Football Talk

ΑΕΚ - Αντβέρπ 1-2: «Πάλεψε» ως το 90', αλλά η αστοχία της την έστειλε στο Europa League! (video)

ΑΕΚ - Αντβέρπ 1-2: «Πάλεψε» ως το 90', αλλά η αστοχία της την έστειλε στο Europa League! (video)
Η ΑΕΚ «πλήρωσε» την αστοχία της σε Αμβέρσα και Νέα Φιλαδέλφεια, και έμεινε εκτός Champions League. Ο Μπαλικουισά «σφράγισε» τη δεύτερη νίκη των Βέλγων (30/08, 2-1) στη ρεβάνς της OPAP Arena, παρότι ο Αραούχο έκανε την «Ένωση» να... ελπίζει στο 90'! Αποθέωση στο φινάλε από τους φίλους των «κιτρινόμαυρων».
Χωρίς ελληνική εκπροσώπηση στο Champions League της σεζόν 2023/24. Η ΑΕΚ ηττήθηκε και στη Νέα Φιλαδέλφεια από την Αντβέρπ (30/08, 2-1) και με συνολικό σκορ 3-1 υπέρ των Βέλγων, έμεινε εκτός των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Μπαλικουισά έβαλε «ταφόπλακα» στο όνειρο της «Ένωσης», σκοράροντας στο 90+5', λίγο μετά την ισοφάριση του Αραούχο (90'). Ο Κερκ είχε «ανοίξει» το σκορ στο 73'. Μεγάλες χαμένες ευκαιρίες για το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα και στη ρεβάνς των Play Off του Champions League, με κύριο εκφραστή τον Έκι Πόνσε.

Κάπως έτσι, η Αντβέρπ θα βρεθεί για πρώτη φορά στα γκρουπ του Champions League, ενώ η ΑΕΚ θα συνεχίσει στους ομίλους του Europa League, για πέμπτη φορά (2009/10, 2010/11, 2011/12, 2017/18 οι προηγούμενες), από τότε που η διοργάνωση άλλαξε ονομασία και τρόπο διεξαγωγής.

Στην κλήρωση της Παρασκευής (01/09), θα υπάρχει και το όνομα της ΑΕΚ, όπως και του Παναθηναϊκού (πιθανότατα και του Ολυμπιακού), όπου θα μάθουν τους αντιπάλους τους.

Οι παίκτες της «Ένωσης» και ο Ματίας Αλμέιδα αποθεώθηκαν μετά τη λήξη από τους φίλους των κιτρινόμαυρων που βρέθηκαν στην OPAP Arena, παρά την πίκρα του αποκλεισμού.

Η Αντβέρπ είχε την πρώτη σημαντική στιγμή στην αναμέτρηση. Μόλις στο 3ο λεπτό, ο Μούγια έκανε το σουτ εκτός περιοχής, αλλά ο Στάνκοβιτς απέκρουσε.

Η ΑΕΚ «απάντησε» στις ευκαιρίες στο 16'. Ο Χατζισαφί έκανε τη σέντρα, ο Πόνσε πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Μπιτέ.

Ο Αργεντίνος φορ «άγγιξε» ξανά το γκολ και οκτώ λεπτά αργότερα (24'). Η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε, ο Πινέδα έγινε αποδέκτης της μπάλας, την «έσπασε» στον Πόνσε, που σούταρε, αλλά είδε τον γκολκίπερ της Αντβέρπ να απομακρύνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη ευκαιρία, στο πρώτο ημίχρονο του ματς.

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η Αντβέρπ είχε τεράστια ευκαιρία να τελειώσει την πρόκριση.

Στο 61ο λεπτό, ο Μπαλικουισά γύρισε την μπάλα προς τον Μούγια, αλλά αυτός, προ κενής εστίας, σχεδόν από το... μισό μέτρο, αστόχησε!

Εν τέλει, το γκολ για τους Βέλγους ήρθε στο 73'. Ένα γρήγορα και έξυπνα εκτελεσμένο πλάγιο, έδωσε την ευκαιρία στον Μπαλικουισά να γυρίσει την μπάλα εντός περιοχής και ο Κερκ έκανε το 1-0.

Η ΑΕΚ συνέχισε να διεκδικεί ό,τι μπορούσε από το ματς και βρήκε το γκολ στο 90ο λεπτό, με τον Σέρχιο Αραούχο.

Παρόλα αυτά, «πλήρωσε» τους ανοιχτούς χώρους που άφησε για να βρει το γκολ της ανατροπής και ο Μπαλικουισά στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων (90+5'), διαμόρφωσε το 2-1 ως τελικό σκορ.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα (80' Γιόνσον), Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Σιμάνσκι (80' Πισάρο), Πινέδα, Άμραμπατ (69' Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (80' Μάνταλος), Τσούμπερ (69' Αραούχο), Πόνσε.

Αντβέρπ (Μαρκ φαν Μπόμελ): Μπιτέ, Βάινς, Αλντερβάιρελντ (65' Φαν ντεν Μπος), Κουλιμπαλί, Ντε Λάετ, Κεϊτά, Έκελκανμπ (65' Κερκ), Φερμίρεν, Μούγια, Μπαλικουισά (90+7' Οντριέκα), Γιάνσεν (83' Γιουσούφ).

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0