Football Talk

Europa Conference League: «Λύγισε» στο τέλος ο ΑΠΟΕΛ, ένας 17χρονος έδωσε τη νίκη με ανατροπή στη Λιλ! (video)

Europa Conference League: «Λύγισε» στο τέλος ο ΑΠΟΕΛ, ένας 17χρονος έδωσε τη νίκη με ανατροπή στη Λιλ! (video)

Πάλεψε πολύ, αλλά δεν κατάφερε να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από το Βέλγιο ο ΑΠΟΕΛ, που ηττήθηκε – δύσκολα – με 2-0 από τη Γάνδη. Δεν θα λησμονήσει το ίδιο βράδυ ο στόπερ της Λιλ, Λένι Γιορό, που στα 17 του, σημείωσε το νικητήριο γκολ σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση.

Με μεγάλο ενδιαφέρον εξελίχθηκαν οι αναμετρήσεις του Europa Conference League, στα ματς που ξεκίνησαν μετά τις 21:00, την 24η Αυγούστου, στα πρώτα ματς των play – off του θεσμού.

Ο ΑΠΟΕΛ πάλεψε πολύ, έτρεξε πάρα πολύ, αλλά δεν κατάφερε να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα από την έδρα της Γάνδη, παρά το γεγονός πως για 70 λεπτά, ναι μεν πιεζόταν, έβρισκε όμως τον τρόπο να αποσυμφορήσει την πίεση.

Το 1-0 έγινε από τον Φοφανά στο 77ο λεπτό, για να έρθει ο Χονγκ και να διαμορφώσει το τελικό 2-0 στο 90’, σε ένα γκολ που «πληγώνει» τους Κυπρίους, και πολύ δύσκολα θα καταφέρει να τους δώσει την πρόκριση, στη ρεβάνς, στη γειτονική χώρα.

Την ίδια ώρα, η Λιλ κατάφερε να πανηγυρίσει μία νίκη ψυχολογίας απέναντι στη Ριέκα, παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 24ο λεπτό, έπειτα από γκολ του Πάσαλιτς.

Ο Ζέγκροβα έκανε το 1-1 στο 43’, οι Γάλλοι πίεσαν και ο Λένι Γιορό σημείωσε εν τέλει το γκολ της νίκης, με τον 17χρονο στόπερ να σκοράρει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε επαγγελματικό επίπεδο, μόλις στη δεύτερη του συμμετοχή με τη Λιλ.

Στα εναπομείναντα ματς, εντυπωσιακή ήταν η ισοπαλία της Μίντιλαντ με τη Λέγκια Βαρσοβίας, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται πίσω στο σκορ τρεις φορές, αλλά να ισοφαρίζουν σε αμφότερες περιπτώσεις για το τελικό 3-3.

Δύο γκολ ο Φρανκουλίνο, ο Κράμερ ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 86’, με το πρώτο του γκολ μετά από ένα μήνα.

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα των τεσσάρων αναμετρήσεων του Europa Conference League:

Γάνδη – ΑΠΟΕΛ 2-0

Γκενκ – Ανταναντεμίρσπορ 2-1

Λιλ – Ριέκα 2-1

Μίντιλαντ – Λέγκια Βαρσοβίας 3-3

www.bnspors.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0