Football Talk

Παναθηναϊκός - Μπράγκα 0-1: Έχασε ευκαιρίες και... «αστέρια», αλλά γίνεται ευρωπαίος μετά από εφτά χρόνια! (video)

Παναθηναϊκός - Μπράγκα 0-1: Έχασε ευκαιρίες και... «αστέρια», αλλά γίνεται ευρωπαίος μετά από εφτά χρόνια! (video)

Στους ομίλους του Europa League θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που είχε και ο Μπρούμα τον… τιμώρησε και έδωσε την πρόκριση στην Μπράγκα! Οι «πράσινοι» επιστρέφουν σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από εφτά χρόνια. 

Ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε την Μπράγκα για τη ρεβάνς των Play Off του Champions League, στο κατάμεστο ΟΑΚΑ με 65.000 φιλάθλους, με το σκορ του πρώτου αγώνα στην Πορτογαλία (2-1) να τον υποχρεώνει για νίκη με περισσότερο από ένα γκολ, για να πάρει την πρόκριση.

Οι «πράσινοι» έχοντας κρατήσει το μηδέν μέχρι το 82ο λεπτό της αναμέτρησης, έψαχναν την ευκαιρία που θα τους δώσει ένα γκολ που θα… ισορροπήσει το σκορ, όμως ο Μπρούμα έκανε το 1-0 και ουσιαστικά σφράγισε την πρόκριση για τους Πορτογάλους. Ο Παναθηναϊκός έχασε ευκαιρίες και δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την πορεία του προς τους ομίλους του Champions League.

1ο ημίχρονο

Πρώτη φάση στον αγώνα ήρθε από τους φιλοξενούμενους, με τους Πορτογάλους να αναπτύσονται πολύ καλά και να βρίσκουν μια τελική με τον Καρβάλιο στο 3ο λεπτό.

Με τον Αμπέλ Ρουίθ στο 15’, η Μπράγκα έκανε την δεύτερη τελική της στο παιχνίδι, με την μπάλα όμως να περνάει άουτ.

Με μια φάση από τα αριστερά, ο Παναθηναϊκός στο ένα λεπτό αργότερα, ο Μαντσίνι μοίρασε για τον Ιωαννίδη που βρισκόταν μέσα στην μεγάλη περιοχή μαζί με τον Παλάσιος και ο Έλληνας φόρ γύρισε την μπάλα στον Βιλένα, ο οποίος σούταρε και πέρασε αρκετά άουτ.

Στο 18’ σε μια φάση διαρκείας, ο Παλάσιος γεμισε στην περιοχή, η μπάλα πέρασε από τα σώματα και ο Μαντσίνι με μια ατομική προσπάθεια σούταρε και ο τερματοφύλακας την Μπράγκα μπλόκαρε και έλεγξε τη φάση.

Τεράστια φάση για τον Παναθηναϊκός, πραγματοποιήθηκε στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης, σε άλλη μια φάση διαρκείας, με τον Βαγιαννίδης να κάνει μια εξαιρετική κούρσα, τον Παλάσιος να γυρνάει την μπάλα, όμως κανείς δεν βρέθηκε στην πορεία της μπάλας για να τη στείλει στα δίχτυα.

Φύλακας άγγελος του Παναθηναϊκού έγινε ο Μπρινιόλι στο 32’, με τον Ρούμπεν Πέρεθ να κάνει λάθος και την Μπράγκα να βρίσκει με ωραία ανάπτυξη τον Αμπέλ Ρουίθ που βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, σούταρε, αλλά ο Ιταλός έδιωξε με το πόδι.

«Αγκαλιά» με το γκολ ήρθε ο Παναθηναϊκός στο 45’, με τον Βιλένα να εκτελεί ένα κόρνερ και τον Βαγιαννίδη να πιάνει την κεφαλιά από κοντινή απόσταση, όμως ο Ματέους με μια εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε.

Με ένα καταπληκτικό σλάλομ ο Ιωαννίδης απέφυγε κάθε αντίπαλο που βρήκε μπροστά του, έδωσε πάσα στον Μαντσίνι και αυτός έπεσε στον αγωνιστικό χώρο από μαρκάρισμα του Μαρίν, όμως ο ρέφερι Ορσάτο σε συνδυασμό με τον VAR άφησαν το παιχνίδι να συνεχιστεί στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου.

2ο ημίχρονο

Με μια αντεπίθεση που ξεκίνησε από τον Μπερνάρντ έβγαλε μια μπαλιά στον Παλάσιος στα δεξιά, με τον Αργεντινό να τρέχει στην αντεπίθεση, να βρίσκει ένα ωραίο σουτ, αλλά ο Ματέους απέκρουσε εντυπωσιακά στο 54’.

Σειρά για την Μπράγκα τρία λεπτά αργότερα, με τον Μπρούμα να βρίσκει ένα δυνατόσουτ και τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει τη μπάλα.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα μέχρι εκείνη τη στιγμή ήρθε στο 67’, με τον Χουάνκαρ να δέχεται μια μπάλα από τον Μαντσίνι και αυτός με μια προσποίηση βρήκε χώρο, εκτέλεσε, όμως η κόντραρε σε αμυντικό της Μπράγκα και βγήκε κόρνερ.

Στο 82ο λεπτό ο Μπρούμα κατάφερε να βρει το γκολ που έψαχνε η Μπράγκα στο παιχνίδι για να σφραγίσει την πρόκριση, με ένα δύσκολο σουτ από πλάγια θέση.

Ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία του να ισοφαρίσει, με τον Τζούριτσιτς αστοχεί σε τετ-α-τετ, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γέντβαϊ (43’ Σένκεφελντ), Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ (78’ Τσέριν), Βιλένα, Μπερνάρντ (78’ Τζούριτσιτς), Μαντσίνι, Παλάσιος (62’ Αϊτόρ), Ιωαννίδης (62’ Σπόραρ).

Μπράγκα (Αρτούρ): Ματέους, Γκόμεζ, Νιακατέ (49’ Σαατζί), Φόντε, Μαρίν, Α. Ορτα (65’ Ζαλαζάρ), Καρβάλιο, Ρ. Ορτα, Ντζαλό (65’ Πίτσι), Αμπέλ Ρουίθ, Μπρούμα.

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0