Football Talk

Μπράγκα – Παναθηναϊκός 2-1: Ο Μαντσίνι τον «κράτησε» ζωντανό και παίζει τα... ρέστα του στο ΟΑΚΑ! (video)

Μπράγκα – Παναθηναϊκός 2-1: Ο Μαντσίνι τον «κράτησε» ζωντανό και παίζει τα... ρέστα του στο ΟΑΚΑ! (video)

Παλμό έδωσε ο Ντάνιελ Μαντσίνι στον Παναθηναϊκό, με ένα γκολ στο 95ο λεπτό και οι πράσινοι θα πάιξουνε τα… ρέστα τους στο ΟΑΚΑ στη ρεβάνς με την Μπράγκα!

 

Στην Πορτογαλία, Παναθηναϊκός και Μπράγκα αναμετρήθηκαν στο δημοτικό γήπεδο της Μπράγκα για το πρώτο παιχνίδι του ζευγαριού στα Play Off του UEFA Champions League. Στην αρχική ενδεκάδα της ελληνικής ομάδας, βρέθηκε ο Σεμπάστιαν Παλάσιος, ο οποίος αντικατέστησε τον Μπέντζαμιν Βέρμπιτς σε σχέση με τη σύνθεση που χρησιμοποίησε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στα παιχνίδια με την Μαρσέιγ.

Στο πρώτο ημίχρονο οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με ιδιαίτερα υψηλές επιθετικές διαθέσεις, ενώ ανασταλτικά ήταν σταθεροί και δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα. Η Μπράγκα στο τέλος του πρώτου μισού ανέβασε ρυθμούς στην επίθεση με τον Αντρέ Όρτα να δίνει ώθηση στους Πορτογάλους.

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε άσχημα για τους «πράσινους» και η Μπράγκα βρήκε γρήγορα ένα γκολ του Ρουίθ, ενώ ο Ντιαλό έκανε το 2-0 στο 73’. Ο Μαντσίνι κράτησε «ζωντανό» τον Παναθηναϊκό με ένα γκολ στο 95' και πλέον όλα θα κριθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο την επόμενη Τρίτη (29/8, 22:00), με την ομάδα του Γιοβάνοβιτς να έχει μια εβδομάδα για να προετοιμαστεί καλύτερα.

1ο ημίχρονο

Η αναμέτρηση ανέβασε γρήγορα τους… παλμούς, με τον Μάγκνουσον να πιάνει μια κεφαλιά στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης, μέσα στην περιοχή της Μπράγκα, μετά από φάουλ το οποίο εκτέλεσε ο Βαγιαννίδης, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Η επιθετική διάθεση από μεριάς Παναθηναϊκού συνεχίστηκε, με τον Μαντσίνι να έχει μια τεράστια ευκαιρία και την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι μετά το σουτ του Αργεντινού, όμως ο επόπτης υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον παίκτη των «πράσινων» ορθά και η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη.

Ξανά ο Μάγκνουσον ήταν ο παίκτης που απείλησε την πορτογαλική εστία στο 13ο λεπτό, με μια εκτέλεση φάουλ, όμως τη μπάλα πέρασε άουτ.

Στιγμή που δημιούργησε… άγχος στο Τριφύλλι, πραγματοποιήθηκε στο 16’ με τον διαιτητή να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών, κατά του Βαγιαννίδη, όμως ο VAR επενέβη για να… διαλευκάνει τα πράγματα και άλλαξε την απόφαση του σε επιθετικό φάουλ για τον Μπρούμα.

Σειρά ξανά για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς, στο 29ο λεπτό, με τον Παλάσιος να βγαίνει σε θέση τετ-α-τετ , αλλά ο Ματέους μπλόκαρε το δυνατό σουτ του Αργεντινού.

Με τον Φόντε απείλησε η Μπράγκα στο 45ο λεπτό το τέρμα των φιλοξενούμενων, όμως η μπάλα πέρασε άουτ, χωρίς να ανησυχεί ιδιαίτερα ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

Την πιο σημαντική ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο η Μπράγκα την βρήκε με τον Όρτα στο 2ο λεπτό των καθυστερίσεων να επιχειρεί ένα σουτ και τη μπάλα να κοντράρει στα πόδια του Ρούμπεν Πέρεθ και να περνάει κόνερ, το οποίο δεν εκμεταλλεύτηκε από τους γηπεδούχους.


2ο ημίχρονο

Η Μπράγκα μπήκε πολύ ορμητική στο δεύτερο 45λεπτο, με πρώτη φάση να τη βρίσκει στο 47’, αλλά ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι έσωσε την ελληνική ομάδα και απομάκρυνε τον κίνδυνο. Στο 51ο λεπτό όμως ο Αμπέλ Ρουίθ, επιχείρησε ένα σουτ έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού, με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Ιταλού γκολκίπερ.

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αμέσως αντίδραση στο γκολ των γηπεδούχων και με τον Μαντσίνι να βρίσκει χώρο από τα αριστερά, γέμισε για τον Σπόραρ που βρισκόταν σε εξαιρετική θέση με άδειο τέρμα, όμως ο Σλοβένος τοποθετήθηκε πολύ λάθος και έστειλε τη μπάλα… απελπιστικά άουτ.

Παρά την αντίδραση των «πράσινων», η επιθετική ορμή που είχαν οι Πορτογάλοι τους οδήγησε στην υλοποίηση ενός δεύτερου γκολ, με το Τζαλό να γράφει το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ στο 73ο λεπτό.

Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, ο Ρόνι Λόπες… κατάφερε να αστοχήσει σε ένα μοναδικό τετ-α-τετ με τον Μπρινιόλι, ο οποίος έκανε έξοδο και έσωσε τους «πράσινους», από ένα ακόμη γκολ.

Μερικά δευτερόλεπτα πέρασαν από την παραπάνω φάση και ο Ντάνιελ Μαντσίνι έδωσε… παλμό στους πράσινους, με ένα γκολ στο 95ο λεπτό της αναμέτρησης το οποίο κράτησε μέσα στη διεκδίκηση της πρόκρισης τον Παναθηναϊκό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Μάγκνουσον, Γεντβάι, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ (82’ Αράο) , Βιλένα (76’ Τσέριν), Τζούριτσιτς (65’ Μπερνάρντ), Παλάσιος (76’ Αϊτόρ), Μαντσίνι, Σπόραρ (65’ Ιωαννίδης).

Μπράγκα: Ματέους, Φόντε, Νιακατέ, Βίκτορ Γκόμες, Μαρίν, Μουστράτι (36’ Όρτα), Καρβάλιο, Όρτα (85’ Λόπες), Μπρούμα (85’ Κάστρο), Πίτσι (66’ Τζαλό), Αμπέλ Ρουίθ (85’ Μπανζά).

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0