Football Talk

Αυτός ο ΠΑΟΚ, μεγαλώνει όμορφα!

Αυτός ο ΠΑΟΚ, μεγαλώνει όμορφα!

Σκορ, θέαμα, (πεμπτ)ουσία και ο κόσμος του… ερωτευμένος. Ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου παίρνει άριστα δέκα για την περιπέτειά του στα προκριματικά του καλοκαιρού, γεμίζει υποσχέσεις και ανεβάζει μόνος του τον πήχη.

Τα χαμόγελα στις κερκίδες της Τούμπας και τον αγωνιστικό χώρο αυτής είχαν την τιμητική τους το βράδυ της Πέμπτης (31/8), απολύτως δικαιολογημένα. Ο ΠΑΟΚ της σεζόν 2023-24, δεν σκότωσε και κανένα… θεριό δα για να επιστρέψει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από ένα χρόνο απουσίας, ωστόσο φρόντισε να κάνει το καθήκον του εμφατικά.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» διοργάνωσε ένα γλέντι τετρακούβερτο στη Θεσσαλονίκη την τελευταία μέρα του θέρους και με καλεσμένους τους Σκωτσέζους της Χαρτς, μοίρασε στον κόσμο του χαρά, περηφάνεια. Η σαρωτική εμφάνιση των «ασπρόμαυρων» εντός των 4 γραμμών του γηπέδου έφερε την έξαρση συναισθημάτων στον κόσμο που παρακολουθούσε γεμάτος ικανοποίηση. Μικρά παιδιά, νέοι, φοιτητές και γονείς, άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, όλοι έφυγαν από το γήπεδο - για ένα ακόμα ευρωπαϊκό παιχνίδι -γεμάτοι από εικόνες και στιγμές, αισθήματα και μνήμες.

Οι μικροί του… παρόντος και όχι του μέλλοντος!

Πολύς λόγος γίνεται – και ορθά– για τα «χρυσά παιδιά» του ΠΑΟΚ. Τους νεαρούς αθλητές του «Δικεφάλου του Βορρά» που πλέον όχι μόνο συμπληρώνουν την πρώτη ομάδα αλλά και… ηγούνται αυτής.

Κουλιεράκης, Τσιγγάρας και Κωνσταντέλιας πρωταγωνιστούν με κάθε ευκαιρία, έχουν πάρει τη φανέλα βασικού σπίτι τους και εξελίσσονται σε νευραλγικούς παράγοντες της πορείας του ΠΑΟΚ. Ο «Ντέλιας» δε αποτελεί μία κινητή πανδαισία, το μεγαλύτερο prospect του ελληνικού ποδοσφαίρου που έκανε τα πρώτα του βήματα και στις εκτός των τειχών διοργανώσεις.

Ο αναγεννημένος Τάισον

Ο παίκτης που... ξεκίνησε το «πάρτι» στη Θεσσαλονίκη χθες για τον ΠΑΟΚ, με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 16'. Δεν είναι μόνα τα δύο γκολ που πέτυχε ο Βραζιλιάνος εξτρέμ, αλλά η συνολική του εικόνα στο παιχνίδι, προφανώς κάνει τον Ραζβάν Λουτσέσκου να χαμογελά.

Εξαιρετικός στην οργάνωση των επιθέσεων, αλλά και με πολλά τρεξίματα για πίεση, δείγμα του... πόσο θέλει να πετύχει με την ομάδα του ο Τάισον

Το γκολ που έψαχνε ο Τόμας

Ένα γκολ και μία ασίστ για τον Μπράντον Τόμας στη νίκη-πρόκριση του ΠΑΟΚ. Το έψαχνε και το πήρε το γκολ ο Ισπανός επιθετικός και ο τρόπος που μπήκε (με γυριστό σουτ), αλλά και η αντίδρασή του στον πανηγυρισμό με το να βγάλει τη φανέλα, δείχνει το πόσο ανάγκη το είχε.

Έχει ρόλο βασικού ο Τόμας στον «δικέφαλο του βορρά» και κάτι τέτοιες βραδιές, δίνουν ψυχολογία. Σίγουρα με τη συνολική του εικόνα κόντρα στη Χαρτς παίρνει άριστα, μιας και απασχολούσε μόνιμα τους αντίπαλους επιθετικούς.

Η πίεση στην μπάλα που... ξεχώρισε

Δεν είναι λίγοι οι πρωταγωνιστές στη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Χαρτς. Οπότε αν θέλει κάποιος να μην εστιάσει σε κάποιον συγκεκριμένο παίκτη, αλλά στον τρόπο παιχνιδιού, το μόνιμο πρέσινγκ όταν είχε η Χαρτς στην κατοχή της την μπάλα, είναι αυτό που ξεχώρισε.

Ο Λουτσέσκου δεν ήθελε να αφήσει τη σκωτσέζικη ομάδα να πάρει μέτρα στο γήπεδο και να έχει την κατοχή. Αυτός είναι και ο λόγος που με πίεση ψηλά, «ανάγκαζε» τους αντίπαλους αμυντικούς σε λάθη ο ΠΑΟΚ.


Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0