Football Talk

ΠΑΟΚ - Χαρτς 4-0: Ευρωπαϊκό πάρτι με... ντόρτια στους ομίλους!

ΠΑΟΚ - Χαρτς 4-0: Ευρωπαϊκό πάρτι με... ντόρτια στους ομίλους!
Θέαμα, ουσία, έκρηξη, ενθουσιασμός. Όλα σε ένα. Ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου μετέτρεψε τη ρεβάνς - τελικός με τη Χαρτς σε ξέφρενο πάρτι (4-0), έδωσε λόγους στο κοινό του για να παραλύσει και αφού πέρασε από την... Οδύσσεια τριών προκριματικών γύρων, θα παίζει στην Ευρώπη και το φθινόπωρο (Europa Conference League).
Η θέση του ήταν επισφαλής όμως φρόντισε από την αρχή του αγώνα να μετατρέψει τη ρεβάνς - τελικός με τη Χαρτς σε παράσταση για ένα ρόλο (4-0). Και το έκανε εμφατικά, με φαντασία, στυλ και θέαμα.

Ο ονειρικός ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου ξεπέρασε ό,τι εμπόδιο βρήκε μπροστά του στα προκριματικά του Europa Conference League και κατάφερε με πανηγυρικό τρόπο να διασφαλίσει την επιστροφή του σε ευρωπαϊκούς ομίλους μετά από ένα χρόνο απουσίας.
Από την αρχή του αγώνα η Χαρτς μπήκε με διάθεση να πιέσει και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα έδινε άλλη πνοή στο ζευγάρι, παρόλα αυτά οι προσπάθειές της ήταν άκαρπες. Και έγιναν ακόμα περισσότερο στο 16' με το παμπόνηρο χτύπημα φάουλ του Τάισον.

Ο Βραζιλιάνος σαν.. παλιά καραβάνα, «χτύπησε» με δύναμη και φάλτσα προς την εστία τη στημένη μπάλα, σχεδόν συρτά, με το πηδηματάκι του Κωνσταντέλια να μπερδεύει άπαντες και τον ΠΑΟΚ να απλοποιεί από νωρίς την κατάσταση.
Ο «Δικέφαλος» είχε πάρει φόρα και τελειώσε την υπόθεση πρόκριση από νωρίς. Στο 22' το πανέξυπνο no-look άγγιγμα του Τόμας ήταν αρκετό για να σφραγίσει την ασπρόμαυρη νίκη και να ξεσηκώσει την κερκίδα στην Τούμπα που έδινε το δικό της χρώμα στη μεγάλη βραδιά.
Η Χαρτς σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου δεν κατάφερε να προβληματίσει τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε σφιχταγγαλιάσει την πρόκριση από τα πρώτα 45 λεπτά.

Στο δεύτερο ημίχρονο μάλιστα ευτύχησε να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην πρώτη επίσκεψή του με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ με την άψογη συνεργασία Ζίβκοβιτς-Κωνσταντέλια και το απλοϊκό τελείώμα και συνάμα άκρως αποτελεσματικό τελείωμα του νεαρού με τη δεύτερη.
Η σεμνή - μόνο τέτοια δεν ήταν βέβαια - τελετή δεν είχε λάβει ούτε εκεί τέλος. Και αυτό διότι ο Τάισον με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έβαλε τη δική του... υπογραφή στον αγώνα.

Ο «δικέφαλος εκμεταλλεύτηκε για μία ακόμα φορά τα μεγάλα κενά στην άμυνα των Σκωτσέζων, ο Τόμας λίγο πριν βγει από το γήπεδο πέρασε την κάθετη στο κατάλληλο σημείο και ο Βραζιλιάνος έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση των Θεσσαλονικιών.
ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (64' Κετζιόρα), Εκονγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (64' Οτζόεφ), Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς (82' Βρακάς), Κωνσταντέλιας, Τάισον (74' Μουργκ), Μπράντον (74' Τζίμας)

Η αρχική ενδεκάδα της Χαρτς: Κλαρκ, Κίνγσκλεϊ (66' Ντένχολμ), Ρόουλς, Κεντ, Άτκινσον (82' Οφιά), Κόκρεϊν, Σίμπικ, Ντέβλιν (92' Χάλιντει), Βάργκας, Μπόις (59' Ταγκάβα), Σάνκλαντ (66' Λόουρι)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0