Football Talk

Πανσερραϊκός: Τα… λιοντάρια βρυχώνται ξανά – Έκτη φορά που «κόβουν» βαθμούς από το Big-3 στο Λεκανοπέδιο! (video)

Πανσερραϊκός: Τα… λιοντάρια βρυχώνται ξανά – Έκτη φορά που «κόβουν» βαθμούς από το Big-3 στο Λεκανοπέδιο! (video)

O ιστορικός Πανσερραϊκός γύρισε και το… βροντοφώναξε. Παρότι η ΑΕΚ δημιούργησε ένα κάρο ευκαιρίες, τα «λιοντάρια» έφυγαν για έκτη φορά σε 74 επισκέψεις στην ιστορία τους από την Αθήνα και τις «μάχες» με το Big-3 με το… κατιτίς τους.

Εμφατικά έχει επιστρέψει ο Πανσερραϊκός μετά από 13 χρόνια στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, βγάζοντας αφενός μεν το… λάδι στον Ολυμπιακό στο Φάληρο την πρώτη αγωνιστική (με δέκα παίκτες και χαμένο πέναλτι) και «κόβοντας» βαθμούς από την πρωταθλήτρια ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια στην αμέσως επόμενη στροφή. Δύο ματς που φάνταζαν χαμένα πριν καν γίνει η σέντρα όμως στην πράξη μόνο ως τέτοια δεν αποδείχθηκαν.

Τα ιστορικά «λιοντάρια» των Σερρών παρότι απουσίαζαν επί μία 12ετία από το… θώκο του ελληνικού ποδοσφαίρου περιπλανώμενα στις μικρότερες κατηγορίες, το κάνουν να φαίνεται σαν να μην έλλειψαν μια μέρα. Μαχητικά, με έμφαση στην άμυνα και τη θωράκιση αυτής. Και το come back τους όσο δυσοίωνο και αν προμηνυόταν απέναντι σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ, τόσο ελπιδοφόρο και με ένα σημαντικό πόντο στο σακούλι αποδείχθηκε.
5954713.jpg

Τα πρώτα 180 λεπτά (συν τις καθυστερήσεις) της νέας τους ζωής θύμισαν κάτι από τα παλιά. Ωστόσο το Λεκανοπέδιο της Αττικής και δη απέναντι στις… μεγάλες του ελληνικού ποδοσφαίρου που εδρεύουν εκεί, ανέκαθεν αποτελούσε τόπο αφιλόξενο για τα «λιοντάρια». Οι επισκέψεις τους σε αυτό, ακόμα και τη δεκαετία του ’70 που ήταν η πιο σταθερή για το καμάρι των Σερρών, συνδυάζονταν με επιστροφή στα πάτρια εδάφη με άδεια χέρια, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Και μία από αυτές τελέστηκε το βράδυ της 26ης του Αυγούστου στη νεόδμητη OPAP Arena.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία αν και χρειάστηκε να βρει γκολ από τα… αποδυτήρια, τον Χόβαν σε εξαιρετική βραδιά και την ΑΕΚ να χάσει ένα «τσουβάλι» ευκαιρίες, απέσπασε τη δεύτερη ισοπαλία από την «Ένωση» εκτός έδρας στα 25 ματς που έχει κατηφορίσει διαχρονικά στην Αθήνα για το θεσμό του ελληνικού πρωταθλήματος. Η προηγούμενη από αυτή ήταν σχετικά πρόσφατη, την προτελευταία φορά που ο Πανσερραϊκός είχε αγωνιστεί στη Super League (2008-09, 0-0).

Τη σεζόν εκείνη μάλιστα, τα… λιοντάρια του Ούγκο Μπρόος είχαν σοκάρει την «ψωροκώσταινα» αποκλείοντας τον Παναθηναϊκό από τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, νικώντας τον με 3-2 στο ΟΑΚΑ.

Για την ελληνική λίγκα, ο Πανσερραϊκός τα πηγαίνει καλύτερα από όλα τα μέλη του Big-3 με τους «πράσινους» (απέναντι στους οποίους είναι και η τελευταία τους νίκη στη μεγάλη κατηγορία, εντός έδρας), έχοντας να θυμάται την επικράτηση του 1992 (1-0), την ισοπαλία (1-1) του 1975 και το πρώτο χτύπημα το μακρινό 1968. Αξιοσημείωτο το γεγονός πως και τις τρεις φορές που έχει πάρει αποτέλεσμα ο Πανσερραϊκός κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν μήνας Μάιος.

Τέλος, κόντρα στον Ολυμπιακό δυσκολεύεται περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα του Big-3 πλέον. Και αυτό διότι έχει αποσπάσει μονάχα μία φορά το βαθμό της ισοπαλίας και ήταν το δικτατορικό 1970.


Συνοπτικά τα αποτελέσματα που έχει πάρει ο Πανσερραϊκός από τους 3 μεγάλους εκτός έδρας:

ΣΕΖΟΝ

VS

ΣΚΟΡ

2023-24

ΑΕΚ

1-1

2008-09

ΑΕΚ

0-0

1991-92

Παναθηναϊκός

0-1

1974-75

Παναθηναϊκός

1-1

1969-70

Ολυμπιακός

0-0

1967-68

Παναθηναϊκός

0-1


Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0