Football Talk

Μαρτίνεθ: «Δε με πιέζει ο τίτλος του φαβορί, αυτό που με πιέζει αυτή τη στιγμή είναι οι φωτιές στην Ελλάδα»

Μαρτίνεθ: «Δε με πιέζει ο τίτλος του φαβορί, αυτό που με πιέζει αυτή τη στιγμή είναι οι φωτιές στην Ελλάδα»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντιέγκο Μαρτίνεθ, αποποιήθηκε τον ρόλο του φαβορί και τόνισε πως ο στόχος είναι οι «ερυθρόλευκοι» να παίρνουν νίκες έχοντας τον κόσμο στο πλευρό τους.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του ματς με την Τσουκαρίτσκι στο «Γ. Καραϊσκάκης» τόνισε πως ο Ολυμπιακός είναι σε διαδικασία χτισίματος και έχει στόχο να παίρνει νίκες.

Για το αν τον αγχώνει το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έχει τον τίτλο του φαβορί: «Δεν θα μου άρεσε να αρχίσω με αυτό τον τρόπο, θέλω όμως να εκφράσω τη λύπη και τη συμπαράσταση στους ανθρώπους που παλεύουν με τον τρόμο, να ευχηθώ δύναμη σε όσους δίνουν αγώνα με αυτό το εφιάλτη. Αυτό που με πιέζει αυτή τη στιγμή είναι οι φωτιές στην Ελλάδα. Στο μοντέρνο ποδόσφαιρο, δεν υπάρχουν φαβορί, όλα μπορούν να εξαρτηθούν από μία λεπτομέρεια όπως είδαμε στο τελευταίο μας παιχνίδι, αυτό που απαιτείται είναι η μεγαλύτερη δυνατή απόδοση και η μέγιστη συγκέντρωση. Θα προσπαθήσουμε να τα δώσουμε όλα, θέλουμε να περάσουμε, θα είμαστε πιστοί στην τακτική μας για να το καταφέρουμε. Ανεξάρτητα από αντίπαλο, είμαστε Ολυμπιακός και πάντα θέλουμε να κερδίζουμε, θα κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε».

Για το ότι η ομάδα του δεν είναι ακόμα στο σημείο που θέλει : «Φυσικά χρειάζεται προσωπικότητα και πνεύμα νικητή, χρειάζεται όμως πρώτα από όλα καλή οργάνωση και αυτό προσπαθούμε να δουλέψουμε. Είμαι χαρούμενος γιατί βλέπω την ομάδα να βελτιώνεται σε θέματα οργάνωσης. Βλέπω πολύ μεγάλη πρόοδο. Έχουμε και πολλούς νεαρούς παίκτες σε ηλικία και αυτοί χρειάζονται χρόνο, για να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Πιστεύω πάρα πολύ στη λέξη ομάδα, είναι πολύ σημαντική, καθώς μέσα στην ομάδα μπορούν να φανούν και οι προσωπικότητες. Όταν ένας παίκτης αισθάνεται καλά, μπορεί να αποδώσει καλύτερα. Είμαι ευχαριστημένος γιατί έχουμε θέσει τις βάσεις και βλέπουμε πως αυτές τις εβδομάδες έχει γίνει πρόοδος σε αυτόν τον τομέα».

Για την ενδεκάδα του αγώνα με την Τσουκαρίτσκι: «Εμείς χτίζουμε μία ομάδα και παράλληλα θέλουμε να κερδίζουμε παιχνίδια, είναι σαν να χτίζουμε μία γέφυρα και παράλληλα προσπαθούμε να περπατούμε σε αυτήν. Υπάρχουν παίκτες που έχουν έρθει λίγο χρόνο και μπορούν να συμμετέχουν, υπάρχουν άλλοι που θέλουν χρόνο να προετοιμαστούν. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις, αυτό που κοιτάζω είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι αλλά και να μην εκθέσουμε ποδοσφαιριστές που δεν είναι ακόμη έτοιμοι. Μου αρέσει να κάνω αλλαγές στους αγώνες, ανάλογα με τον αντίπαλο και τις ανάγκες της ομάδας, μου αρέσει να δοκιμάζω πράγματα, να έχουμε εναλλακτικές. Σαν αριστερό μπακ, όλοι είναι διαθέσιμοι αύριο και όλοι θα ήθελαν να παίξουν στη θέση του Ροντινέι γιατί όλοι θέλουν να προσφέρουν. Αυτό με κάνει ευχαριστημένο. Δεν θα έβαζα τον Πασχαλάκη στη θέση του Ροντινέι αλλά αν το ζητούσα από εκείνον θα δήλωνε παρών».

Για ένα μήνυμα για τον κόσμο και το αν περιμένει νέες αφίξεις: «Θέλουμε να πούμε στον κόσμο ότι μας έλειψαν πολύ στο πρωτάθλημα, η παρουσία τους είναι πάντα καθοριστική και τώρα περισσότερο είναι ακόμη πιο αναγκαία που είμαστε όλοι νέοι. Ο στόχος και η επιθυμία μας είναι να δεθούμε με τον κόσμο, να είναι στο πλευρό μας σε κάθε λεπτό του παιχνιδιού. Η παρουσία τους είναι αποφασιστική για το αποτέλεσμα. Είμαστε αυτοί που είμαστε, χτίζουμε κάτι πολύ ιδιαίτερο, είμαστε συγκεντρωμένοι στο σήμερα. Για τα υπόλοιπα ο κύριος Κορδόν».

Για το αν τον προβληματίζει η ατμόσφαιρα, η υψηλή θερμοκρασία: «Στο σημερινο ποδόσφαιρο πρέπει να έχεις πάντα υψηλή απόδοση σε συνθήκες όχι ιδανικές. Δεν ξέρω κανέναν επαγγελματία που παίζει σε τέλειες συνθήκες, πάντα θα υπάρχει κάτι. Οι υποχρεώσεις είναι πάρα πολλές κατά τη διάρκεια της χρονιάς, πάντα θα υπάρχουν προβλήματα αλλά πρέπει να προσαρμόζεσαι. Το πιο σημαντικό είναι να χτίσεις μία νοοτροπία και μία φιλοσοφία μέσα στην ομάδα που θα τα αντιμετωπίζεις όλα και να είμαστε θετικοί. Θα πρέπει να προσπαθούμε για το καλύτερο με τις συνθήκες που έχουμε».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης0