Football Talk

Πρεμιέρα με ένα... τσουβάλι αλλαγές και «ασπίδα» στον Σπόραρ από τον Παναθηναϊκό λαό!

Πρεμιέρα με ένα... τσουβάλι αλλαγές και «ασπίδα» στον Σπόραρ από τον Παναθηναϊκό λαό!

Πρεμιέρα με τριάρα και φουλ τα γκάζια είχε ο Παναθηναϊκός, με τον κόσμο του να εκτοπίζει εκείνους που κατέκριναν και καταριόντουσαν τον Σπόραρ!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Απόγευμα χαλαρό για τον Παναθηναϊκό ήταν αυτό του Σαββάτου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, με την ομάδα του Γιοβάνοβιτς να πιάνει από το… λαιμό τον Βόλο, να τον στήνει στα σκοινιά από την αρχή της αναμέτρησης και να ξεκινάει το πρωτάθλημα με το δεξί.

Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τον Βόλο κλεισμένο στην άμυνα και τον Παναθηναϊκό να ψάχνει τρόπο να τον διασπάσει. Ο Τσέριν έκανε την αρχή στο 12ο λεπτό, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του αντίπαλου, ενώ ο Ιωαννίδης πριν την ολοκλήρωση της ανάπαυλας, διπλασίασε το προβάδισμα για το Τριφύλλι. Στο δεύτερο μισό η πίεση ανέβηκε κατευθείαν και σκόρερ του τρίτου γκολ ήταν ο Βέρμπιτς, ο οποίος είχε πολύ καλή παρουσία και δείχνει μεγάλη διάθεση να βρει τα πατήματα του, μετά την ανεπιτυχή περσινή σεζόν.

Όλα αυτά σε μια ενδεκάδα που είχε ένα... τσουβάλι αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στην Μπράγκα. Πιο συγκεκριμένα άλλαξαν ΕΠΤΑ ποδοσφαιριστές, με τους Σένκεφελντ, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρα, Μπερνάρντ, Τσέριν, Βέρμπιτς και Ιωαννίδη να παίρνουν θέση βασικού αντί των Γέντβαι, Χουάνκαρ, Βαγιαννίδη, Τζούριτσιτς, Βιλένα, Μαντσίνι και Σπόραρ. Δεν μιλάμε για 2-3 αλλαγές, αλλά για μια εντελώς διαφορετική σύνθεση. Αυτή την πολυτέλεια ο Παναθηναϊκός την περασμένη σεζόν δεν την είχε και μπορεί να ήταν και ένας από τους λόγους που ο τίτλος του πρωταθλήματος χάθηκε.

Φέτος όμως, δεν υπάρχουν μόνο οι δύο εγχώριες διοργανώσεις για τους «πράσινους» και έχουν μπροστά τους ευρωπαϊκούς ομίλους. Αυτές οι μεταγραφές έπρεπε να γίνουν, για να είναι η ομάδα πιο πλήρης και μπορούμε να πούμε πως είναι ακόμη ένα βήμα που δείχνει εξέλιξη στο πράσινο στρατόπεδο.

Σημείο το οποίο δεν γίνεται να μην σχολιάσουμε είναι η αποθέωση που γνώρισε ο Σπόραρ από τους φίλους της ομάδας. Γράψαμε και μετά το παιχνίδι στην Πορτογαλία, πως ο σέντερ φορ του Παναθηναϊκού δέχτηκε μια επίθεση, με βρισιές και κατάρες. Όλα αυτά γιατί; Για μια φάση που ο Σλοβένος έχασε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία και πράγματι έκανε και τον πιο ψύχραιμο φίλο της ομάδας να τραβάει τα μαλλιά του. Ναι… μιλάμε για ποδόσφαιρο, το οποίο υπάρχει για να ενώνει και όχι να δημιουργεί τέτοιες καταστάσεις. Πόσο μάλλον για τους φιλάθλους που το παρακολουθούν με μοναδικό σκοπό την ψυχαγωγία τους.

Ο Αντράζ Σπόραρ παρόλα αυτά, από την στιγμή που ξεκίνησε ζέσταμα πριν την έναρξη του παιχνιδιού άκουσε για πρώτη φορά μια μερίδα φιλάθλων να φωνάζουν το όνομα του. Το ίδιο επαναλήφθηκε και την στιγμή που σηκώθηκε να ζεσταθεί στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, πριν περάσει στον αγωνιστικό χώρο και αποθεωθεί από ολόκληρο το γήπεδο. Αυτός είναι ο «πραγματικός» κόσμος του Παναθηναϊκού, που μένει δίπλα στον ποδοσφαιριστή της ομάδας και έχει την θέληση να τον τονώσει ψυχολογικά. Σε όλους αυτούς αξίζει ένα μεγάλο μπράβο.

Ολοκληρώνοντας, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη η θύελλα που προκάλεσε στην… ψυχική ηρεμία του συλλόγου ο ρέφερι Διαμαντόπουλος. Σε επανειλημμένα σκληρά μαρκαρίσματα του Βόλου, καμία κάρτα δεν βγήκε από το τσεπάκι του, ενώ σε μια φάση που μπορούμε να πούμε πως το φάουλ το δέχεται ο Σένκεφελντ, δίνει ανάποδα την παράβαση και τιμωρεί τον Ολλανδό στόπερ για διαμαρτυρία. Ο πάγκος της ομάδας έγινε έξαλλος, με το Σπύρο Βλάχο και τον Γιάννη Παπαδημητρίου να αποβάλλονται από τις θέσεις τους. Ο Διαμαντόπουλος παρόλα αυτά κατάφερε να… βγάλει από τα ρούχα του μέχρι και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Συγχαρητήρια λοιπόν, πλέον τα έχουμε δει όλα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0