Football Talk

ΑΕΚ: Τα σημεία «κλειδιά» για να πάρει το βράδυ τη μεγάλη πρόκριση στους ομίλους του Champions League

ΑΕΚ: Τα σημεία «κλειδιά» για να πάρει το βράδυ τη μεγάλη πρόκριση στους ομίλους του Champions League

Η ΑΕΚ του Αλμέιδα έχει μπροστά της μία μεγάλη ευκαιρία κόντρα στην Αντβέρπ (22:00 CosmoteTV 2) – Τι πρέπει να προσέξει, το δρόμο που καλείται να ακολουθήσει και τα αγωνιστικά πλάνα.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Έφτασε η μεγάλη στιγμή για την ΑΕΚ! Ήρθε το μεγάλο βράδυ… Ενα βήμα πριν τους ομίλους του ChampionsLeagueβρίσκεται η νταμπλούχος Ελλάδας και για να το καταφέρει αυτό πρέπει να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 του πρώτου αγώνα στο Βέλγιο, κερδίζοντας την Αντβέρπ στην κατάμεστη Νέα Φιλαδέλφεια.

Για να καταφέρει, όμως, η ΑΕΚ να γυρίσει το παιχνίδι και πανηγυρίσει αυτή την πρόκριση, πρέπει να δουλέψει πολύ… Πρέπει να μοχθήσει αρκετά. Υπάρχουν σημεία «κλειδιά» στον αγώνα που επιβάλλεται να βρει και να έχει. Πρώτα απ’ όλα το θέμα συμπεριφοράς: σε εξέδρα και αγωνιστικό χώρο όλοι πρέπει να έχουν υπομονή! Η Αντβέρπ είναι μία δυνατή ομάδα. Το σύνολο του Φαν Μπόμελ θα έρθει στη Φιλαδέλφεια να αμυνθεί και να χτυπήσει στην κόντρα. Αυτό θέλει η λογική, με όσα είδαμε και στο πρώτο παιχνίδι. Η υπομονή και στο παιχνίδι της ΑΕΚ και στη συμπεριφορά του κόσμου θα είναι αρετή. Ακόμα και γκολ να βάλει η ΑΕΚ νωρίς, πάλι στην πορεία θα χρειαστεί υπομονή… Ακόμα και γκολ να δεχθεί η ΑΕΚ πρώτη, πάλι θα χρειαστεί υπομονή και πίστη ακόμη παραπάνω, καθώς όπως μας έδειξε και η πρόσφατη ιστορία όλα μπορούν να ανατραπούν όπως κι αν πάει το παιχνίδι!

Η ΑΕΚ καλείται το βράδυ να αποδείξει πρώτα απ’ όλα στον ίδιο της τον εαυτό ότι έχει μάθει από τα λάθη της. Να κάνει, δηλαδή, τις περισσότερες ευκαιρίες γκολ και να είναι συγκεντρωμένη και στην άμυνα, ώστε οι πάντα επικίνδυνοι Βέλγοι να μην βρουν αυτοί ένα τέρμα στις φάσεις που θα φτιάξουν.

Ο Ματίας Αλμέιδα τόνισε χθες στη συνέντευξη Τύπου ότι δεν πρέπει η ΑΕΚ να δείξει… απεγνωσμένη για να βρει γκολ! Πράγματι… Αν δείξει απεγνωσμένη αυτόματα θα αφήσει χώρους πίσω που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι Βέλγοι. Η ΑΕΚ θα μπει στο γήπεδο με επιθετικό πνεύμα, αλλά και μυαλό… Στοιχεία ικανά να την βάλουν οδηγό στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Διακυβεύονται πολλά απόψε για την ΑΕΚ. Πιθανή πρόκριση θα την ξαναφέρει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετά από πέντε χρόνια και θα βάλει πάνω από 20 εκατ. ευρώ στα ταμεία της! Μεγάλη άνοδο, επίσης, θα έχει και στο rakingτης UEFA και φυσικά αίγλη και αναγνώριση.

Επειδή πάντα το νόμισμα έχει δύο όψεις, υπάρχει φυσικά και το σενάριο του αποκλεισμού. Δεν θα… καταστραφεί οικονομικά ή αγωνιστικά η ΑΕΚ αν συνεχίσει στους ομίλους του EuropaLeague. Ολοι πρέπει να το έχουν στο μυαλό τους αυτό την… Πέμπτη, αν το βράδυ δεν πάνε καλά τα πράγματα.

Πάντως, σε όλο τον οργανισμό της Ένωσης ουδείς σκέφτεται το ενδεχόμενο του αποκλεισμού! Η ΑΕΚ θα μπει αποφασισμένη και μυαλωμένη απόψε στην OPAPArenaμε στόχο να αποκλείσει την νταμπλούχο Βελγίου και να βάλει το δικό της όνομα στην κλήρωση των ομίλων του ChampionsLeagueτο απόγευμα της Πέμπτης (31/8).

Οσον αφορά τα αγωνιστικά, κάποια πράγματα είναι δεδομένα. Υπάρχουν όμως και τα ερωτηματικά. Ο Λιβάι Γκαρσία για παράδειγμα μπήκε στην αποστολή. Το τράβηγμα όμως που ένιωσε στο πρώτο ματς με την Αντβέρπ δεν του έχει επιστρέψει όλη την εβδομάδα να γυμναστεί κανονικά. Τελευταία στιγμή θα φανεί αν και πόσο διάστημα θα είναι σε θέση να αγωνιστεί ο Λιβάι. Από εκεί και πέρα, ο Στάνκοβιτς είναι πιθανό να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια. Κι αυτός ήταν τραυματίας, όμως έβγαλε κανονικά τις δυο τελευταίες προπονήσεις, άρα αν κριθεί ότι είναι στο 100% θα πάρει τη θέση του Αθανασιάδη. Στην άμυνα η τετράδα Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, δείχνει «κλειδωμένη». Μπροστά τους ως «6άρι» ο Σιμάνσκι δείχνει επίσης σίγουρος. Στην πορεία το πράγμα… μπερδεύει. Αν ο Αλμέιδα επιλέξει τον Πινέδα κοντά στον Σιμάνσκι στον άξονα, τότε θα δούμε τον Γκατσίνοβιτς αριστερά και τον Άμραμπατ δεξιά. Αν επιλέξει ο προπονητής Σιμάνσκι – Γιόνσον στα κεντρικά χαφ, τότε οι Πινέδα ή Άμραμπατ θα διεκδικήσουν μία θέση, καθώς ο Γκατσίνοβιτς αναμένεται να ξεκινήσει.

Στην επίθεση ο Τσούμπερ είναι σίγουρος για το αρχικό σχήμα. Το ερώτημα είναι αν θα έχει παρτενέρ του τον Πόνσε ή τον Αραούχο. Eννοείται δεν πρέπει να αποκλειστεί και οποιαδήποτε άλλη απόφαση απο τον Αλμέιδα, ο οποίος έχει λύσεις στα χέρια του. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0