Football Talk

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ομάδα του 1-0; Για δείτε στο Βαγιέκας που «ντύθηκε» Μπαρτσελόνα! (video)

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ομάδα του 1-0; Για δείτε στο Βαγιέκας που «ντύθηκε» Μπαρτσελόνα! (video)

Επτά γκολ στο Βαγιέκας. Όλα για την Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε για 90 λεπτά αποφάσισαν να γίνουν… Χρύσπα φεύγοντας και εκείνοι για το επτά!

Δε φημίζεται για το θέαμα που προσφέρει. Ούτε σκοράρει κατά ριπάς. Στο Βαγιέκας, όμως, το έκανε και αυτό (28/08). Το 7-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης κόντρα στη Ράγιο αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για τον σύλλογο, αλλά και μία από τις μεγαλύτερες εκτός έδρας νίκες στην ιστορία της La Liga. Εκεί όπου η Μπαρτσελόνα… δεσπόζει!

Γκριζμάν, Ντεπάι, Μολίνα, Μοράτα εις διπλούν, Κορέα και Γιορέντε είδαν το όνομά τους στον φωτεινό πίνακα του γηπέδου της Βαγιεκάνο. Δύσκολα θα ξεχάσουν αυτό το παιχνίδι. Άλλωστε, τόσο ευρεία νίκη στο ισπανικό πρωτάθλημα, μακριά από το «σπίτι», έχουν πετύχει μόνο οι Καταλανοί. Σε διαφορετικές περιπτώσεις μάλιστα.

Το ρεκόρ για εκτός έδρας νίκη στη La Liga είναι το 0-8, που έχει σημειωθεί τέσσερις φορές. Η αρχή έγινε το 1959, όταν οι «μπλαουγκράνα» πέρασαν σαν… σίφουνας από την έδρα της Λας Πάλμας. Έκτοτε, χρειάστηκε να κυλήσουν αρκετά χρόνια για να επαναληφθεί, κάτι που θα γινόταν εν τέλει από την «super team» του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Κάνοντας ένα flash-forward, μεταβαίνουμε στο 2010, με την Μπαρτσελόνα να «διαλύει» με 8-0 την Αλμερία στην έδρα της. Ένα ματς όπου ο Λιονέλ Μέσι σημείωσε χατ-τρικ. Πέντε χρόνια αργότερα, θα περνούσε με το ίδιο σκορ και από το γήπεδο της Κόρδοβα, αυτή τη φορά με τρία γκολ του Λουίς Σουάρες.

Το 2016, ένα έτος μετά, θύμα θα ήταν η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια για την παρέα του Αργεντινού σούπερ σταρ. Ο Σουάρες πρωταγωνίστησε και πάλι, βρίσκοντας δίχτυα σε τέσσερις περιπτώσεις.

Το 0-7 της Ατλέτικο στο Βαγιέκας κατέχει τη δεύτερη θέση στη λίστα με τις πιο ευρείες εκτός έδρας νίκες. Μαζί με ακόμα δύο παιχνίδια. Σε ποια ομάδα ανήκουν; Μα φυσικά στην Μπαρτσελόνα! Πρώτα το 1963, «σκορπώντας» τη Μάλαγα στην Ανδαλουσία και έπειτα το 2012, με αντίπαλο τη… Ράγιο Βαγιεκάνο! Δύσκολες συνθήκες για τους οπαδούς των «φρανχιρόχος».

Οι «ροχιμπλάνκος» την 28η Αυγούστου σημείωσαν τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της ιστορίας τους στη La Liga. Μια βραδιά που θα «χαραχθεί» για πάντα στη μνήμη του Σιμεόνε και των ποδοσφαιριστών του.

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0