Football Talk

Ολυμπιακός: Γυρίζουν πίσω στο 1965 οι «ερυθρόλευκοι» και θυμούνται Μουρ, Χαρστ και Πίτερς! (video)

Ολυμπιακός: Γυρίζουν πίσω στο 1965 οι «ερυθρόλευκοι» και θυμούνται Μουρ, Χαρστ και Πίτερς! (video)

Η Γουέστ Χαμ θα βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League, αλλά αυτή δε θα είναι η πρώτη συνάντηση στην ιστορία μεταξύ των δύο ομάδων!

Σχετικά Άρθρα

Η κλήρωση δεν χαμογέλασε ιδιαίτερα στους Πειραιώτες. Τουλάχιστον όσον αφορά στις δύο πρώτες ομάδες που έφερε στον δρόμο τους. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε στον πρώτο όμιλο του Europa League και θα τεθεί αντιμέτωπος με τη νικήτρια του Europa Conference League, Γουέστ Χαμ, τη Φράιμπουργκ, που συναντά για δεύτερη διαδοχική σεζόν στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση, αλλά και τη σερβική Μπάτσκα Τόπολα.

Πέρα, όμως, από τη γερμανική ομάδα, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ανταμώσει ξανά και με τα «σφυριά» στο παρελθόν. Σε μία εντελώς διαφορετική εποχή. Γυρίζουμε τον χρόνο πίσω στο 1965, όταν οι δύο σύλλογοι κοντράρονταν για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

ματς_προγκραμ.jpg

Το πρώτο ματς διεξήχθη το Νοέμβριο στην Αγγλία. Η Γουέστ Χαμ βρισκόταν στην εποχή των Μπόμπι Μουρ, Τζεφ Χαρστ και Μάρτιν Πίτερς, οι οποίοι μετέπειτα στέφθηκαν πρωταθλητές κόσμου με το αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα, το 1966! Η διαφορά ποιότητας, όπως γίνεται αντιληπτό, ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

Κάτι που φάνηκε και στον αγωνιστικό χώρο στην πρώτη αναμέτρηση. Η ομάδα του Λονδίνου επικράτησε εύκολα με 4-0, χάρη σε δύο τέρματα του Χαρστ, αλλά και εκείνα των Μπερν και Μπράμπρουκ.

Ο επαναληπτικός είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα. Στο ματς που διεξήχθη στο Στάδιο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός πήρε την ισοπαλία (2-2), γνωρίζοντας όμως τον αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Ο Πίτερς έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στη Γουέστ Χαμ, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» με το αυτογκόλ του Μπόβινγκτον και το πέναλτι του Πολυχρονίου, απέφυγαν τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα.

Πλέον, 58 χρόνια μετά, οι Πειραιώτες καλούνται να τα βάλουν και πάλι με τα «σφυριά». Το έργο τους θα είναι αδιαμφισβήτητα δύσκολο. Εάν, όμως, επιθυμούν να δώσουν συνέχεια στη φετινή ευρωπαϊκή τους πορεία, οφείλουν να βάλουν το… καλό, «κουστούμι» της Ευρώπης!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0