Football Talk

Μπουχαλάκης ο 3ος: Οι Έλληνες κατακτούν το Βερολίνο (video)

Μπουχαλάκης ο 3ος: Οι Έλληνες κατακτούν το Βερολίνο (video)

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης αποχαιρετά τον Ολυμπιακό και μετακομίζει στη Γερμανία για λογαριασμό της Χέρτα. Ο πρώην μέσος των «ερυθρολεύκων» γίνεται ο τρίτος Έλληνας μετά τους Κωνσταντινίδη και Γκέκα που θα αγωνιστεί με τη φανέλα της ομάδας του Βερολίνου.    

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης αποτελεί παρελθόν από τον Ολυμπιακό ύστερα από σχεδόν μία δεκαετία, με δύο ενδιάμεσους σταθμούς σε Νότιγχαμ Φόρεστ και Κόνιασπορ. Μέσα στο διάστημα αυτό, κατέκτησε έξι πρωταθλήματα Ελλάδος και δύο Κύπελλα.

Ο Έλληνας διεθνής αγωνίστηκε για τους «ερυθρόλευκους» σε 226 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και αποτέλεσε έναν εκ των αρχηγών της ομάδας του Πειραιά, ωστόσο θέλησή του το τελευταίο διάστημα ήταν να αποχωρήσει.

Η Χέρτα Βερολίνου είναι η ομάδα στην οποία ο 30χρονος μέσος θα συνεχίσει την καριέρα του, με τους Γερμανούς να του προσφέρουν το ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ ετησίως, συν μπόνους μέχρι το 2025.

Ο Μπουχαλάκης ανακοινώθηκε από τη νέα του ομάδα και έγινε ο τρίτος Έλληνας που φοράει τη φανέλα της, μετά τους Κωνσταντινίδη και Γκέκα.

Ο Κωνσταντινίδης υπήρξε παίκτης της Χέρτα για σχεδόν μία τετραετία. Μέσα στο διάστημα αυτό, πραγματοποίησε 68 εμφανίσεις σκοράροντας τρία γκολ και μοιράζοντας δύο ασίστ. Τις χρονιές 2002 και 2003, κατέκτησε μαζί με την ομάδα του Βερολίνου και το Κύπελλο Γερμανίας.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 2010, ένας ακόμα Έλληνας, ο Φάνης Γκέκας συμφώνησε με τη Χέρτα Βερολίνου. Ο Λαρισαίος επιθετικός είχε προηγουμένως αγωνιστεί για τις Μπάγερ Λεβερκούζεν και Μπόχουμ, επομένως είχε ήδη αποκτήσει εμπειρία από τα γερμανικά γήπεδα. Στην ομάδα έμεινε μόλις μία σεζόν, πριν παραχωρηθεί αργότερα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης.  

Κορυφαία στιγμή της πορείας του με τη Χέρτα Βερολίνου ήταν το χατ-τρικ κόντρα στη Βόλφσμπουργκ, τον Μάρτιο του 2010 στο πλαίσιο της Bundesliga. Ο Έλληνας επιθετικός αγωνίστηκε σε μόλις 19 παιχνίδια και βρήκε δίχτυα έξι φορές, με το πρώτο του γκολ μάλιστα να το πετυχαίνει στο ντεμπούτο του απέναντι στο Αννόβερο.  

Ο Μπουχαλάκης θα αγωνιστεί στη δεύτερη κατηγορία Γερμανίας, μετά τον υποβιβασμό της ομάδας του Παλ Ντάρνταϊ την προηγούμενη σεζόν.   


Βασιλική Μπαρτζιώτη

www.bnsports.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0