Football Talk

Αντβέρπ: «Πρωτάρα» στο Champions League μέσω της ΑΕΚ με έναν… φόβο για την Ρεάλ (video)

Αντβέρπ: «Πρωτάρα» στο Champions League μέσω της ΑΕΚ με έναν… φόβο για την Ρεάλ (video)

Η Αντβέρπ κατέβαλλε την αξιόμαχη προσπάθεια της ΑΕΚ και θα βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στους ομίλους του Champions League. Αποτελεί την μοναδική «σταχτοπούτα» της φετινής χρονιάς που χρειάστηκε να δώσει προκριματικά και δεν είχε απευθείας «εισιτήριο» (Ουνιόν Βερολίνου) και θα έχει να θυμάται τις άλλες εμφανίσεις της γενικότερα στον θεσμό, όταν την… διέσυρε η «θρυλική» Ρεάλ Μαδρίτης του Ντι Στέφανο.

Σχετικά Άρθρα

Η ΑΕΚ «πάλεψε» μέχρι το φινάλε, αλλά δεν κατάφερε να αποκλείσει την Αντβέρπ. Οι πρωταθλητές Βελγίου θα παρευρεθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και αποτελούν την μοναδική «σταχτοπούτα» των φετινών προκριματικών, καθώς η Ουνιόν Βερολίνου που εμφανίζεται επίσης για πρώτη φορά, βρέθηκε απευθείας εκεί, έχοντας τερματίσει στην 4η θέση της Bundesliga.

Μαζί με την ομάδα του Μαρκ Φαν Μπόμελ, ώστε να συμπληρωθεί ο «χάρτης» των 32 ομάδων του Champions League, πέρασαν οι Αϊντχόφεν, Γιανγκ Μπόις, Κοπεγχάγη, Γαλατασαράι και Μπράγκα, με όλες τους να έχουν «πετάξει» για τα… αστέρια στο παρελθόν.

Το όνειρο της Αντβέρπ συνεχίζεται, αφού έπειτα από το ασύλληπτο φινάλε στην περσινή σεζόν που της χάρισε τον τίτλο, βρέθηκε στην κληρωτίδα της Πέμπτης (31/08), δίπλα στις καλύτερες ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Εκείνη είχε περάσει απευθείας στα play off της διοργάνωσης και πέρα από τα ματς με την ΑΕΚ, μετράει μόλις δύο ακόμα συμμετοχές στο Champions League, όταν ακόμη βέβαια δεν ονομαζόταν έτσι ο θεσμός.

Τελευταία φορά, πριν την περσινή, που κατέκτησε το πρωτάθλημα ήταν το μακρινό… 1957 και έτσι έλαβε μέρος στο Κύπελλο Πρωταθλητριών που διεξήχθη την ερχόμενη σεζόν. Στην κλήρωση στάθηκε άτυχη, καθώς στον δρόμο της έπεσε η κάτοχος του τροπαίου, Ρεάλ Μαδρίτης, που αποτελούνταν από παίκτες τεράστιας κλάσης, όπως ο Φρανσίσκο Χέντο, και ο Αλφρέντο Ντι Στέφανο.


Μολονότι στην πρώτη αναμέτρηση η Αντβέρπ κατάφερε να σταθεί στα… πόδια της και ηττήθηκε μόλις με 2-1, στον επαναληπτικό εμπέδωσε για τα… καλά γιατί η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η πρωταθλήτρια Ευρώπης και «διασύρθηκε» με 6-1!

Τώρα, θα συμμετάσχει σε ομίλους του Champions League και ο 8ος όμιλος με Μπαρτσελόνα, Πόρτο και Σαχτάρ Ντόντεσκ, της επιτρέπει να πιστεύει στο όνειρο και σε μία υπέρβαση...

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0