Football Talk

ΑΕΚ - Πανσερραϊκός 1-1: Έχασε τα... άχαστα και «κόλλησε» στην πρεμιέρα της! (video)

ΑΕΚ - Πανσερραϊκός 1-1: Έχασε τα... άχαστα και «κόλλησε» στην πρεμιέρα της! (video)
Η ΑΕΚ έμεινε στο 1-1 (26/08) εντός έδρας, κόντρα στον Πανσερραϊκό, στην πρεμιέρα της στη Stoiximan Super League 2023/24. Τεράστιες χαμένες ευκαιρίες από την «Ένωση», με αποκορύφωμα το πέναλτι του Τομ Φαν Βέερτ στο 62'!
Το ολικό «λίφτινγκ» στην ενδεκάδα της ΑΕΚ, εν όψει της ρεβάνς με την Αντβέρπ (30/08, 22:00) για τα Play Off του Champions League, δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα! Η «Ένωση» κόλλησε στο 1-1 (26/08) στην OPAP Arena, απέναντι στον Πανσερραϊκό, στην πρεμιέρα της στο ελληνικό πρωτάθλημα, για τη σεζόν 2023/24.

Μεγάλες χαμένες ευκαιρίες για το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα, κυρίως με τους Γενς Γιόνσον και Τομ Φαν Βέερτ, που αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι στο 62'.

Ο Άλεξιτς «άνοιξε» το σκορ για τους φιλοξενούμενους στα 50" της αναμέτρησης, με τον Γκατσίνοβιτς να ισοφαρίζει στο 78'.

Υπέροχη κίνηση από τον Πανσερραϊκό πριν τη «σέντρα» του ματς, αφήνοντας λουλούδια μπροστά από τη φωτογραφία του δολοφονημένου φίλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη, για την οποία και καταχειροκροτήθηκε.

1ο ημίχρονο


Πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό παιχνιδιού, ο Πανσερραϊκός πρόλαβε να απειλήσει με τον Ματίας και να βρει δίχτυα με τον Άλεξιτς, που μετά από σέντρα από τα αριστερά, έκανε την κεφαλιά και «άνοιξε» το σκορ στα 50 δευτερόλεπτα!


Η ΑΕΚ άρχισε να πιέζει για να βρει γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης και έφτασε κοντά στο 1-1, στο 7ο λεπτό.

Ο Φαν Βέερτ βρέθηκε σε θέση βολής, επιχείρησε το βολέ, αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.

Μάλιστα, ο ίδιος παίκτης στο 12' «άγγιξε» ξανά το γκολ, όταν σούταρε πέφτοντας, αλλά η προσπάθειά του πέρασε άουτ.


Ένα λεπτό μετά τη συμπλήρωση του ημιώρου (31'), η «Ένωση» έχασε ακόμα μία τεράστια ευκαιρία.

Η μπάλα «στρώθηκε» στον Πισάρο, μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του Πανσερραϊκού, αλλά το σουτ του σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Χόβαν.


Η ΑΕΚ είχε τις δικές της καλές στιγμές, αλλά λίγο έλειψε να δεχθεί και δεύτερο γκολ στο 45'.

Ο Γκοτζαμανίδης έκανε από κοντά μία «σκαστή» κεφαλιά, την οποία μπλόκαρε ο Αθανασιάδης, με δεύτερη προσπάθεια.


2ο ημίχρονο


Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε στην έναρξη του δεύτερου μέρους. Η ΑΕΚ είχε τα «ηνία» του ματς, αλλά η πρώτη ουσιαστική απειλή, προήλθε από τον Πανσερραϊκό.

Ο Άλεξιτς επιχείρησε ένα μακρινό σουτ στο 59ο λεπτό, το οποίο κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη, που ήταν εκτός θέσης.


Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, το ματς εξελίχθηκε σε έναν επιθετικό μονόλογο της «Ένωσης» και η σπουδαιότερη ευκαιρία της έως τότε, ήρθε στο 62'.

Ο Πισάρο κέρδισε πέναλτι, ο Φαν Βέερτ το εκτέλεσε, αλλά το χτύπημά του δεν ήταν καλό. Έστειλε την μπάλα χαμηλά, στο κέντρο της εστίας και ο Χόβεν, απέκρουσε με τα πόδια, διατηρώντας το 1-0 υπέρ των Σερραίων.


Πέντε λεπτά αργότερα (67') έφτασε ξανά κοντά στο γκολ, όταν ο Γιόνσον σούταρε εντός περιοχής, μετά από γύρισμα του Μάνταλου.

Η μπάλα, ωστόσο, πήρε κατεύθυνση προς το κέντρο της εστίας και ο Χόβεν απέκρουσε ενστικτωδώς.


Η πίεση της ΑΕΚ συνεχίστηκε. Στο 69' είχε νέα καλή στιγμή, με τον Πισάρο να σουτάρει εκτός περιοχής, αλλά τον γκολκίπερ του Πανσερραϊκού, να βρίσκεται και πάλι σε ετοιμότητα.

Εν τέλει, το γκολ ήρθε στο 78', από μία εκ των αλλαγών του Ματίας Αλμέιδα.

Ο Σιμάνσκι βρήκε με φοβερή διαγώνια μπαλιά τον Γκατσίνοβιτς, αυτός πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, σούταρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για το 1-1.


Η ορμή από το γκολ της ισοφάρισης, λίγο έλειψε να φέρει κι ένα δεύτερο για την ΑΕΚ, μόλις πέντε λεπτά αργότερα.

Στο 83ο λεπτό, ο Γιόνσον βρήκε τον χώρο να σουτάρει, μετά από όμορφη συνεργασία, το έπραξε, αλλά ο Χόβεν απέκρουσε ξανά με τα πόδια.

Ο Αραούχο πήρε το «ριμπάουντ» υπό πίεση, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ του Πανσερραϊκού.

Παρά την κυριαρχία της ΑΕΚ, το 1-1 παρέμεινε έως το τελευταίο σφύριγμα. Οι φίλοι της «Ένωσης», ωστόσο, χειροκρότησαν την προσπάθεια του συνόλου του Ματίας Αλμέιδα στο φινάλε, ζητώντας την πρόκριση στη ρεβάνς της Τετάρτης (30/08, 22:00) απέναντι στην Αντβέρπ.


Ο MVP

Ο Χόβεν. Είναι ο άνθρωπος που «κρατάει» τον Πανσερραϊκό... όρθιο, με τις αποκρούσεις του και κυρίως, με αυτήν στο πέναλτι του Τομ Φαν Βέερτ.

Η φάση του αγώνα

Η χαμένη ευκαιρία των Γιόνσον και Αραούχο στο 83', που θα ολοκλήρωνε την ανατροπή για την ΑΕΚ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (72' Γκατσίνοβιτς), Μήτογλου, Χρυσόπουλος (46' Πινέδα), Μοχαμάντι, Γαλανόπουλος (71' Σιμάνσκι), Ελίασον (71' Αραούχο), Πισάρο, Γιόνσον, Μάνταλος (79' Ζίνι), Φαν Φέερτ.

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Αλέξιτς (65΄ Γούλερι), Μπέργκστρομ, Ντανκερλούι, Γκοτζαμανίδης, Μούργος (65' Μπαΐροβιτς), Ουεντραόγκο, Πεταυράκης, Πηλέας (65΄ Τσαγκαλίδης), Στάικος (84' Στίνα), Τόμας (46' Θυμιάνης).

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0