Football Talk

Προκριματικά: Η... κέντα στο κόκκινο συμπληρώθηκε - Υπήρξε αποβολή σε ματς όλων των ελληνικών ομάδων! (video)

Προκριματικά: Η... κέντα στο κόκκινο συμπληρώθηκε - Υπήρξε αποβολή σε ματς όλων των ελληνικών ομάδων! (video)
Απίστευτο κι΄ όμως ελληνικό. Σε κάθε εκπρόσωπο της «γαλανόλευκης» που αγωνίστηκε στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων το καλοκαίρι του 2023, βγήκε κόκκινη κάρτα από το... τσεπάκι του διαιτητή. Οι τέσσερις μάλιστα εκ των 5 αποβολών ήρθαν μακριά από τα εν οίκω.
Το καρέ υπήρχε ήδη από τον τρίτο προκριματικό γύρο και αυτό που έμενε ήταν μία αποβολή και σε ματς της ΑΕΚ. Και αυτή ήρθε στην... ανατολή του δευτέρου ημιχρόνου στην Αμβέρσα από το σκληρό, καθυστερημένο τάκλιν του Μπατάιγ στον γυμνό αστράγαλο του Γκατσίνοβιτς.

Οι κόκκινες κάρτες φαίνεται πως ακολουθούν τις ελληνικές ομάδες στα προκριματικά του καλοκαιριού αυτού, καθώς σε αγώνα και των πέντε υπάρχει αποβολή παίκτη. Και κατά πλειψηφία, είναι για τον αντίπαλο.

Η αρχή έγινε στο Ισραήλ για τον ΠΑΟΚ, όταν ο... τελευταίος παίκτης του «Δικεφάλου», Ντάγκλας Αογκούστο, άφησε την ομάδα του με δέκα μετά το λάθος γύρισμα της μπάλας από τον Σβαμπ.
august_1.jpg

Η επόμενη κόκκινη κάρτα, μέσω δεύτερης κίτρινης αυτή τη φορά, βγήκε στην Αθήνα. Η μοναδική που έχει υποδειχθεί στα του τόπου μας. Ήταν το πρώτο ματς του Παναθηναϊκού με τη Μαρσέιγ, όταν ο απρόσεκτος Κοντόγκμπια πάτησε με τις τάπες τον Τζούρισιτς στο 65' και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Εξέλιξη που ουσιαστικά έδωσε χώρο στους «πράσινους» που έφτασαν στο άκρως σημαντικό για την οικονομία του ζευγαριού, γκολ του Μπερνάρ.
Συνέχεια πήρε το ματς του Άρη εκτός έδρας με τη Ντινάμο Κιέβου. Οι «κίτρινοι» που πάλεψαν με... νύχια και με δόντια για να πάρουν εκείνοι το εισιτήριο για τα playoffs του Confrenece League, ίσως και να τα είχαν καταφέρει αν ο Πάβισιτς δεν πήγαινε «με τα όλα» στο 106' στα πόδια του αντιπάλου του.


Την ίδια εκείνη βραδιά, αντιστρόφως ανάλογη ήταν η εξέλιξη και η επίδραση της αποβολής στον αγώνα του Ολυμπιακού στο Βέλγιο. Οι Πειραιώτες τα είχαν βρει... σκούρα από τη Γκενκ και πριν εμφανιστεί ο «Άγιος Σωτήριος», ο Πέιντσιλ πρόσφερε απλόχερα το πρώτο έναυσμα για την αντεπίθεση.

Ο σκόρερ των Βέλγων λάκτισε (όπως λέει και ο κανονισμός) τον Κίνι, σε μια αψυχολόγητη ενέργεια, άφησε την ανώτερη μέχρι εκείνη τη στιγμή Γκενκ με δέκα και αποδείχθηκε μοιραίος.

Το «flush royale» ολοκληρώθηκε και πάλι επί βελγικού εδάφους. Στην έδρα της πρωταθλήτριας Άντβερπ, η ΑΕΚ έπαιξε σχεδόν όλο το δεύτερο ημίχρονο του πρώτου αγώνα με παίκτη παραπάνω, αν και δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα παρά τις προσπάθειες των παικτών του Αλμέιδα.

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0