Football Talk

Play off Europa League: «Σόκαρε» την Χάκεν η Αμπερντίν – Βρήκε την… λύση η Σλάβια απέναντι στην Ζόρια

Play off Europa League: «Σόκαρε» την Χάκεν η Αμπερντίν – Βρήκε την… λύση η Σλάβια απέναντι στην Ζόρια

Η Χάκεν κατάφερε να χάσει το προβάδισμα δύο τερμάτων απέναντι στην Αμπερντίν (2-2). «Λύγισε» την σκληροτράχηλη Ζόρια η Σλάβια Πράγας και κρατάει πλέον την τύχη στα… χέρια της (2-0).

Τα Play off του Europa League έχουν ξεκινήσει και η «μάχη» για την είσοδο στους ομίλους είναι πολύ σκληρή. Η Αμπερντίν έδειξε σημάδια ζωής στο τέλος και ισοφάρισε σε 2-2 απέναντι στην Χάκεν αφήνοντας ορθάνοιχτους «λογαριασμούς» για την ρεβάνς.

Η καταιγιστική Σλάβια Πράγας δυσκολεύτηκε αλλά εν τέλει πήρε ένα σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στην Ζόρια με 2-0.

Στο 8ο λεπτό ο Μάσοπουστς απείλησε για λογαριασμό της Σλάβια Πράγας με κεφαλιά μέσα από την περιοχή, χωρίς όμως να βρει στόχο.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να απειλούν και ο Τζούρασεκ στο 30’μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια νίκησε τον τερματοφύλακα, αλλά όχι και την άμυνα της Ζόρια, με αποτέλεσμα  να χαθεί μία τεράστια ευκαιρία για γκολ.

Ο Τζούρασεκ στο 42’ απείλησε και πάλι, με μακρινό σουτ αυτήν την φορά και την μπάλα όμως φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η Σλάβια συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Τσίτιλ να μην καταφέρνει να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα μέσα από την περιοχή στο 54’.

Το γκολ ήρθε τελικά για τους γηπεδούχους με τον Τιτζανί στο 81’. Με σκαστή κεφαλιά από την περιοχή ο Νιγηριανός νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα ανοίγοντας το σκορ.

Ο Μάσοπουστς στο 90+4’ έκανε την υπόθεση πρόκριση πιο εύκολη κάνοντας το 2-0 με κεφαλιά.

⏲️ KONEC | V prvním zápase play off #UEL proti Zorje jsme si z mnoha šancí vytvořili dvougólový náskok do odvety. ✌️ Za vítězstvím nás dohnalo úžasných 1⃣8⃣ 5⃣2⃣2⃣ fanoušků, děkujeme! ❤️? #slazor pic.twitter.com/EInielgVK0 — SK Slavia Praha (@slaviaofficial) August 24, 2023

Τρομερή προσπάθεια για τον Σαντίκ στο 25’ με τετ-α-τετ αλλά ο τερματοφύλακας της Αμπερντίν απέκρουσε εντυπωσιακά.

Μπορεί ο Σαντίκ να μην σκόραρε, σέρβιρε το όμως το γκολ στον Λαγιούνι, που εκτέλεσε ιδανικά για το 1-0 στο 36’.

Από τα 11 βήματα ο Σαντίκ νίκησε τον Κέλε Ρος διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του στο 69ο λεπτό.

Ο Μιόφσκι μείωσε για την Αμπερντίν με κοντινό πλασέ μέσα από την μεγάλη περιοχή στο 75’ για το 2-1.

Ο Ντεβλίν στο 79’ «σόκαρ»ε την Χάκεν σκοράροντας με ένα υπέροχο τελείωμα διαμορφώνοντας το 2-2.



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0