Football Talk

Ολυμπιακός: Να δείξει πως είναι το αφεντικό

Ολυμπιακός: Να δείξει πως είναι το αφεντικό

Να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί και να κάνει αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στους ομίλους του Europa League θέλει ο Ολυμπιακός που υποδέχεται την Τσουκάριτσκι (22:00) στο “Γεώργιος Καραισκάκης”.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Σε δύο πράγματα συμφωνούν όσοι ασχολούνται με τον φετινό Ολυμπιακό. Στο γεγονός πως η ομάδα είναι ακόμα υπό κατασκευή και ως εκ τούτου χρειάζεται χρόνο. Και ως γνωστόν ο χρόνος κερδίζεται με τα αποτελέσματα. Για τους “Πειραιώτες” σε αυτή τη φάση τίποτα δεν είναι εύκολο και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ούτε που θέλει να ακούει τα περί φαβοριτισμού της ομάδας του απέναντι στην Τσουκάριτσκι

Οι Σέρβοι μπορεί να μην διαθέτουν τα μεγάλα αστέρια, ωστόσο έχουν έρθει στην Αθήνα με στόχο να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την συγκυρία και να… πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους ώστε να μείνουν ζωντανοί ενόψει της ρεβάνς την ερχόμενη Πέμπτη. Ο Ολυμπιακός οφείλει να καταθέσει το μάξιμουμ της προσπάθειας για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει και αυτό φαίνεται πως το καταλαβαίνουν άπαντες στην ομάδα. 

Οι “Πειραιώτες” περιμένουν τον αντίπαλο να παραταχθεί για να αμυνθεί στο μισό γήπεδο. Ένα ματς που θα μοιάζει με το τελευταίο απέναντι στον Πανσερραικό και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ περιμένει από την ομάδα του να λειτουργήσει καλύτερα σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Καθόλου τυχαία η δουλειά στις τελευταίες προπονήσεις επικεντρώθηκε στην ακρίβεια των μεταβιβάσεων και στα τελειώματα. Αυτά δηλαδή τα οποία χρήζουν σημαντικής βελτίωσης συγκριτικά με το τελευταίο παιχνίδι. 

Η απουσία του τιμωρημένου Ροντινέι, ενός εκ των καλύτερων παικτών της ομάδας σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν, ανεβάζει το επίπεδο δυσκολίας και προκαλεί έξτρα ενδιαφέρον για το πως θα το διαχειριστεί ο προπονητής του Ολυμπιακού. Το πιθανότερο είναι να παίξει ο Βρουσάι στο δεξί άκρο της άμυνας και να μείνει ο Κίνι στο αριστερό, αφού ο Ραμόν μετά τις τελευταίες αφίξεις οδεύει προς δανεισμό. Ήδη ο Ομάρ Ρίτσαρντς δηλώθηκε στην ευρωπαική λίστα, ενώ ο Φρανσίσκο Ορτέγκα αναμένεται στον Πειραιά τις επόμενες μέρες για τα τυπικά. 

 Στη λίστα έχει μπει και ο Σαντιάγκο Έσε, αλλά μοιάζει δύσκολο να αγωνιστεί αφού είναι ελάχιστος ο χρόνος που βρίσκεται στο νέο του περιβάλλον. Ως εκ τουτου η τριάδα στα χαφ αναμένεται να αποτελείται από τους Ιμπόρα, Καμαρά και Φορτούνη. Ο Μπιελ με τον Μασούρα έχουν το προβάδισμα για τα εξτρέμ και ο Ελ Κααμπί για την θέση στην κορυφή της επίθεσης.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά ο Ιβάν Μπρίνιτς αφού έπαιξε σε αυτά του Κόνφερενς με την Μάριμπορ και ο κανονισμός απαγορεύει να αγωνιστεί ένας ποδοσφαιριστής με δύο διαφορετικές ομάδες στα προκριματικά. Αντίθετα θα μπορεί να υπολογίζεται κανονικά στους ομίλους. 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0