Football Talk

Champions League: Η συνύπαρξη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γαλατάσαραϊ, «προαναγγέλλει» ιστορική πορεία για τους Τούρκους

Champions League: Η συνύπαρξη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γαλατάσαραϊ, «προαναγγέλλει» ιστορική πορεία για τους Τούρκους

Η κληρωτίδα του φετινού Champions League έθεσε αντιμέτωπες στον ίδιο όμιλο την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στην «Γαλατά».Την τελευταία φορά που οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν τόσο νωρίς στην διοργάνωση οι Τούρκοι «τρέλαναν» κόσμο και κυρίως τους οπαδούς τους, φτάνοντας έως και τα προημιτελικά του θεσμού.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γαλατάσαραϊ ξανά μαζί σε ομίλους του Champions League. Έχουν περάσει κιόλας 11 χρόνια από την σεζόν που οι Τούρκοι «μάγεψαν» ολόκληρη τη Ευρώπη, αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή.

2012-2013 Galatasaray Şampiyonlar Ligi Hikayesi | Futbol Kültürü

Η Γαλατάσαραϊ από την κλήρωσε είχε καταλάβει πως το ευρωπαϊκό της ταξίδι δεν θα ήταν σύντομο. Μπορεί να είχε να αντιμετωπίσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκουσον, οι υπόλοιποι αντίπαλοι όμως ήταν του ίδιου ή ακόμη και χαμηλότερου δυναμικού με αυτή, καθώς ούτε η Μπράγκα αλλά ούτε και η Κλουζ αποτελούσαν κάποιο ιδιαίτερο φόβητρο.

Το ξεκίνημα στην σεζόν ήταν γεμάτο εκπλήξεις. Μετά από μία σαφώς και αναμενόμενη ήττα μέσα στο «Θέατρο των Ονείρων» με 1-0 ακολούθησε άλλη μία εντός έδρας από την Μπράγκα (2-0), ενώ και η Κλουζ κατάφερε να φύγει με την ισοπαλία από την Τουρκία (1-1). Μόλις ένας βαθμός από τα πρώτα τρία παιχνίδια και η Ευρώπη ξεκίνησε σιγά σιγά να απομακρύνεται επικίνδυνα.

Η «Γαλατά» έκανε όμως το αναπάντεχο και με ένα 3/3 τερμάτισε με εμφατικό τρόπο στην δεύτερη θέση. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πλήρωσε με το ίδιο «νόμισμα» καθώς ηττήθηκε με 1-0 μέσα στην Τουρκία, σε ένα παιχνίδι που ο «δικός μας» Νόρντιν Άμραμπατ αγωνίστηκε βασικός. Ενώ καθωριστηκές για την συνέχεια ήταν και οι εκτός έδρας νίκες σε Πορτογαλία (2-1) και Βέλγιο (3-1)

Με τον Μπουράκ Γιλμάζ να σκοράρει έξι συνολικά γκολ στους ομίλους η Γαλατάσαραϊ πήγε με… φόρα στην φάση των «16» απέναντι στην Σάλκε.

Οι Γερμανοί κατάφεραν να πάρουν την ισοπαλία και με γκολ στο «σπίτι» της Γαλατάσαραϊ (1-1) και είχαν ξεκάθαρα το… πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση. Οι Τούρκοι όμως ήταν «πεισματάρηδες» και μέσα στην Βέλτινς Αρένα έδωσαν την «ψυχή» τους για ένα θετικό αποτέλεσμα και τα κατάφεραν. Η νίκη ήρθε σε ένα τρελό παιχνίδι που έληξε 3-2 και είδε την «Γαλατά» να προκρίνεται στην προημιτελική φάση του Champions League, ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοση της στην διοργάνωση από το μακρινό 2001.

 Με την ομάδα να φτάνει τόσο μακριά, θέλοντας και μη βρέθηκε απέναντι σε άλλο ένα «μεγαθήριο». Για να φτάσει στα ημιτελικά του θεσμού των «αστέρων» θα έπρεπε να περάσει πάνω από την Ρεάλ Μαδρίτης. Ένα τέτοιο «εμπόδιο» αποδείχθηκε αξεπέραστο και με συνολικό σκορ 5-3 αποχαιρέτησε με… ψηλά το κεφάλι.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0