Football Talk

ΑΕΚ: Φέτος παλεύει μέχρι τέλους – Ήδη περισσότερες «επιστροφές» απ’ ότι πέρυσι! (video)

ΑΕΚ: Φέτος παλεύει μέχρι τέλους – Ήδη περισσότερες «επιστροφές» απ’ ότι πέρυσι! (video)

Ο Ματίας Αλμέιδα συνεχίζει να εξελίσσει την ΑΕΚ. Κόντρα στον Πανσερραϊκό μπορεί να μην πήρε τους τρεις βαθμούς, αλλά δεν έφυγε από το γήπεδο με ήττα παρ' ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ. Κάτι που φέτος, αν και βρισκόμαστε μόλις στον Αύγουστο, αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση. Εν αντιθέσει με την περασμένη σεζόν.

Σχετικά Άρθρα

Το έκανε και κόντρα στον Πανσερραϊκό η ΑΕΚ (26/08, 1-1)! Το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο ήδη από το πρώτο λεπτό, όμως για άλλη μία φορά τη φετινή σεζόν, πάλεψε μέχρι το τέλος και επέστρεψε στο ματς, έστω κι αν έμεινε στην ισοπαλία. Τέσσερα παιχνίδια, όσες και οι φορές που η «Ένωση» ήταν πίσω στο σκορ.

Η αρχή έγινε στην Κροατία απέναντι στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ο Μπουλάτ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους στο πρώτο ημίχρονο, αλλά οι παίκτες του Αλμέιδα ανέτρεψαν πλήρως τα δεδομένα. Ο Τσούμπερ στο 59’ και ο Γαλανόπουλος στο 90’ «υπέγραψαν» μία σπουδαία νίκη και η ιστορία έμελλε σχεδόν να... επαναληφθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι Κροάτες αυτή τη φορά θα προηγούνταν με δύο τέρματα στο 65’, όμως η ΑΕΚ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Ας τις κάνουμε καλύτερα δύο, αφού ο Σέρχιο Αραούχο ήταν εκείνος που αρχικά την επανέφερε στο ματς, μειώνοντας στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, για να έρθει ο Βίντα, έπειτα από το χαμένο πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία, να γράψει το τελικό 2-2 στο 90+10’, χαρίζοντας και την πρόκριση στα Play Off του Champions League!

Εκεί, η Αντβέρπ θα αποτελούσε το μοναδικό φετινό αγκάθι. Οι Βέλγοι πήραν «κεφάλι» στο σκορ με τον Γιάνσεν στο 16’ και παρά το γεγονός ότι έμειναν με δέκα παίκτες στα τελευταία 40 λεπτά του αγώνα, διατήρησαν το προβάδισμά τους, παίρνοντας τη νίκη με 1-0.

Ο Πανσερραϊκός στην πρεμιέρα της ΑΕΚ στη φετινή Stoiximan Super League, θα την «πλήγωνε» από το πρώτο λεπτό. Ο Γκατσίνοβιτς, ωστόσο, έσωσε κάπως την κατάσταση, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1 στο 78’.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι στις τρεις από τις τέσσερις περιπτώσεις που η ΑΕΚ είδε τον αντίπαλό της να προηγείται, κατάφερε να αποφύγει την ήττα. Κάτι που πέρυσι αποτελούσε απλώς την… εξαίρεση του κανόνα!

Συγκεκριμένα, η «Ένωση», τη σεζόν 2022-23, είχε δει την εστία της να παραβιάζεται πρώτη σε επτά παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Σε πόσα κατάφερε να επιστρέψει; Μόλις σε δύο!

Πρόκειται για τις αναμετρήσεις κόντρα σε Ιωνικό, στην κανονική διάρκεια της Super League, αλλά και στον Άρη, για τα Play Off. Σε αμφότερα οι «κιτρινόμαυροι» πήραν τελικά τη νίκη με 2-1 και μάλιστα μακριά από την έδρα τους! Δεν τα κατάφεραν, όμως, απέναντι σε Βόλο, ΠΑΣ Γιάννινα, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό (εις διπλούν).



Ο Αργεντινός τεχνικός φαίνεται ότι έχει αλλάξει πολλά σε αυτόν τον τομέα. Πράγμα που σε βάθος χρόνου, δύναται να βοηθήσει αρκετά την «Ένωση».

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0