωση» αποτελεί το νέο κομμάτι του ευρωπαϊκού παζλ της χώρας μας, παίρνοντας τη θέση που είχε τότε ο Αστέρας Τρίπολης!

Οι Αρκάδες είχαν γράψει ιστορία με την πρώτη τους συμμετοχή σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Έλαβαν μέρος σε δύο προκριματικούς γύρους, αποκλείοντας σε πρώτη φάση τη Ροβανιέμι και μετέπειτα τη Μάιντς, για να ολοκληρώσουν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του συλλόγου!

Η πρόκριση κόντρα σε Μπεσίκτας, Τότεναμ και Παρτιζάν ήταν αρκετά δύσκολη υπόθεση και όπως αναμενόταν, δεν ήρθε. Ωστόσο, οι έξι βαθμοί που συγκέντρωσε ο Αστέρας, κατατάσσοντάς τον στην τρίτη θέση, μόνο ως επιτυχία θα πρέπει να θεωρηθούν.

Αν πάντως έχει «χαραχθεί» κάτι στη μνήμη όλων από την ευρωπαϊκή παρουσία των Αρκάδων, είναι το ματς στο Βόρειο Λονδίνο. Η Τότεναμ επικράτησε με 5-1, αλλά αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο, είναι δύο φάσεις που δε συνηθίζουμε να βλέπουμε στους αγωνιστικούς χώρους. Στον ίδιο μάλιστα αγώνα!

Ο Λαμέλα έγραφε το 2-0 με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, βρίσκοντας δίχτυα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με ραμπόνα! Αλλά τα… αξιοπερίεργα δεν σταματούν εδώ.

Ο Χάρι Κέιν είχε σημειώσει χατ-τρικ, το σκορ ήταν στο 5-0 και σε εκείνο το σημείο, ο Γιορίς αντικρύζει την κόκκινη κάρτα! Η Τότεναμ είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές της, οπότε αναπόφευκτα ο Άγγλος φορ χρειάστηκε να φορέσει τα γάντια και να πάρει θέση κάτω από τα δοκάρια! Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύτηκε ο Μπαράλες, σκοράροντας με απευθείας εκτέλεση φάουλ, για να διαμορφώσει το τελικό 5-1.

Μοιάζει απίστευτο, μα συνέβη και μάλιστα σε αγώνα ελληνικού συλλόγου! Πλέον, η Ελλάδα έχει ξανά τέσσερις ομάδες στην Ευρώπη. Οιωνός για κάτι… απίθανο; Οψόμεθα! Άλλωστε ο χειμώνας θα είναι…. γεμάτος με ματς «γαλανόλευκου» ενδιαφέροντος. Τα πάντα είναι πιθανά!  

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0