Football Talk

Παναθηναϊκός – Βόλος 3-0: Φουλ τα γκάζια οι «πράσινοι» στο ντεμπούτο τους στη Super League

Παναθηναϊκός – Βόλος 3-0: Φουλ τα γκάζια οι «πράσινοι» στο ντεμπούτο τους στη Super League
Με... φουλ τα γκάζια μπήκε ο Παναθηναϊκός στο ελληνικό πρωτάθλημα, που επικράτησε του Βόλου στη Λεωφόρο και πήρε το πρώτο τρίποντο ξεκινόντας τη χρονιά στη Super League με το δεξί! 

Το πρώτο του παιχνίδι για το ελληνικό πρωτάθλημα έδωσε ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της Super League κόντρα στον Βόλο. Η αρχική ενδεκάδα των «πράσινων» είχε αρκετές αλλαγές, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να έχει πλέον μεγάλο βάθος στο ρόστερ του.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού βρήκαν από νωρίς το γκολ που αναζητούσαν και καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού πίεσαν σε υψηλό ρυθμό και μπήκαν στη Super League με το δεξί.

1ο ημίχρονο

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν τις ανασταλτικές τους διαθέσεις, περιμένοντας τον Παναθηναϊκό να πάρει πρωτοβουλίες και βρίσκονταν αρκετά πίσω στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Παναθηναϊκός παρόλα αυτά, βρήκε γρήγορα ένα γκολ, το οποίο ήταν και το ζητούμενο, Με τον Παλάσιος να βγάζει μια σέντρα από τα αριστερά, όμως η άμυνα των Θεσσαλών δεν κατάφερε να απομακρύνει τη μπάλα και ο Άνταμ Τσέριν με ένα… τσίμπημα της μπάλας έκανε το 1-0 στο 12’.

Δύο λεπτά πέρασαν για να απειλήσει ξανά το Τριφύλλι, με τον Βέρμπιτς να πατάει όμορφο τακουνάκι στον Ιωαννίδη, όμως ο Βόλος απομάκρυνε και ο Σιαμπάνης έλεγξε τη φάση.

Μια σέντρα του Άλχο ήταν η αφορμή για την πρώτη επίσκεψη για την ομάδα της Μαγνησίας στο 20ο λεπτό, με τον Μαχαίρα να πιάνει μια κεφαλιά, που όμως η κατάληξη της μπάλας ήταν άουτ.

Ακόμα μια ευκαιρία για τους γηπεδούχους, με τον Μλαντένοβιτς να αναλαμβάνει μια εκτέλεση φάουλ στο 23’ και τον Σιαμπάνη να τοποθετείται σωστά και μπλόκαρε την μπάλα.

Μια ατομική ενέργεια του Κώτσιρα, ο οποίος αφόπλισε κάθε αντίπαλο που βρήκε στο διάβα του, ήταν η αφορμή για αναστάτωση στα μετόπισθεν του Βόλου, με τον Έλληνα αμυντικό να σουτάρει και τον αντίπαλο τερματοφύλακα να αποκρούει με τα πόδια.

Στο 37ο λεπτό της αναμέτρησης στο «Απόστολος Νικολαΐδης», από εκτέλεση κόρνερ του Μπερνάρντ, ο Ιωαννίδης πάτησε δυνατά, έκανε την κεφαλιά και την έστειλε στα δίχτυα για το 2-0 των «πράσινων».

2ο ημίχρονο

 Πρώτη καλή ευκαιρία στο δεύτερο μισό για το Τριφύλλι, ήρθε στο 51ο λεπτό, με μια ατομική προσπάθεια του Αϊτόρ, με την μπάλα όμως να περνάει λίγο άουτ.

Πέρασαν δύο λεπτά και με τον πρωταγωνιστή της προηγούμενης ευκαιρίας να εκτελεί ένα φάουλ, ο Παναθηναϊκό απείλησε εκ νέου με τον Βέρμπιτς να πιάνει μια κεφαλιά ψαράκι και να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Μια κίτρινη για τον Μπάρτ Σένκεφελντ ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για ένα φάουλ στο κέντρο του γηπέδου, ήταν η αφορμή για να γίνούν έξαλλοι οι άνθρωποι των «πράσινων» και ο διαιτητήτς Διαμαντόπουλος έδειξε δύο κόκκινες κάρτες στον πάγκο της ομάδας, στον Σπύρο Βλάχο και τον Γιάννη Παπαδημητρίου.

Μετά την συγκεκριμένη φάση, η ροή της αναμέτρησης έπεσε, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να διατηρούν το πιεστικό τέμπο όμως.

Στο 74ο λεπτό με μια μπαλιά του Κώτσιρα από τα αριστερά, ο Βέρμπιτς έπιασε μια ωραία κεφαλιά, έκανε το 3-0 και έδωσε μεγαλύτερο αέρα στο παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό.

Ένα σουτ του Αράο, το οποίο εκτέλεσε με υψηλή τεχνική απείλησε τον Σιαμπάνη, που μπλόκαρε τη μπάλα στο 86ο λεπτό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

 

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον (71’ Πάλμερ-Μπράουν), Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Ρούμπεν Πέρεθ (46’ Αράο), Μπερνάρντ (81’ Τζούριτσιτς), Τσέριν, Παλάσιος (46’ Αϊτόρ), Βέμρπιτς, Ιωαννίδης (58’ Σπόραρ).

 

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Σιαμπάνης, Άλχο, Σιέλης, Ρούζιακ, Λούνα (68’ Κίτσος), Τσοκάνης (81’ Μεταξάς), Γκλάβζιτς (46’ Μπαριέντος), Ντέλετιτς, Κόμπα, Μαχαίρας (68’ Τάχατος), Μράζ (46’ Μωραΐτης).

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0