Football Talk

Όχι δάκρυα για αυτόν τον Παναθηναϊκό, τώρα αρχίζουν όλα!

Όχι δάκρυα για αυτόν τον Παναθηναϊκό, τώρα αρχίζουν όλα!

Δεν χρειάζονται δάκρυα για τον Παναθηναϊκό, η επιστροφή στους ευρωπαϊκούς ομίλους και το Europa League μετά από επτά χρόνια, είναι προϊόν της εξέλιξης που έχει σημειώσει!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Πάλεψε σαν παλικάρι, αλλά λαβώθηκε από τον Μπρούμα, μετά από 82’ λεπτά που κράτησε το μηδέν και προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις. Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μπορεί να αποκλείστηκε από το Champions League, αλλά επιστρέφει σε ευρωπαϊκούς ομίλους μετά από επτά χρόνια.

Στο Europa League θα έχει την ευκαιρία να δώσει στους φιλάθλους του και πάλι χαρές εντός και εκτός ελληνικών συνόρων. Να βρει τα πατήματα του και να κάνει ευρωπαϊκές εμφανίσεις που θα φέρουν «πόντους» στην ομάδα σε επίπεδο Ευρώπης. Μην ξεχνάμε όμως και πως έφτασε το Τριφύλλι έως εδώ. Πρώτα ξεπέρασε το «πρέπει» απέναντι στην Ντιναμό και έθεσε εκτός της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης την Μαρσέιγ. Η γαλλική ομάδα, σίγουρα θα έχει να το θυμάται για πολλά χρόνια το… χουνέρι που της έκανε.

Ας μη γελιόμαστε, το Champions League έχει ομάδες μεγαθήρια στους ομίλους, αλλά και στο Europa οι αντίπαλοι οι οποίοι, ο Παναθηναϊκός μπορεί να βρει μπροστά του, είναι μεγάλα club. Ομάδες όπως η Λίβερπουλ, o Άγιαξ, η Βιγιαρεάλ, και η Ρόμα. Η Αταλάντα, η Μπράιτον και η Μαρσέιγ (ξανά). Καταλαβαίνουμε λοιπόν, πως ο δρόμος του ούτε και πάλι θα είναι εύκολος. Θα έχει εμπόδια που θα χρειαστεί πολύς κόπος για να ανταπεξέλθει.

Η Μπράγκα είναι μια άκρως επιθετική ομάδα και έχει πραγματικά χειμαρρώδη διαθέσεις. Αυτή την ομάδα, το Τριφύλλι κατάφερε να την αφοπλίσει, χωρίς να της δώσει πολλούς χώρους και χωρίς να κάνει τραγικά λάθη που θα την φέρουν σε επικίνδυνες συνθήκες για να σκοράρει. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου, με τον Ρουίθ να μην τα καταφέρνει απέναντι στον «βράχο» Μπρινιόλι, ο οποίος έχει αποδείξει τα επίπεδα της ποιότητας του. Στα… πόδια του ήρθαν μεγάλες ευκαιρίες και είχε καταπληκτική παρουσία, η οποία κατέληξε σε ήττα. Μια ήττα που αν είχε αξιοποιήσει λίγες από τις φάσεις που έχασε μπορεί να μιλούσαμε για νίκη και πρόκριση!

Όλα πλέον επικεντρώνονται στην κλήρωση της Παρασκευής (1/9) στην Νιόν, εκεί που ο Παναθηναϊκός θα μάθει τους αντιπάλους του στις 14:00. Προφανώς, δεν χρειάζονται δάκρυα για αυτή την ομάδα. Το Τριφύλλι έχει «τρυπήσει» το ταβάνι που είχε πέρσι και πλέον είναι έτοιμο να ανέβει επίπεδο, τόσο με την προσπάθεια που έχει να κάνει στο Europa League, όσο και στους στόχους σε Super League και κύπελλο. Τώρα αρχίζουν όλα!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0