Football Talk

Λαμινέ Γιαμάλ: Το αποτέλεσμα των... μαθημάτων από Μέσι και Σουάρες (vids)

Λαμινέ Γιαμάλ: Το αποτέλεσμα των... μαθημάτων από Μέσι και Σουάρες (vids)
Ο 16χρονος Λαμινέ Γιαμάλ έχει ήδη δείξει στον Τσάβι γιατί πραγματικά μπορεί ν' αντέξει τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Τώρα τον μαθαίνει όλο και περισσότερος κόσμος. Κι όχι απλά τον μαθαίνει, αλλά τον χειροκροτούν και οι αντίπαλοι. Μεγαλώνοντας με Μέσι και Σουάρες, ο νεαρός επιθετικός φρόντισε ώστε να γίνει σωστή επένδυση για τους «μπλαουγκράνα».

Ο Γιαμάλ άξιζε πολύ ένα γκολ κόντρα στο “κίτρινο υποβρύχιο”. Δυο φορές στόχευσε στο δοκάρι και απέτυχε να βρει εκείνος δίχτυα, όμως, από δική του προσπάθεια κατάφερε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να κάνει την ... ανατροπή στην ανατροπή και να φύγει η Μπαρτσελόνα από το “Θεράμικα” με όλους τους βαθμούς, χάρη στο τρομερά ζόρικο, 4-3 υπέρ της.

Ο Γιαμάλ αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης, έγινε ο νεαρότερος που έχει καταγράψει ποτέ ασίστ στην ιστορία της LaLigaκι όταν αντικαταστάθηκε, το κοινό της Βιγιαρεάλ σηκώθηκε να τον χειροκροτήσει.

Ο κόσμος μόλις είχε δει ένα 16χρονο παιδάκι να παίζει με τρομερή ωριμότητα, με φοβερό ενθουσιασμό, με απίστευτη... άγνοια κινδύνου και άγχους, με παραδειγματική κατανόηση της κατάστασης και υπακοή στους συμπαίκτες του που προσπαθούσαν να τον καθοδηγήσουν.

Ένα πραγματικό ποδοσφαιρικό “διαμάντι” στην πλήρη εξέλιξή του. Από μικρός, άλλωστε, μάθαινε να παίζει δίπλα σε μεγαλύτερα παιδιά από εκείνον. Όταν ήταν στην ηλικία των 12 ετών, αντιμετώπιζε εφήβους μεγαλύτερης ηλικίας από εκείνον. Κι όμως, ο Γιαμάλ δεν “μασούσε”. Είχε και μυαλό, είχε και εμπνεύσεις, είχε και όρεξη, είχε και ταλέντο. Και αυτό φροντίζει να το δουλεύει.

Βέβαια, οι βάσεις έχουν μπει εδώ και μερικά χρόνια με τα καλύτερα πρότυπα, αφού, φρόντισε να παρακολουθεί από κοντά και να θαυμάζει τους Μέσι και Σουάρες όταν βρίσκονταν μαζί στη γραμμή κρούσης των Καταλανών και έκαναν φοβερές ζημιές σε κάθε άμυνα που έβρισκαν απέναντί τους.

Ο Τσάβι έχει την ευτυχία να διαχειρίζεται και να προετοιμάζει το μέλλον της Μπαρτσελόνα

Όταν ο 16χρονος Λαμινέ Γιαμάλ ετοιμάζει γκολ για τον 19χρονο Γκάβι και όταν υπάρχει και ο πολύτιμος Πέδρι να στηρίζει και έρχεται και ο Φερμίν Λόπεθ τότε οι “μπλαουγκράνα” μπορούν να μένουν ήσυχοι για τη νέα γενιά.

Ο Γιαμάλ, είναι παιδί που τιμά τρομερά και τις ρίζες του, παρά το γεγονός πως εκείνος είναι έτοιμος να παίξει για την εθνική ομάδα της Ισπανίας. Το “304” που σχηματίζει με τα δάχτυλά του όταν σκοράρει – όπως το έκανε στα τμήματα υποδομής της Μπαρτσελόνα – είναι ο ταχυδρομικός κώδικας της γειτονιάς όπου μεγάλωσε, στην Ροκαφόντα της Βαρκελώνης. 

Και στα παπούτσια του, έχει τις σημαίες της Γουϊνέα και του Μαρόκο, τιμώντας την καταγωγή των γονέων του.

Ευτυχισμένος είναι άνθρωπος που ξέρει τι να θυμάται από το το παρελθόν, τι να απολαμβάνει στο παρόν και τι να σχεδιάζει για το μέλλον. Και αυτό πράττει και ο Λαμινέ. Και ας είναι μόλις ένα παιδί. Βάζει τις πιο γερές βάσεις για ό,τι ακολουθήσει στην ζωή και την καριέρα του.

 

Κώστας Ζάλιαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0