Football Talk

Κάθε Μπάγερν Μονάχου vs Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, απαιτεί... rewind στον επικότερο τελικό, στην ιστορία του Champions League! (video)

Κάθε Μπάγερν Μονάχου vs Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, απαιτεί... rewind στον επικότερο τελικό, στην ιστορία του Champions League! (video)
Όσα χρόνια κι αν περάσουν, κάθε συνάντηση της Μπάγερν Μονάχου με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, «γυρνά» αβίαστα τον χρόνο πίσω, στο επικότερο φινάλε τελικού Champions League.
Μπάγερν Μονάχου και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκλεισαν... ραντεβού, στον 1ο όμιλο του Champions League, της σεζόν 2023/24. Κι όπως κάθε φορά, που τα ονόματα των δύο «γιγάντων» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου μπαίνουν στην ίδια πρόταση, ο χρόνος «γυρνά» πίσω στον τελικό του 1999.

Πλέον, έχουν αναμετρηθεί έντεκα φορές. Εκείνη, όμως, ήταν η μόλις τρίτη φορά που τέθηκαν αντιμέτωπες. Κι όπως αποδείχθηκε, ήταν και... φαρμακερή για την Μπάγερν Μονάχου, κι ας έλεγε ο Λίνεκερ πως «στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί!»

«Πιστεύαμε στον εαυτό μας. Πίστευα στον εαυτό μου και στις ικανότητές μου. Φυσικά δεν πίστευα ότι είχε τελειώσει. Ερχόμενος από τον πάγκο τότε, ήξερα ότι ήταν κουρασμένοι και ότι είχα περισσότερες πιθανότητες να σκοράρω» είχε αναφέρει ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, λίγο μετά το τελευταίο σφύριγμα σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς τελικούς στην ιστορία του Champions League.

Μετά από 24 χρόνια, η αναμέτρηση ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Μπάγερν Μονάχου παραμένει μία από τις κορυφαίες που έγινε στα χρονικά της διοργάνωσης. Η απίστευτη ανατροπή στα τελευταία λεπτά που έφερε το τρόπαιο στους «κόκκινους διαβόλους» και έγινε η Νο.1 διαφήμιση του ποδοσφαίρου με τον καλύτερο τρόπο.

Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του κόσμου, σταθερά, προσφέρει θέαμα, συγκινήσεις και αμέτρητες στιγμές. Ακριβώς όλα αυτά, προσέφεραν στις 26 Μαΐου του 1999.

solskjaer-celebrates-goal.jpg

Το «Camp Nou» της Βαρκελώνης είχε φορέσει τα καλά της και ήταν έτοιμο να υποδεχτεί το ζευγάρι του μεγάλου τελικού. Η Μπάγερν Μονάχου των Καν, Ματέους και 'Εφενμπεργκ, αντιμετώπισε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ των Γκιγκς, Μπέκαμ, Γιορκ και Κόουλ. Μπορεί ο αγγλικός σύλλογος να ήταν το φαβορί, όμως οι Βαυαροί ήταν εκείνοι που κατάφεραν να προηγηθούν.

Ο Μάριο Μπάσλερ, μόλις στο 6ο λεπτό, έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του Ότμαρ Χίτσφελντ. Ένα γκολ που για το υπόλοιπο παιχνίδι φαινόταν αρκετό για να προσφέρει την κούπα με τα μεγάλα «αυτιά» στους Γερμανούς. Ωστόσο, η μοίρα είχε διαφορετική άποψη και το ρολόι, για μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές ιστορικά, μετρούσε αντίστροφα.

Τα 90 λεπτά είχαν συμπληρωθεί. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ράιαν Γκιγκς έκανε το σουτ, η μπάλα έφτασε στον Τέντι Σέριγχαμ και οι «κόκκινοι διάβολοι» ισοφάρισαν σε 1-1. Η παράταση φαινόταν σίγουρη και το ματς δεν θα ολοκληρωνόταν στα 90’.

Τελικά, ο πρώην προπονητής της ομάδας, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, εκμεταλλεύθηκε την κεφαλιά-ασίστ του Σέριγχαμ και ολοκλήρωσε μία από τις πιο τρελές ανατροπές στην ιστορία του αθλήματος.

Μέσα σε 102 δευτερόλεπτα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, βρέθηκε από την κόλαση στον παράδεισο και ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης, για δεύτερη φορά, μετά το 1968.



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0