Football Talk

Κλήρωση Europa League: Στα «βαθιά» ο Ολυμπιακός με Γουέστ Χαμ, όμιλος... Champions League για ΑΕΚ - Βιγιαρεάλ για Παναθηναϊκό!

Κλήρωση Europa League: Στα «βαθιά» ο Ολυμπιακός με Γουέστ Χαμ, όμιλος... Champions League για ΑΕΚ - Βιγιαρεάλ για Παναθηναϊκό!
«Επικίνδυνες αποστολές» και για τις τρεις ελληνικές ομάδες στους ομίλους του Europa League! Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με την κάτοχο του Europa Conference League, Γουέστ Χαμ, ο Παναθηναϊκός με τη νικήτρια του Europa League της σεζόν 2021, Βιγιαρεάλ, και η ΑΕΚ «έπεσε» σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο, με Άγιαξ, Μαρσέιγ και Μπράιτον!
Η τύχη δεν χαμογέλασε στους τρεις εκπροσώπους του ελληνικού ποδοσφαίρου, στην κλήρωση των ομίλων του Europa League στο Μονακό, το μεσημέρι της Παρασκευής (01/09).

Ο Ολυμπιακός βρίσκει στον δρόμο του στον 1ο όμιλο τη Φράιμπουργκ, όπως και πέρυσι, αλλά και την κάτοχο του Europa Conference League, Γουέστ Χαμ! Τέλος, ο πιο αδύναμος αντίπαλος μοιάζει να είναι η Μπάτσκα Τόπολα.

Από την άλλη, η ΑΕΚ κληρώθηκε στον πιο δύσκολο όμιλο (2ος), όπου θα βρει μπροστά της τον Άγιαξ, τη Μαρσέιγ, αλλά και την Μπράιτον!





Πιο βατός ο όμιλος του Παναθηναϊκού (6oς), με τη Βιγιαρεάλ να ξεχωρίζει και τις Ρεν - Μακάμπι Χάιφα να συμπληρώνουν την τετράδα.

Οι ημερομηνίες των έξι αγωνιστικών της φάσης των ομίλων είναι 21 Σεπτεμβρίου, 5 Οκτωβρίου, 26 Οκτωβρίου, 9 Νοεμβρίου, 30 Νοεμβρίου και 14 Δεκεμβρίου. Το αναλυτικό πρόγραμμα των ελληνικών ομάδων αναμένεται να βγει αργά την Παρασκευή (01/09) ή το Σάββατο (02/09), λόγω της διεξαγωγής τριών ματς στην ίδια πόλη, στις ίδιες ημερομηνίες.

Ο μεγάλος τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 22 Μαΐου, στο Aviva Stadium στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας.

Σημειώνεται πως ο Ολυμπιακός μπήκε στην κληρωτίδα από το 2ο γκρουπ δυναμικότητας, ενώ ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, από το 4ο.

Όσον αφορά το φορμάτ για τα εισιτήρια στα νοκ-άουτ είναι το εξής:

Η πρώτη ομάδα κάθε ομίλου περνάει στους «16» του Europa League. Η δεύτερη αντιμετωπίζει σε νοκ-άουτ ματς κάποιον από τους τρίτους στους ομίλους του Champions League για την πρόκριση στους «16» του Europa League. Η τρίτη αντιμετωπίζει κάποιον από τους δεύτερους στους ομίλους του Europa Conference League, για ένα εισιτήριο στους «16» της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA.

Αναλυτικά οι οκτώ όμιλοι του Europa League:

1ος όμιλος

Γουέστ Χαμ (Αγγλία)
Ολυμπιακός (Ελλάδα)
Φράιμπουργκ (Γερμανία)
Μπάτσκα Τόπολα (Σερβία)

2ος όμιλος

Άγιαξ (Ολλανδία)
Μαρσέιγ (Γαλλία)
Μπράιτον (Αγγλία)
ΑΕΚ (Ελλάδα)

3ος όμιλος

Ρέιντζερς (Σκωτία)
Μπέτις (Ισπανία)
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)
Άρης Λεμεσού (Κύπρος)

4ος όμιλος

Αταλάντα (Ιταλία)
Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)
Στουρμ Γκρατς (Αυστρία)
Ρακόφ (Πολωνία)

5ος όμιλος

Λίβερπουλ (Αγγλία)
ΛΑΣΚ (Αυστρία)
Σεν Ζιλουάζ (Βέλγιο)
Τουλούζ (Γαλλία)

6ος όμιλος

Βιγιαρεάλ (Ισπανία)
Ρεν (Γαλλία)
Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)
Παναθηναϊκός (Ελλάδα)

7ος όμιλος

Ρόμα (Ιταλία)
Σλάβια Πράγας (Τσεχία)
Σέριφ Τίρασπολ (Μολδαβία)
Σερβέτ (Ελβετία)

8ος όμιλος

Μπάγερ Λεβερκούζεν (Γερμανία)
Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν)
Μόλντε (Νορβηγία)
Χάκεν (Σουηδία)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0