Football Talk

Ντόρτμουντ: Η τελευταία ήττα των «κιτρινόμαυρων» στο Μπόχουμ ήταν έργο… Φάνη Γκέκα (video)

Ντόρτμουντ: Η τελευταία ήττα των «κιτρινόμαυρων» στο Μπόχουμ ήταν έργο… Φάνη Γκέκα (video)

Για την Ντόρτμουντ το ταξίδι στο Μπόχουμ αποτελεί μία «εκδρομή», με την ήττα να αγνοείται συστηματικά. Τελευταία φορά όμως, που η… εξόρμηση αυτή δεν είχε αίσιο τέλος ήταν εξαιτίας του Φάνη Γκέκα.

Η παράδοση της Ντόρτμουντ απέναντι στην Μπόχουμ καλά κρατεί εδώ και πολλά χρόνια. Οι Βεστφαλοί σαν να έχουν βρει ένα… μαγικό κουμπί και αγνοούν την ήττα απέναντι στην «γειτόνισσα» καθώς την νέα χιλιετία σε 22 αναμετρήσεις, μόλις τρεις φορές βρέθηκαν από… κάτω.

Είναι δεδομένο λοιπόν πως οι οπαδοί της Μπόχουμ βλέπουν σπάνια έως ποτέ την ομάδα τους να νικά την «μισητή» Ντόρτμουντ. Μπορεί η διαφορά ποιότητας να έχει… χαώδης απόσταση, αλλά η έχθρα είναι υπαρκτή και είναι έντονη.

Bochum Fans in Dortmund - Borussia Dortmund v VfL Bochum 30.04.22 - YouTube

Ήταν 10 Μαρτίου του 2007, η μέρα που οι φίλοι της Μπόχουμ είδαν τους παίκτες της Ντόρτμουντ να φεύγουν με σκυμμένο το κεφάλι από τον αγωνιστικό χώρο. Η τελευταία φορά που οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν σε αυτήν την έδρα. Πρωταγωνιστής της σπουδαίας νίκης με 2-0 για την Μπόχουμ ήταν ο «δικός μας» Φάνης Γκέκας.

Leverkusen sign Gekas - Eurosport

Έχουν περάσει 16 χρόνια και στις μπυραρίες του Μπόχουμ είναι δεδομένο πως θα συζητούν ακόμη για την χρονιά που η νεοφώτιστη ομάδα τους «έσπασε» την κατάρα με οδηγό τον αρχισκόρερ Γκέκα.

Με την Μπόχουμ να βρίσκεται στην 17η θέσει και να «φλερτάρει» πολύ έντονα με τον υποβιβασμό, το ντέρμπι με την Ντόρτμουντ για την 25η αγωνιστική στης σεζόν 2006/07 εμφανίστηκε ως μία ευκαιρία για την ομάδα να ανακάμψει, κάτι που όντως και έκανε.

Σκληρό και δυνατό παιχνίδι, όπως όλες οι μεταξύ τους αναμετρήσεις. Το σκορ όμως έμενε κολλημένο στο «0». Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Έλληνας στράικερ πήρε την κατάσταση στα «χέρια» του και από μόνος του έκανε το πρώτο βήμα για μία σπουδαία επικράτηση. Στο 48ο λεπτό εκμεταλλεύεται την πάσα του Μισίμοβιτς και με ψύχραιμο τελείωμα έκανε το 1-0 κάτω από ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Το «κερασάκι» άργησε να μπει στην… τούρτα αλλά έτσι το αποτέλεσμα ήταν και πιο θεαματικό. Στο 84ο λεπτό ο επιθετικός ύψους κάτω του 1,80 «χώθηκε» στο κατάλληλο σημείο και με κεφαλιά έκανε το 2-0.

Η Μπόχουμ τα κατάφερε, με την απαραίτητη βοήθεια του Γκέκα νίκησε την Ντόρτμουν και στις κερκίδες δημιουργήθηκε ένας απόλυτα δικαιολογημένος «πανικός».

Στο τέλος της σεζόν, όχι απλώς δεν υποβιβάστηκε αλλά τερμάτισε με ιδιαίτερη άνεση στην 8η θέση (καλύτερο πλασάρισμα στην βαθμολογία από το 1997 μέχρι και σήμερα).

Τώρα όσον αφορά τον Γκέκα σε ατομικό επίπεδο, τελείωσε την σεζόν με 20 γκολ στο πρωτάθλημα ως ο πρώτος σκόρερ της Bundesliga, ένα επίτευγμα όπου αν συνέβαινε στο σήμερα θα ανέβαζε το «κασέ» του σε νούμερα που δεν θα είχε ξανά δει ποτέ του άλλος Έλληνας ποδοσφαιριστής.

Gekas Magazin Fotos | IMAGO

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0