Football Talk

ΑΕΚ: Μπαίνει στο πρωτάθλημα «διψασμένη» και αποφασισμένη να το κατακτήσει ξανά!

ΑΕΚ: Μπαίνει στο πρωτάθλημα «διψασμένη» και αποφασισμένη να το κατακτήσει ξανά!
Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ, των πολλών αλλαγών απόψε, ρίχνεται κι αυτή στη μάχη(21:30 Cosmote TV), φιλοξενώντας τον Πανσερραϊκό στη Φιλαδέλφεια – Το κλίμα, οι απουσίες και οι ευκαιρίες για πολλούς παίκτες.
Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Μπαίνει και η ΑΕΚ στη μάχη του πρωταθλήματος. Το παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής αναβλήθηκε λόγω των τραγικών γεγονότων της Φιλαδέλφειας και τη μετάθεση του αγώνα με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Φτάσαμε στη 2η αγωνιστική και η πρωταθλήτρια ΑΕΚ μπαίνει κι αυτή στο χορό. Το βράδυ στην OPAP Arena υποδέχεται τον Πανσερραϊκό ο οποίος μετά την αξιόμαχη εμφάνισή του στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα, απέδειξε ότι αξίζει αγωνιστικό σεβασμό και προσοχή από την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.
Ανάμεσα στα δυο ματς με την Αντβέρπ, όπου θα κρίνουν την παρουσία της στους ομίλους του Champions League ή του Europa League, επιβάλλεται για την ΑΕΚ να ξεκινήσει με νίκη τις εν Ελλάδι υποχρεώσεις της. Πέρυσι τέτοιο καιρό η Ένωση ήταν στα πρώτα στάδια του «χτισίματός» της υπό τις οδηγίες του Ματίας Αλμέιδα.

Ένα χρόνο μετά και όλα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο: Η ΑΕΚ μπήκε ξανά στο σπίτι της, κατέκτησε πρωτάθλημα και Κύπελλο και έπαιξε και το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Στόχος και φέτος είναι ένας και μοναδικός: να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε και τον Μάιο του 2024 να πανηγυρίσει ό,τι και τον Μάη του 2023!

Το εγχείρημα δεν θα είναι εύκολο. Ούτε πέρυσι ήταν. Φέτος τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα. Το δύσκολο είναι να κρατηθείς στην κορυφή, όχι να ανέβεις σε αυτή μία φορά. Η Ένωση κράτησε τον περσινό της εξαιρετικό αγωνιστικό κορμό. Έχασε μόνο τον Γιώργο Τζαβέλλα και τον τραυματία Πάολο Φερνάντες. Από εκεί και πέρα ενισχύθηκε παίρνοντας τους Πισάρο και Πόνσε, αλλά και αρκετούς παίκτες νεαρούς σε ηλικία – οι μεταγραφικές φυσικά ακόμη δεν έχουν τελειώσει…

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει φροντίσει μέσα από συζητήσεις του με τους παίκτες να τους τονίσει πόσο σημαντικό είναι να «αποβάλλουν» από μέσα τους τα περσινά σπουδαία κατορθώματά τους και να τους δώσει να κατανοήσουν ότι ξεκινούν από την αρχή με στόχο το back to back.
O προπονητής με το «καλημέρα» της σεζόν δείχνει στους ποδοσφαιριστές του ό,τι ακριβώς και πέρυσι: ότι τους εμπιστεύεται όλους, ανεξαρτήτου ονόματος ή ηλικίας.

Απόψε για παράδειγμα από την αποστολή λείπουν πολλοί παίκτες, ενόψει και της ρεβάνς με την Αντβέρπ την Τετάρτη. Επιπλέον, απουσιάζουν οι τραυματίες Γκαρσία, Στάνκοβιτς, όπως και οι τιμωρημένοι από πέρυσι Ρότα και Πόνσε. Αντ’ αυτού στην αποστολή μπήκαν πολλοί που δεν έχουν αγωνιστεί ως τώρα σε κάποιο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Θα δούμε τους περισσότερους απόψε. Τι θέλει να δει ο Αλμέιδα το βράδυ; Αφενός την ομάδα του να κερδίζει, αφετέρου παρά τις πολλές αλλαγές που θα κάνει το σύνολο να παρουσιαστεί παίζοντας καλό ποδόσφαιρο ακολουθώντας με την περσινή επιτυχημένη αγωνιστική φιλοσοφία: πίεση ψηλά, συγκέντρωση, κερδισμένες μπάλες, ευκαιρίες και γκολ.

Η ΑΕΚ μπαίνει ήρεμη και συνειδητοποιημένη στο πρωτάθλημα. Γνωρίζει ότι πολλοί την χαρακτηρίζουν φαβορί για την κατάκτησή του. Κανένα άγχος δεν προκαλεί αυτός ο τίτλος του «φαβορί». Αντίθετα, το πείσμα και η «δίψα» όλων να ευχαριστηθούν ξανά το ποδόσφαιρο και στο τέλος να πανηγυρίσουν τίτλους είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που συναντά κανείς στα αποδυτήρια της ΑΕΚ.

Το τελευταίο ΑΕΚ – Πανσερραϊκός για το πρωτάθλημα

Τελευταία φορά που ΑΕΚ και Πανσερραϊκός κοντραρίστηκαν στο πρωτάθλημα ήταν πριν 13 ολόκληρα χρόνια. Ηταν 12 Σεπτεμβρίου του 2010 στη Ριζούπολη όταν η ΑΕΚ κέρδισε 2-0 με γκολ των Τζιμπούρ (26’) και Καφέ (70’).


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0