Football Talk

Έχει… καρδιά ο Παναθηναϊκός και τα ελληνόπουλα «φωνάζουν»!

Έχει… καρδιά ο Παναθηναϊκός και τα ελληνόπουλα «φωνάζουν»!

Ο Ιωαννίδης δημιούργησε, ο Μαντσίνι σκόραρε και ο Βαγιαννίδης ξεχώρισε ξανά. Ο Παναθηναϊκός έχει… σφυγμό και το ΟΑΚΑ «ζεσταίνεται» για να υποδεχτεί τη Μπράγκα στη ρεβάνς!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Δεν πήρε τη νίκη, όμως διατήρησε… σφυγμό με τον Μαντσίνι να «σώζει» την παρτίδα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων της αναμέτρησης. Για ακόμη ένα παιχνίδι ο Παναθηναϊκός απέδειξε πως έχει καρδιά και οι ποδοσφαιριστές του, μάχονται σαν «πολεμιστές» μέχρι το τελευταίο λεπτό του κάθε παιχνιδιού. Το έκανε στη Μασσαλία και εν τέλει, κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα Play Off του Champions League για να μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με την Μπράγκα.

Ας πάρουμε με τη σειρά τα πράγματα. Η αρχική ενδεκάδα δεν μας προκάλεσε κάποια έκπληξη, με τον Παλάσιος να ξεκινάει στο αρχικό σχήμα του Γιοβάνοβιτς. Το BN Sports, σας είχε μεταφέρει τους σκοπούς του προπονητή των «πράσινων» να αφήσει στον πάγκο τον Μπέντζαμιν Βέρμπιτς και να βάλει στη θέση του τον Αργεντινό εξτρέμ.

Στο πρώτο ημίχρονο οι ποδοσφαιριστές της ελληνικής ομάδας, μπήκαν… πεινασμένοι στο χορτάρι και θέλησαν να δείξουν εξ’ αρχής τις επιθετικές τους διαθέσεις. Μπορεί να μην βρήκαν γκολ, όμως απείλησαν επανειλημμένα και έβαλαν τη Μπράγκα στη διαδικασία να… ψαχτεί. Πράγματι, οι Πορτογάλοι εμφανίστηκαν πολύ πιο έτοιμοι στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης, ξεκινώντας με ορμή μετά την ανάπαυλα. Σε πρώτη φάση ο Μπρινιόλι έδωσε το σήμα πως είναι «παρών», όμως ο Ρουίθ με ένα πολύ δυνατό σουτ, έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Ο Τζαλό διεύρυνε τη διαφορά, όμως ο Παναθηναϊκός ήταν ακόμα μέσα στο παιχνίδι.

5952824_1.jpg

Με καθαρό μυαλό, ο Φώτης Ιωαννίδης βρήκε τον κατάλληλο χρόνο, πήρε τη μπάλα και είδε τον χώρο που είχε ο Μαντσίνι στον αγωνιστικό χώρο και μοίρασε εξαιρετικά για τον συμπαίκτη του. Εκείνος με εξίσου όμορφο τελείωμα έκανε το 2-1 και άφησε ανοιχτό το κομμάτι της πρόκρισης, για την επόμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ.

Η δουλειά που έκανε ο Ιωαννίδης παρόλα αυτά δεν είναι καθόλου ασήμαντη, καθώς βγάζει μια πάσα κλειδί και μπορούμε να αντιληφθούμε τη… δίψα που έχει, από το γεγονός πως με το που σκοράρει ο Μαντσίνι δεν πάει να πανηγυρίσει, αλλά κοιτάει να μαζέψει την μπάλα από το πλεκτό και να φωνάξει την ομάδα να συνεχίσει για τα τέσσερα εναπομείναντα λεπτά.

Ο «Φωτάρας» δεν ήταν ο μοναδικός Έλληνας της αναμέτρησης όμως. Ο Βαγιαννίδης συνεχίζει να «φωνάζει» πως τη θέση του την κέρδισε με το σπαθί του και δικαιώνει όλους εκείνους που μιλούσαν για μια εξαιρετική παρουσία στην προετοιμασία. Ο νεαρός μπακ, έχει πραγματοποιήσει ακόμα μια εμφάνιση που τον… μεγαλώνει ως ποδοσφαιριστή και κάνει τους ανθρώπους των «πράσινων» να έχουν περισσότερες προσδοκίες από εκείνον.

Την ερχόμενη Τρίτη (29/8) το ΟΑΚΑ πρόκειται να έχει πάνω από 55-60 χιλιάδες φίλους του Παναθηναϊκού, που δεδομένα θα δώσουν μια δύναμη ακόμα για τους «πράσινους». Σίγουρα όλο το προπονητικό επιτελείο, έχει δουλειά μέχρι τότε, για να δουλέψουν με τους παίκτες όλες τις λάθος αντιδράσεις που είχαν στο χορτάρι.

5952783_1_1.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0